• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    ADRIENE
    ADRIENE --- ---
    GOLDBERRY: asi píšu pozdě, ale já používala Caca Marron asi 3 roky, teď čtvrtým rokem to míchám Caca Marron 2 kostky a jedna kostka Caca Brun a není to akorát tak zrzavé,:) můžu ztak poslat foto.. kámoška používala Caca Brun, má tmavě hnědé vlasy a ted´to taky míchá s Caca Marron...takže můj tip je to první zkusit tak, pokud chceš tmavější odstín..
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Pěkně prosím, netušíte některá, jak moc tmavě má tendence chytat Caca Brun od Lushe v porovnání s Caca Marron? (Chápu, že henna je individuální, ale alespoň orientačně, zda to riskovat). Původní barva myší hněď, ale několik let hennovaná, poslední cca 2 roky právě Caca Marron.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: je fakt, že ve většině dnešních barev jsou plnidla a silikony, které mají působit podobně jako henna (čili obalit/uhladit/uzavřít vlas tak, aby se při prvním mytí zase všechny pigmenty nevymyly pryč) - problém s mícháním henny a silikonů je ten, že na silikony henna chytá hůř a po henně se zase pigment nemůže dobře dostat do jádra vlasu (neb je uzavřené hennou) .. ale jak já to ráda uzavírám - každý jsme originál a pro někoho to není problém a pro někoho to problém být může a je
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DOUBI: když barvíš chemií a hennu použiješ sem tam, je to z hlediska vlasu o hodně jiná situace, než když na několik desítek vrstev henny přidáš chemii (henna vrství - obaluje původní nedotčený vlas dalšími vrstvami, chemie proniká do jádra vlasu kde "vyžírá" původní pigment a nahrazuje ho vlastním) - což je důvod, proč henna přidává objem vlasů a chemie naopak ubírá :-)
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    zajímalo by mě co jste použili za chemickou barvu, že jste po ní pak měly zničené vlasy? Já už se 3 roky barvím Loreálkou a vlasy mám pořád krásný, pro celkovou regeneraci jsem před nedávnem použila hennu a teď jsem zase obarvila chemkou a vlasy super a i barva je stále krásná :)
    SUZUKI
    SUZUKI --- ---
    KACHITA: Přesně takovou zkušenost mám i já. V nějakém iracionálním záchvatu jsem si na hlavu dala černou chemku. Tak 14 dní super, ale potom tak 2 měsíce peklo, vlasy škaredé a svědila mě hlava. Bohužel barva na koncích "nevymizela". Takže jsem zase u henny, ale ta tmavá mi jde tak od půlky vlasů stále vidět. Tudíž experimenty opravdu zvažte :-).
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    KOCKKA: taky jsem měla v lednu tenhle "záchvat", barva mi chytla, ale "vymizela" asi po 14 dnech, navíc jsem začala mít fakt hnusný vlasy (jak sláma, bez života, svědila mě hlava), tže jsem se zase vrátila k henně :) PS: odstup od hennování k chemii byl 3 měsíce...

    chemie funguje na principu, že se ti zažere to pigmentu vlasu, ale henna vlas obaluje, tže čím víc těch obalů máš, tím hůř to chemie prožere a proto se to dost často vůbec nechytne...
    AETHER
    AETHER --- ---
    KOCKKA: používám hennu už asi deset let. Před dvěma lety jsem taky měla záchvat touhy po normální barvě. Zprvu jsem byla nadšená, barva krásně sytá, přesně podle mých představ. Chytlo to úplně v pohodě, bez nějakých zelených intermezz. Jak to odrůstalo, tak dobarvování byl o trochu větší opruz a postupem času vlasy ztrácely na lesku a byly čím dál víc zničené. Když jsem chtěla trochu zesvětlit, bohužel jsem šla k venkovské kadeřnici, která to tak úplně nezvládla a vlasy mi strašně zničila. Takže jsem se zase pokorně vrátila k henně, dej vědět, jak dopadneš Ty:)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KOCKKA: pokud barvíš pravidelně už takhle dlouho, tak nejhorší co se může stát je, že vlasy máš za ta léta hennou tak dokonale obalené, že se do jádra vlasů barva nedostane a odejdeš se stejnou hlavou, jako jsi přišla (chemická barva přeci jen funguje trochu jinak než henna) .. pravděpodobně by to ale mohlo být okay :-) tak přeju ať se zadaří
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KOCKKA: Když mezi posledním barvením hennou a kadeřníkem necháš alespoň měsíc odstup, neměl by s tím být absolutně žádný problém :)
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    Barvim hennou mahagon uz cca 15 let a přemýšlím o změně a vyzkoušení chemické barvy od kadernika.mate s tím někdo zkušenost jako ze v poho,když tu čtu ze někdo bežné střídá chemiků a hennou.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    minulý měsíc mi došla tmavá, takže jsem dnes do senny přihodila 1/4 červené a znovu jsem se přesvědčila, že rezavé odstíny nejsou pro mě .. čili mám tu khadi henna-amla-jantropha ze které jsem odsypala 10 g a jinak je plný sáček .. a vyměním ji za nějakou černou (pokud tedy bude zájem) případně ji pošlu za symbolickou cenu i bez výměny za tmavo .. :-)
    ISCH: nemáš třeba ještě kousek toho černého zázraku (co nechává modré fleky na pračce)? :-D jinak asi znovu půjdu pro černou khadi (a budu doufat, že mi to ten červenej tón vyžene, neb jsem fakt netušila, že se chytí tak sytě)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    MORGYSZ: indigio jsem na hlavě měla, a bezpečně se do dvou měsíců vymylo a zůstala jen základní henna do červena. Kterou mám v odrostech do teď a to jsem nebarvila rok a půl. (jen bezbarvou)
    MORGYSZ: také jsem ze stejného zdroje (prodej bylin) a super.

    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Něco takového by se mi líbilo - taková barva, vlasy nahladko.

    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    TALANKA: Já bych tomu i věřila, obzvláště když by ta henna šla na barvu chemkou. Mně by tak výrazná určitě chytla. Já chodila s opravdu oranžovou hlavou po nabarvení měděnou hennou na měděnou chemku.

    Za chvíli se chystám nahodit si kaštanovou Henné Color hlavně u hlavy. Doufám, že napotřetí už chytne opravdu tmavě i u kořínků. Napoprvé mi chytla u hlavy na zlatou blond, napodruhé se to ztmavilo na takovou světle hnědou, ale aspoň ten zlatý tón zmizel. A teď doufám, že to bude kaštanový. Zbytek vlasů tak trochu kaštanový je, takový oranžově-kaštanový :-)

    Jestli tady jste někdo, budu vděčná za radu co udělat jinak: mám v plánu udělat čerstvou hennu s odvarem z černého čaje místo vody a jablečnou šťávou místo citronu (aby mi citron nezesvětlil barvu), bez odležení, nechat jí na plotně dojít skoro do varu přímo (ne přes vodní lázeň) a hned na hlavu, kde si to chci nechat tak do 22:00 (cca 8 hodin).

    Chtěla bych spíš hnědý tmavší kaštanový tón, ne zrzavý.

    Budu si hennu patlat kolem 14:00, tak jestli někoho napadne co jinak, neváhejte napsat :-)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    MONROE: Upřímně moc nevěřím, že ti taková barva chytne hennou. Tohle vypadá na čistou chemku ... :o/
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak... Zkoušela jsem už černou od khadi, stejně tak i indigo od nich. A jen tak lehce mi to natónovalo odrosty.
    Ten egyptskej bazmekt jsem vzala 1:1 s tmavě hnědou khadi... Není to černý, není to tmavě hnědý, ale rozhodně to vlasy ztmavilo. Dost. Víc, než khadi.
    Uvidím, jak dopadne druhý kolo (snažím se to vychytat tak, abych nemusela jednou za čas dávat vrstvu chemie, která dostatečně ztmaví a barvit jen hennou) - kdyžtak jí příště zkusím samotnou.
    Kdyby chtěl někdo vzorek, tak mi napište zprávu, fotograf mi pracovně do Egypta poletí někdy v březnu, takže mi doveze další zásobu (jen o tom ještě neví).
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ISCH: :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak mám na hlavě ten černej zázrak z Egypta. Ruce to neobarvilo, ale na pračce to nechala modrej flek. A to to mám 1:1 s tmavě hnědou Khadi. To jsem zvědavá na výsledek...
    ISCH
    ISCH --- ---
    PIKKMA: Je to i o vlasech. Každý mí jinou strukturu. Já třeba vím, že ačkoliv mám původně takovou tu myšohnědou, tak v struktuře mám hodně žlutého pigmentu, který vyleze třeba při odbarvování na bílo. Kamarádka má stejnou barvu, ale jiné poměry pigmentu (normálně to není vidět) a stáhnu jí na bílo během jednoho odbarvení.
    Stejný princip jsem zaznamenala u henny. Henna z "jednoho hrnce", dvě hlavy, podobnej odstín (obojí před tím chemicky barveno, ale obojí s odrosty). A hle: jedna hlava skoro černá, druhá lehce zatónovaná.

    MONROE: Opravdu je to individuální a chce to zkoušet. Jak píše Pikkma, někomu může ten Tvůj "vysněný" odstín udělat jedna nebo dvě aplikace, někdo ho nebude mít nikdy.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    kdysi sem videla zenskou s naadherne rudou a ta rikala ze barvi uz deset let ohnive cervenou henne color. Ale mě teda taky chytla do zrz :D teoreticky když se vychytá správný namíchání tak by to nějak šlo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam