• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    ISCH
    ISCH --- ---
    MORGYSZ: Fotka?

    Jinak já jsem si dala kolečko - černohnědá (přelom roku, henna+chemická barva) - červená (odbarvování a odbarvování... Spousta odbarvování!) - zelenomodrá - abych teď usoudila, že je to pěkný, ale nejhezčí jsou zdravý vlasy, takže jsem se pokorně vrátila ke caca brun.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Včera se mi podařilo neplánovaně nahennit na hlavě přechod pro chodce... no kdybych to chtěla schválně, tak se mi to nepovede... :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    KOCKKA: Khadi - výraznější barvy, Lush - víc regenerace.
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    Khandi nebo lush?
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    sháním nevyužité zbytky Khádí - čistá henna nebo henna-amla-jatropha. Mám vlasy po ramena a je to pro mě spíš takový experiment s barvou - a proto si nechci kupovat rovnou celé balení... Případně jinou značku taky beru... Praha nebo Mladá Boleslav... Pošta prosím, díky
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    Tak ja sem sla po 10 letech do chemky,mam jemne splihle vasy a donedavna jsem mela dredy tak me to netrapilo,ale ted jemne splihle bez objemu ,kadernice me presvedcila ze mi hena zatezuje vlasy a oni vic plihnou,nechala sem se od ni obarvit a ve splihlosti nevidim rozdil,ani po uprave ze by to drzelo lip naopak mi tak jako litaj nebo elektrizujou,takze uz to asi nezopakuju, pockam nejaky cas a vracim se k henne.takze za me tak.)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KLAARKA: kupuju si neutrální hennu Khadí a doporučujou u ní přidávat prášek Amla, tak si ho k tomu přidávám, ale teď ho plánuju použít i samostatně. Olej jsem četla že by se moc společně dávat neměl, to spíš ty vodové věci, olejový zábal si dělávám zvlášť.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Dala bych lžíci oleje/syrovátku/med.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Zdravím, chci si udělat zábal z bezbarvé henny, především jako regeneraci a kvůli tomu, že jsem poslední dobou dost nespokojená s kvalitou vlasů, jsou jemné a splihlé. je něco, co byste mi do henny doporučily přidat? nějaký olej?
    káva/čaj/citron se, pokud vše dobře chápu, přidává hlavně na udržení stálosti barvy, je to tak? o tu mě nejde, jsem spokojená se svojí přírodní, tak spíš kdybyste měly nějaký tip na posílení vlasů.
    děkuju!
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    KACHITA: já s ní mám zkušenost - ale je to čistě individuální, záleží na typu vlasů. mám jemné hodně světlé a oříšková mi chytá něco mezi středně hnědou a tlumenou zrzavou - teplý nádech je tam vždy. nejraději jsem měla kombinaci oříškové a červené - smíchat půl na půl. mrkni na stránky Khadi - do galerie.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    nemáte někdo prosím zkušenost s oříškovou Khadí? Světle hnědá mi chytá trochu do zrz, ta oříšková se zdá tmavší? Nezkoušela jste některá?:)
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    AETHER: tu používám taky :) je teda pravda, že ikdyž jsem s vlasama dělala všechno možné, tak to vždycky relativně v pohodě přežily a to mám taky dost jemné vlasy. Každé vlasy viditelně potřebují individuální přístup. :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    DOUBI: měla jsem Préférence od Lorealu, je možné, že mi nesedla. Ne že by ty vlasy byly nějak totálně šílené, ale prostě s hennou jsou hezčí. Možná je to tím, že moje vlasy jsou takové slabé, jemné, henna je posiluje.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    DOUBI - hele, tak zrovna moje kadeřnice mi při zástřihu pochválila vlasy, jak nevypadají dobře (henním už dobrých osm let, jestli to správně počítám) :D. Takže tak.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Meh, kdybyste náhodou měli někdo hromadu BLOND henny a nevěděli, co s ní... :evil: :)
    ISCH
    ISCH --- ---
    MORGYSZ: Osobně mi brunka jenom natonuje, takže moc tmavě nechytá, ani v několika vrstvách.

    A když jsme u Lush - ženy, mám tu nějak hromadu henny, teď zase chvíli pojedu chemii a je mi líto, aby to tu leželo. Takže pár kostiček caca brun, caca noir a dvě nebo tři, u kterých nevím ani za mák, co je to za odstín - a může to bejt cokoliv (takže ideál buď pro experimentátorku, nebo tmavovlásku na vyživení).
    A pak ten černej zázrak z Egypta a Khadi tmavě hnědá.
    Kdyby někdo z Vás něco chtěl, pošta, předám za ovoce, nebo něco dobrýho...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DOUBI: jasně. strukturu vlasu ale henna nenarušuje, to dělá chemie (proto lidi co barví chemií mluví o zničených vlasech/roztřepených konečcích ... a lidi co barví hennou nemají povětšinou problémy) .. jestli jsem byla moc agresivní, tak se omlouvám - přijde mi, že když si o tom člověk zjistí základní fakta a píše že princip chápe, tak je mi divný, že si logicky nedá dohromady základní souvislosti
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    TEEAK: schválně jsem dala slovo "umírat" do uvozovek :) myslela jsem tím jakékoliv poškození struktury vlasu...z toho co píšeš, ale vyplývá, že asi ne.....Díky
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DOUBI: to je taky dobrej omyl :-D vlas je mrtvá tkáň, stejně jako nehty .. kdyby to byla "živá tkáň" jak nám cpou reklamy na vlasovou kosmetiku a bohužel i některé kadeřnice/kadeřníci (co už to asi ze školy zapomněli), tak by každý stříhání bylo přirovnatelné třeba k vrtání zubů ;-) ... čili abych ti odpověděla - ne, umírat fakt nezačne ;-)
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    TEEAK: princip chápu, jen mě napadlo, jestli to právě nemůže být typem (značkou) barvy...já jsem měla po experimentech s jinými značkami vlasy taky zničené, ale jak píšeš, každý jsme originál. Právě to vrstvení je důvod, proč jsem se rozhodla používat hennu max. 1-2x do roka. Se svými světlými vlasy bych byla za chvíli "bruneta". Ještě by mě zajímalo, jestli pod tolika nánosy henny nezačně vlas po nějaké době "umírat". Jednou mi něco v tom smyslu říkala moje kadeřnice, ale nikde jsem o tom nic nenašla. Tak nevím, jestli je na tom něco pravdy a nebo je to jen fáma, kterou roznášejí odpůrci henny. :D
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Nehledě na to, že někdo má takové žíně, že může barvit/odbarvovat, žehlit, natáčet a jinak trápit a vlasy jsou hezké pořád. A jiný přes veškerou péči má problém udržet vlasy lesklé a hezké.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam