• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Dala bych lžíci oleje/syrovátku/med.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Zdravím, chci si udělat zábal z bezbarvé henny, především jako regeneraci a kvůli tomu, že jsem poslední dobou dost nespokojená s kvalitou vlasů, jsou jemné a splihlé. je něco, co byste mi do henny doporučily přidat? nějaký olej?
    káva/čaj/citron se, pokud vše dobře chápu, přidává hlavně na udržení stálosti barvy, je to tak? o tu mě nejde, jsem spokojená se svojí přírodní, tak spíš kdybyste měly nějaký tip na posílení vlasů.
    děkuju!
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    KACHITA: já s ní mám zkušenost - ale je to čistě individuální, záleží na typu vlasů. mám jemné hodně světlé a oříšková mi chytá něco mezi středně hnědou a tlumenou zrzavou - teplý nádech je tam vždy. nejraději jsem měla kombinaci oříškové a červené - smíchat půl na půl. mrkni na stránky Khadi - do galerie.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    nemáte někdo prosím zkušenost s oříškovou Khadí? Světle hnědá mi chytá trochu do zrz, ta oříšková se zdá tmavší? Nezkoušela jste některá?:)
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    AETHER: tu používám taky :) je teda pravda, že ikdyž jsem s vlasama dělala všechno možné, tak to vždycky relativně v pohodě přežily a to mám taky dost jemné vlasy. Každé vlasy viditelně potřebují individuální přístup. :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    DOUBI: měla jsem Préférence od Lorealu, je možné, že mi nesedla. Ne že by ty vlasy byly nějak totálně šílené, ale prostě s hennou jsou hezčí. Možná je to tím, že moje vlasy jsou takové slabé, jemné, henna je posiluje.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    DOUBI - hele, tak zrovna moje kadeřnice mi při zástřihu pochválila vlasy, jak nevypadají dobře (henním už dobrých osm let, jestli to správně počítám) :D. Takže tak.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Meh, kdybyste náhodou měli někdo hromadu BLOND henny a nevěděli, co s ní... :evil: :)
    ISCH
    ISCH --- ---
    MORGYSZ: Osobně mi brunka jenom natonuje, takže moc tmavě nechytá, ani v několika vrstvách.

    A když jsme u Lush - ženy, mám tu nějak hromadu henny, teď zase chvíli pojedu chemii a je mi líto, aby to tu leželo. Takže pár kostiček caca brun, caca noir a dvě nebo tři, u kterých nevím ani za mák, co je to za odstín - a může to bejt cokoliv (takže ideál buď pro experimentátorku, nebo tmavovlásku na vyživení).
    A pak ten černej zázrak z Egypta a Khadi tmavě hnědá.
    Kdyby někdo z Vás něco chtěl, pošta, předám za ovoce, nebo něco dobrýho...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DOUBI: jasně. strukturu vlasu ale henna nenarušuje, to dělá chemie (proto lidi co barví chemií mluví o zničených vlasech/roztřepených konečcích ... a lidi co barví hennou nemají povětšinou problémy) .. jestli jsem byla moc agresivní, tak se omlouvám - přijde mi, že když si o tom člověk zjistí základní fakta a píše že princip chápe, tak je mi divný, že si logicky nedá dohromady základní souvislosti
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    TEEAK: schválně jsem dala slovo "umírat" do uvozovek :) myslela jsem tím jakékoliv poškození struktury vlasu...z toho co píšeš, ale vyplývá, že asi ne.....Díky
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DOUBI: to je taky dobrej omyl :-D vlas je mrtvá tkáň, stejně jako nehty .. kdyby to byla "živá tkáň" jak nám cpou reklamy na vlasovou kosmetiku a bohužel i některé kadeřnice/kadeřníci (co už to asi ze školy zapomněli), tak by každý stříhání bylo přirovnatelné třeba k vrtání zubů ;-) ... čili abych ti odpověděla - ne, umírat fakt nezačne ;-)
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    TEEAK: princip chápu, jen mě napadlo, jestli to právě nemůže být typem (značkou) barvy...já jsem měla po experimentech s jinými značkami vlasy taky zničené, ale jak píšeš, každý jsme originál. Právě to vrstvení je důvod, proč jsem se rozhodla používat hennu max. 1-2x do roka. Se svými světlými vlasy bych byla za chvíli "bruneta". Ještě by mě zajímalo, jestli pod tolika nánosy henny nezačně vlas po nějaké době "umírat". Jednou mi něco v tom smyslu říkala moje kadeřnice, ale nikde jsem o tom nic nenašla. Tak nevím, jestli je na tom něco pravdy a nebo je to jen fáma, kterou roznášejí odpůrci henny. :D
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Nehledě na to, že někdo má takové žíně, že může barvit/odbarvovat, žehlit, natáčet a jinak trápit a vlasy jsou hezké pořád. A jiný přes veškerou péči má problém udržet vlasy lesklé a hezké.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Pěkně prosím, netušíte některá, jak moc tmavě má tendence chytat Caca Brun od Lushe v porovnání s Caca Marron? (Chápu, že henna je individuální, ale alespoň orientačně, zda to riskovat). Původní barva myší hněď, ale několik let hennovaná, poslední cca 2 roky právě Caca Marron.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: je fakt, že ve většině dnešních barev jsou plnidla a silikony, které mají působit podobně jako henna (čili obalit/uhladit/uzavřít vlas tak, aby se při prvním mytí zase všechny pigmenty nevymyly pryč) - problém s mícháním henny a silikonů je ten, že na silikony henna chytá hůř a po henně se zase pigment nemůže dobře dostat do jádra vlasu (neb je uzavřené hennou) .. ale jak já to ráda uzavírám - každý jsme originál a pro někoho to není problém a pro někoho to problém být může a je
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DOUBI: když barvíš chemií a hennu použiješ sem tam, je to z hlediska vlasu o hodně jiná situace, než když na několik desítek vrstev henny přidáš chemii (henna vrství - obaluje původní nedotčený vlas dalšími vrstvami, chemie proniká do jádra vlasu kde "vyžírá" původní pigment a nahrazuje ho vlastním) - což je důvod, proč henna přidává objem vlasů a chemie naopak ubírá :-)
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    zajímalo by mě co jste použili za chemickou barvu, že jste po ní pak měly zničené vlasy? Já už se 3 roky barvím Loreálkou a vlasy mám pořád krásný, pro celkovou regeneraci jsem před nedávnem použila hennu a teď jsem zase obarvila chemkou a vlasy super a i barva je stále krásná :)
    SUZUKI
    SUZUKI --- ---
    KACHITA: Přesně takovou zkušenost mám i já. V nějakém iracionálním záchvatu jsem si na hlavu dala černou chemku. Tak 14 dní super, ale potom tak 2 měsíce peklo, vlasy škaredé a svědila mě hlava. Bohužel barva na koncích "nevymizela". Takže jsem zase u henny, ale ta tmavá mi jde tak od půlky vlasů stále vidět. Tudíž experimenty opravdu zvažte :-).
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    KOCKKA: taky jsem měla v lednu tenhle "záchvat", barva mi chytla, ale "vymizela" asi po 14 dnech, navíc jsem začala mít fakt hnusný vlasy (jak sláma, bez života, svědila mě hlava), tže jsem se zase vrátila k henně :) PS: odstup od hennování k chemii byl 3 měsíce...

    chemie funguje na principu, že se ti zažere to pigmentu vlasu, ale henna vlas obaluje, tže čím víc těch obalů máš, tím hůř to chemie prožere a proto se to dost často vůbec nechytne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam