• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    ISCH
    ISCH --- ---
    MORGYSZ: No bude :D Mě hennu patlat baví, už jsem dost u LUSH vychytala konzistenci a vzala jsem to na svá bedra... Takže kdyby tu měl někdo zájem, tak ke mně do pošty.

    Nejspíš bude možnost se domluvit i na tom, že koupíte hnědou a řeknete mi, že byste to chtěly zkusit s trochou kaštanové, nebo třeba černé, já zamhouřím oko, zakouzlím a kousek Vám jí tam přidám ;).
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ISCH: Lol, to bude dobrá šílenost :D Vzpomněla jsem si na nějaký rozhovor se Sandrou Pogodovou, jak se ještě hennila na rezavo a měla jakousi dj zakázku v Olomouci. Jak nestihla smýt ráno hennu, narvala kulicha, sedla v Praze do vlaku a tradá... :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    ADRIENE: Ta barva je fakt dobrá...

    V LUSH budeme v dohledné době dělat akci, že když si zakoupíte hennu, tak jí tam budeme zdarma aplikovat (pokud tedy bude mít někdo zájem) - je to takové přiměřeně LUSH šílené a navíc - je teplo, takže hennu, folii, šátek a hurá domů :)
    ADRIENE
    ADRIENE --- ---
    plus teda používám od Lushe šampon BIG! z mořské soli
    ADRIENE
    ADRIENE --- ---
    GOLDBERRY: tohle je čerstvě naheněné 2x kostka caca marron a 1x caca brun: [ ADRIENE @ FOTKY SLECEN Z NYXU ]
    "hením" cca po dvou měsících, teď už 3 měsíce nic, není času a musím vždy někoho zlanařit at mi to napatlá :)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    ADRIENE: Vůbec ne :-). Děkuji za odpověď, asi příště pořídím i hnědou a uvidím, co z toho bude :-).
    ADRIENE
    ADRIENE --- ---
    GOLDBERRY: asi píšu pozdě, ale já používala Caca Marron asi 3 roky, teď čtvrtým rokem to míchám Caca Marron 2 kostky a jedna kostka Caca Brun a není to akorát tak zrzavé,:) můžu ztak poslat foto.. kámoška používala Caca Brun, má tmavě hnědé vlasy a ted´to taky míchá s Caca Marron...takže můj tip je to první zkusit tak, pokud chceš tmavější odstín..
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Tak jsem se vrátila po týdnu u moře a můžu konstatovat, že se henna ani nehla.
    SNELA
    SNELA --- ---
    ISCH: no já se barvila od 16ti a měla jsem na hlavě taky všechno možný, ta červená mě bavila vždycky a dlouho, jenže ty vlasy jsem měla fakt hodně zničený..

    Takže si mám barvy koupit rovnou dvě ? :D S tím vínem to zkusím :)
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    ISCH: Kdysi jsem se několik let barvila ohnivě červenou hennou(nějaká francouzská značka) a přidávala jsem šťávu z citrónu a barva pak byla hodně záživě hnědo-červená s rudo-zrzavými odlesky. Moje přírodní barva je taková střední hnědá. Dneska už jem na své přírodní barvě, nechala jsem to odrůst, už je to takovejch 9let. Ted "barvím" jen cassiou s trochou henny, ale tak aby mi to nezměnilo barvu a staralo se o vlasy. Kyselý na zvyraznění červené je určitě dobrá volba.
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: Já to měla po stažení zelenomodré... A vlasy hrozně zničený (jako když jsem kdysi byla vyloženě na bílo).

    Víno před tím svařit - nechat z něj odpařit alkohol, aby bylo horký a zalejt tím vyloženě hennu.

    Tak ona první vrstva henny se vymejvá docela snadno snad s každou, čím víc vrstev, tím víc to drží a míň se to vymejvá.
    SNELA
    SNELA --- ---
    ISCH: a já bych zas brala bíle vlasy :D ale to by prišla v niveč všechna ta práce s přírodníma barvama :D

    a to víno se přidává do té henny teda, jo ? a díky za snahu :)

    Jinak co jsem se barvila s khadi na hnědou, tak sice výsledek byl nejlepší (nejintenzivnejší) ze všech barev co jsem zkoušela, ale jak hrozně se to vymývá, to je děsny :(
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: Takže na červenou (ano, nějak jsem se tu začetla) doporučují holky červené víno (čím víc červené, tím červenější i výsledek, cabernet z toho vyšel docela "rudě"), citron, papriku. Studuju dál :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: Není zač. Já se momentálně z bílých vlasů snažím udělat svůdnou čokoládovou... A pomalu se dostávám do fáze "kde mám doprdele strojek?!"
    SNELA
    SNELA --- ---
    ISCH: ještě jednou díky moc :) .. :D tak hrozný to snad nebylo :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: A teď si sakra nejsem jistá, co se to doporučovalo víc... Mrkni na http://dlouhevlasy.cz/ Tam bys někde měla najít odpověď. Vím, že jedno z toho - vinný ocet nebo citron - podporoval červnejší odstín (a prej taky tea tree olej atd). Ale je toho fakt mraky a je lepší si to vyzkoušet na vlastní vlasy.
    A fotku určitě nemám, vypadala jsem jako debil a lidem kolem mě praskaly čočky u foťáků :D
    SNELA
    SNELA --- ---
    ISCH: děkuju, něco takovýho jsem potřebovala slyšet :) a lepší je teda citronová šťáva nebo ocet? Jinak nemáš třeba nějakou fotku jak ti ta červená chytla, pro představu?
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: Khadi je asi nejlepší volba.
    Viděla bych to upřímně ale na čistou hennu.
    Amla totiž v tý směsi "henna a amla" má funkci katalyzátoru - protože pro uvolnění více pigmentů je pro hennu dobré kyselé prostředí, pokud máš středně hnědý vlasy, tak (alespoň dle mě) nepotřebuješ tmavší odstín, který dělá ta jatropha.
    Té čisté henně bych udělala kyselý start, nechala jí odležet pár hodin v teple a pak teprve aplikovala.
    SNELA
    SNELA --- ---
    ISCH: děkuju :) jasně, to je mi jasný, ale tak někdo, kdo se barví na červeno/zrz může mít nějaký tipy a zkušenosti.. Mám středně hnědý vlasy, takže si neslibuju, že mi chytne rudě červená přírodní barva, ale tak chtěla bych to zkusit.. Myslíš, že khadí je dobrá volba ? A když, tak jaká z těhlech dvou http://www.khadi-cz.cz/...na-vlasy/khadi-rostlinna-barva-na-vlasy-henna-aamp-amla-aamp-jatropha.html nebo http://www.khadi-cz.cz/...-rostlinne-barvy-na-vlasy/khadi-rostlinna-barva-na-vlasy-cista-henna.html.. Děkuju
    ISCH
    ISCH --- ---
    SNELA: Ono je to hrozně těžký. Jsou ženský, kterým červená henna chytá výrazně a jde do ruda, ale já - díky struktuře a původní barvě vlasů - jsem vždycky divně rezatá. A přiznávám - většinou pěkně hnusně rezatá (zrz mi, bohužel, prostě moc nesluší a strašně mě to žere, protože kdybych si mohla vybrat, jsem zrzka).
    Ve vrstvách to většinou přestane bejt rezatý a jde to červena, ale taky to pěkně tmavne.

    Prostě u henny Ti nikdy nikdo nezaručí, jak zrovna Tobě to chytne. Bohužel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam