• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    PIKKMA: Hm, dimethicone, xanthanová guma, benzylalkohol? To bych asi na vlasy nechtěla. Krémová henna nikdy nebude čistá henna, jako když vezmeš prášek a zaleješ ho prostě vodou. Vždycky v tom bude nějaký sajrajt. Ale za vyzkoušení nic nedáš...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Bála bych se, že do toho nacpou něco, co na obalu nepřiznaj, ale snad to bude dobrý.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    IDENTITY: ja mam prave s ruskou kosmetikou celkove dobry zkusenosti tak to asi v brzke dobe risknu :) pak poreferuju..
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PIKKMA: Týjo! Nemám a budu s tebou nedočkavě vyhlížet, co k tomu kdo ví.
    Kdysi hluboko v osmdesátkách, kdy tady nebyla henna vůbec žádná, jsme měli od ruských dizoušů mj. jako dárek иранская хна. Což byly pytlíky z ohavného papíru s ohavným potiskem, nicméně obsah držel neuvěřitelně dobře a chytal neuvěřitelně rychle.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    má někdo zkušenost s touhle ruskou? http://www.organic-beauty.cz/....kremova-henna-v-hotovem-stavu-s-lopuchovym-olejem-horka-cokolada-1/

    hledám něco už předmíchaného, vrátila jsem se asi po dvou letech k henne a už mě ta alchymie a složitý nanášení uplně nebaví :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ADELHAIDA: Jenomže khádí, hnědé odstíny a zakrytí šedin, jak se tu na to ptala PISISKVOR jsou imho neslučitelné.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    PISISKVOR: Khádí myslím jakoukoliv Khádí:-) Přijde mi to jako zatím nejlepší značka, co jsem ozkoušela, včetně henn dovezených z Egypta, koupených v arabských krámcích a pod.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ADELHAIDA: jj, ten trik s kremem jasna vec, mne jde spis o tu kuzi primo pod porostem:) kdyz mi tmavy barvy nechaji nejakej zbytek, tak to taky nepotesi, ale nevadi, v tmavych vlasech se to schova, ale ta mrkvova hlava, to nejak nemuzu prezit:) ale jak psala identity, kdyz to nahazu po sobe, tak se to prebije.
    Khadi myslis jako rovnou hnedou, bez te ciste nejdriv?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    PISISKVOR: Mně teda Khádí chytá už po dvou hodinách, když dodržím takový ty zásady typu nedávat si na vlasy aspoň tři umytí před barvením kondicionér, umejt si vlasy dvakrát po sobě a tak.

    Na pěšinku nevím, co by zabralo, ale kdysi jsem se tady dozvěděla trik na čelo, uši atd. - namazat danou část kůže mastným krémem, třeba Niveou. Barva pak tolik nedrží.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    IDENTITY: diky moc!:)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PISISKVOR: Taky jsem to nikdy negooglila a tuhle věc jsem se dozvěděla kdysi tady :) Jinak když barvím takhle dvoufázově (což není pokaždý), tak to dělám rovnou po sobě. Je to dokonce rychlejší než rovnou namíchanej odstín a hodiny a hodiny... Protože ta přírodní mi chytne jak klíště tak za tři hodinky a hnědá khádí na ni za 45 minut. Zatímco "provozní" hennu, kdy se mi nechce oplachovat v tý mezifázi, ale vím, že mám třeba půlden doma, musím mít na hlavě aspoň pět hodin, aby to jakž takž chytlo.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MAGI:IDENTITY: diky za objasneni, popravde ja jsem to ani neguglila:) v minulosti se ke mne parkrat dostalo info o mnohahodinovym pusobeni, a nejak jsem to pojala za fakt. prosim vas a nemate tip, jak se zbavit oranzove hlavy po pouziti ciste henny? mam na mysli pokozku hlavy (vylozene pesinku atd.), jeden cas jsem cervenou nekolikrat zkousela a hrozne mne pije krev, ze z toho mam pak do dalsich dvou umyti hlavu jak mrkev. nesnasim totiz oranzovou. co jsem cetla, tak mezi cervenou a dalsi barvou by mel byt par dni rozdil, vzhledem k tomu ze ta barva jeste oxiduje a odstin se trochu meni - nebo byste se na to vykvakly a daly to klidne hned po sobe?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PISISKVOR: Je to tak, jak píše MAGI. Jiný než červený pigmenty chytají na šediny strašně blbě. Ale na červený pigmenty ti pak krásně chytne hnědá + máš výhodu, že potřebuješ tmavou barvu.
    MAGI
    MAGI --- ---
    Dvoufázové barvení - nejdřív čistou hennu a pak teprv na pul hodky tu hnedou :) je toho na netu spousta! Ať se zadaří :)!
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim vas, opravte me, pokud se mylim: pokud chci pomoci henny docilit zakryti sedin, nezbyva, nez to nechat na hlave hodiny a hodiny. nebo lze i jinak?
    pouzivam stredne a tmave hnede odstiny (obcas i cernou), pokud neresim sediny, s barevnym vysledkem i kvalitou vlasu jsem naprosto spokojena po 30min pusobeni. bohuzel se mi vsak po porodu zacaly objevovat sediny a i kdyz hennu pouziju kratce po sobe (napr. 3x v rozestupu par dni), nema to na ne zadny vliv.
    rada bych s hennou pokracovala, chemicke barvy mi z dlouhodobeho hlediska znacne oslabovaly vlasy (bez ohledu na mnozstvi, kvalitu a cenu pouzitych pripravku pro napravu), ale na nekolikahodinove pusobeni nemam prostor.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    PAKOBYLKA: Jsem dlouhodobě spokojená s LUSH.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Já používám z prodejbylin.cz . Ještě je dobrá i Khadí. Pak další mrtě ozkoušených značek na www.dlouhevlasy.cz ve fóru o henně ;)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    MORGYSZ: dík, to snad nebude problém
    klidně uvítám i nápady na konkrétní značky henny, která by se na to hodila, nebo zkušenosti
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Mohlo, ale moc často to neopakuj. Ona se ta rezavá opakováním vrství, a následně tmavne :)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    čau, mám dotaz- prakticky celý život se porůznu barvím hennou a chemicky barvené vlasy jsem měla někdy asi před 20 lety. Nicméně barevná henna mi vždycky udělala nějakou nevhodnou barvu- buď se mi nepozdával odstín anebo to bylo prostě moc rezavé. Tak posledních x let dávám jenom tu bezbarvou, co není henna, jenom na posílení a jako masku.
    Ovšem docela ráda bych těm vlasům dodala i trošku těch rezavých odlesků a oživenější odstín, ovšem ne klasickou rezavou barvu. Myslíte, že může fungovat, když do té bezbarvé přimíchám trošku té klasické a ve finále to způsobí jenom jemné oživení a odlesky? Mám takové středně hnědé vlasy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam