• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    SNELA
    SNELA --- ---
    ISCH: ještě jednou díky moc :) .. :D tak hrozný to snad nebylo :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: A teď si sakra nejsem jistá, co se to doporučovalo víc... Mrkni na http://dlouhevlasy.cz/ Tam bys někde měla najít odpověď. Vím, že jedno z toho - vinný ocet nebo citron - podporoval červnejší odstín (a prej taky tea tree olej atd). Ale je toho fakt mraky a je lepší si to vyzkoušet na vlastní vlasy.
    A fotku určitě nemám, vypadala jsem jako debil a lidem kolem mě praskaly čočky u foťáků :D
    SNELA
    SNELA --- ---
    ISCH: děkuju, něco takovýho jsem potřebovala slyšet :) a lepší je teda citronová šťáva nebo ocet? Jinak nemáš třeba nějakou fotku jak ti ta červená chytla, pro představu?
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: Khadi je asi nejlepší volba.
    Viděla bych to upřímně ale na čistou hennu.
    Amla totiž v tý směsi "henna a amla" má funkci katalyzátoru - protože pro uvolnění více pigmentů je pro hennu dobré kyselé prostředí, pokud máš středně hnědý vlasy, tak (alespoň dle mě) nepotřebuješ tmavší odstín, který dělá ta jatropha.
    Té čisté henně bych udělala kyselý start, nechala jí odležet pár hodin v teple a pak teprve aplikovala.
    SNELA
    SNELA --- ---
    ISCH: děkuju :) jasně, to je mi jasný, ale tak někdo, kdo se barví na červeno/zrz může mít nějaký tipy a zkušenosti.. Mám středně hnědý vlasy, takže si neslibuju, že mi chytne rudě červená přírodní barva, ale tak chtěla bych to zkusit.. Myslíš, že khadí je dobrá volba ? A když, tak jaká z těhlech dvou http://www.khadi-cz.cz/...na-vlasy/khadi-rostlinna-barva-na-vlasy-henna-aamp-amla-aamp-jatropha.html nebo http://www.khadi-cz.cz/...-rostlinne-barvy-na-vlasy/khadi-rostlinna-barva-na-vlasy-cista-henna.html.. Děkuju
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: Ono je to hrozně těžký. Jsou ženský, kterým červená henna chytá výrazně a jde do ruda, ale já - díky struktuře a původní barvě vlasů - jsem vždycky divně rezatá. A přiznávám - většinou pěkně hnusně rezatá (zrz mi, bohužel, prostě moc nesluší a strašně mě to žere, protože kdybych si mohla vybrat, jsem zrzka).
    Ve vrstvách to většinou přestane bejt rezatý a jde to červena, ale taky to pěkně tmavne.

    Prostě u henny Ti nikdy nikdo nezaručí, jak zrovna Tobě to chytne. Bohužel.
    SNELA
    SNELA --- ---
    VEVER: díky za odpověď. a jakou si používala hennu konkrétně ?

    a to se tu vážně nikdo jinej nezkoušel na červenou nebo zrzavočervenou?
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    Prosím, nemáte někdo zkušenost s přejitím od henny ke svojí přirozené barvě?
    Barvím se na červenou (zrzavou) už asi 5 let a svoji barvu mám světle nebo středně hnědou...
    Pro představu aktuální foto tady
    napadlo mě dát na to nějaký přeliv v co nejpodobnější barvě té mojí.
    Máte někdo zkušenost, co to udělá a zda to na hennu chytne a překryje ji to?

    Nebo ještě lépe tip na nějakého šikovného kadeřníka, který má s přebarvováním henny zkušenosti?
    Moc díky!
    ISCH
    ISCH --- ---
    Ehm... Ne, že bych se chtěla stát černovlasou, ale nemáte někdo půl kostky caca noir, kterou byste mohli postrádat? Potřebuju to mixnout s hnědou, abych se konečně dostala na tu, co chci - musím to udělat ideálně hned teď okamžitě a vejplata bude až za tejden a něco.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    PIKKMA:díky,tak to zkusím:-)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    JUASINHA: nene ona ta tm hneda kdyz se da samotna tak je dost tmava.. kolik barveni netusim zalei asi jak moc to mas ted tmavy :)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    PIKKMA:Díky za radu a po kolika barvení ti to přešlo do normální hnědé?...a s černou jsi nezkoušela?
    VEVER
    VEVER --- ---
    SNELA: Jenom aby to nevypadalo že je tvá otázka ignorována, tak já jsem červenou zkoušela, zase výhledově zkusím, ale maximálně mi vyšla výraznější rezavá, no. Ale já v tom nespím, obvykle mě to začně příšerně otravovat tak po třech hodinách, déle jsem v tom asi nevydržela. No, tuším že by se měl dávat spíš ocet než citron, klidně směs henny a vody chvíli povařit...nejsem si moc jistá, no :)
    Teď si nechávám vlasy odrůstat a trochu vyšisovat od sluníčka abych to měla světlejší a na podzim zkusím další kolo :)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    JUASINHA: doporucuju tuhle hennu je vyborna a jedina s kterou se mi povedlo docilit opravdu hnede bez cervenejch odlesku.. michala sem tm. hnedou s hnedou a ok..

    Henna znamená krásné vlasy...
    http://www.nepalshop.cz/
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ahoj,
    barvím si Henecolor (bordo+černá) přes 10 let, vlasy jsou kvalitní a pěkné, ale začal mi strašně vadit ten načervenalý odstín. Nevím, jak se ho zbavit. Zkoušela jsem namixovat různé hnědé nebo namixovat hnědou s černou, ale vždy to dopadlo příšerně a navíc pokaždé tam byly ty červené/nazrzlé odlesky.
    Rozhodla jsem se přejít na chemii, ale pročítám si diskuzi tady a odvaha mě opouští. Chci se tedy zeptat, existuje nějaký druh/značka henny, která mě po nějaké době zbaví červené? Chtěla bych mít přírodní hnědou bez červených odlesků na sluníčku.
    Díky
    SNELA
    SNELA --- ---
    Ahoj, je tady někdo, kdo se barví hennou na červenou a má hodně výraznou barvu ? Případně uvítám návod jak na to a foto pro přestavu, děkuju :)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    AOTEAROA: Mně se k henně, ale i obecně, velmi osvědčuje tohle (mám tedy jen šampon: http://bionecosmetics.cz/bio-kreatin-obili

    Ale je mi 30 a musím říct, že zkouším i další kosmetiku a jsem moc spokojená. Takže pokud mi to nezdraží, tak mají fanouška...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Já už ani nehennuju, ani nebarvím, ani nic. Dala jsem si vlasy dokupy bezbarvou hennou a cca 1x měsíčně dávám kokosák na dvě hodiny. Jinak jsem zjistila, že nejlepší vlasy mám, když nepoužiju kondicionér, takže to bude po aviváži další sosárna peněz, které se zbavím :) Používám tedy dobré šampony, poslední rok Santé a Laveru, nevím co budu dělat až mi dojdou a nebudu si je moct dovolit pořídit.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    nj ja se snazim ale moc mi to nejde :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    PIKKMA: Dávej si spíš pozor, abys to nevrstvila víc - prostě dávat jen na odrosty (to se s tou hennou vážně skvěle dělá :D )
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    hmmm.. nebo budu postupne primichavat stale vic a vic cervene a medene, to by asi taky slo .) tmavy to mam hodne a rekla bych ze uz i dost navrstevy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam