• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    JUASINHA: Čistou (dle mých zkušeností nejpřírodnější) jsem dávala tuhle. A na ni pak khádí oříškově hnědou (oranžová krabička). Když jsem teda doma barvila dvoufázově.

    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    GOLDBERRY: Tak jí asi ani nezkoušej:) Je tam hodně indiga a právě oni radí tu nízkou teplotu vody, což znamená, že jsem měla další 2 týdny po každém mytí za**aný celý sprchový kout a vlasy po těch 2 týdnech ve stejném stavu jako před barvením. I obyčejná henna z DMka mi chytá lépe.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Voono neznam.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    ROZCUCHANA: Ja to myslim pred lety zkousela dle toho jejich postupu a vysledek byl stejny jako pri zaliti cerstve prevarenou vodou.
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    GOLDBERRY: mají tam něco s horkou lázní... já jen že u voono píší, že se má zalít max 60°C vodou, aby nechytala do červena. Akorát pak nechytla vůbec a vlastně celkově si Voono už nikdy nekoupím:)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    GOLDBERRY: *hoklou = horkou
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    ROZCUCHANA: Zaleju hoklou vodou z konvice, rozmycham a nanasim, mam pocit, ze v navodu meli nejaky slozitejsi postup, co zahrnoval vareni..funguje to i tak.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Tak dvoufázové barvení: pátek na noc čistá henna Khádí, ráno tmavě hnědá s troškou černé Khádí na 3hodiny.
    Když jsem si to smyla, tak mi to v koupelně na umělém světle vlastně nepřišlo jiné než po jednofázovém barvení. Nicméně, na denním světle jsou kořínky u hlavy lehce nazrzlé a vzadu, kde jsem si nešikovně nandala hnědou, mám jakoby nazrzlé melíry. Zbytek vlasů, kde chytla hnědá normálně, není jiný než obvykle.
    Teď uvidím, za jak dlouho se mi to u hlavy vymyje, jestli aspoň v tomto uvidím změnu.
    Než to úplně vzdám, tak vypotřebuju aspoň nakoupené balení a příště zkusím přidat víc černé a nechat to déle na hlavě, ta nazrzlost mě totiž dost vytáčí.
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    GOLDBERRY: Tak to máme asi podobné vlasy:) Hnědou hned zkusím, zní to dobře. Mícháš jí s klasicky teplou vodou co mají v "návodu"?
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    ROZCUCHANA: Nekolikalete. Moje puvodni barva je takova ta nijaka mysi, po barveni mam krasnou sytou cokoladove hnedou, ktera se sice vymyva, ale nijak extremne - barvim se posledni dobou tak co 2,5 - 3 mesice a na konci mam porad hezky prirozenou hnedou, byt svetlejsi a sem tam s odleskem do rez (na primem slunicku). Ale mam teda uplne kratke vlasy, nevim, jak by vypadaly odrosty u delsich.
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    GOLDBERRY: Hnědou ne, jen jejich černou a ta mi způsobí na hlavě jen takový nádech vždycky. Máš s hnědou zkušenosti?
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    ROZCUCHANA: Zkoušela jsi hnědou od Lush?
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    IDENTITY: Ze mě byla Morticia i z “tmavé blond” když jsem používala chemku :)) Ale pak si člověk napatlá na 5 hodin černou hennu a nic...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ROZCUCHANA: Jo, to je pravda. Čím vyšší teplota (a delší doba působení), tím tmavší odstín. Na to jsem si taky dávala bacha, protože Morticia jsem bejt nechtěla :) Ale když ubereš teplotu a dobu působení, tak ano, je to mnohem míň trvanlivý.
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    IDENTITY: Ona i ta teplota vody na zalití u hnědé a indigo je podle mě chyba... všude radí, že má být max 60stupňů, aby to nechytalo do červena, ale pak mi přijde, že nechytá vůbec. Jednoho dne se asi smířím s barvením přelivem a s bezbarvou hennou, ale ještě se mi nechce :))
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PISISKVOR: Z toho, že tě to pobavilo, soudím, že přesně víš, co myslím :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    IDENTITY: "takovou tu bordó, co nosej maloměstský báby ostříhaný na brokolici." :D
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ROZCUCHANA: Jako blbý je, že bez červenýho přírodního podkladu ty hnědý s indigem prostě obecně blbě chytaj. Zkoušela jsem to asi pětkrát a stálo to za bačkoru.
    Ale já neměla nikdy moc konkrétní požadavek na sebe samu, jakej bude nakonec ten odstín. Jediný dvě věci jsem nechtěla: čistě zrzavě zrzavou, protože bych se v ní necítila, a pak takovou tu bordó, co nosej maloměstský báby ostříhaný na brokolici.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    JUASINHA: Naturigin je chemka, ale jakoze "zdravejsi" chemka (co se trvanlivosti tyce, chova se jako klasicka barva, tzn. nevymyva se - ovsem cernou jsem nezkousela, max tmave hnedou, dark coffee ci tak nejak). nevim co v tom je nebo naopak neni, ale: nestipou me z toho oderu oci a nespali mi to vlasy, mam je po tom krasny a vyziveny, proste normalni (narozdil od klasickejch barev).
    rikaji tomu " zelena chemie" (detaily radsi znat nechcu).
    btw napis pak jaks dopadla s tim 2fazovym barvenim!
    ROZCUCHANA: toz vitej.
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    IDENTITY: Trošičku tmavší hnědá by byla fajn. Teď jsem na to hodila přeliv a pak chci zase pokračovat s hennou. Ale co jsem zkoušela poslední rok jakékoli hnědé/černé s indigem, tak se to brzy (téměř hned) vymylo a zůstal jen nádech do červena. Původní vlasy mám světle hnědé. Můj sen je hezká přírodní hnědá bez červené a bez použití chemky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam