• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    ADELHAIDA: šest hodin?! Dekuju
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LUCIMO: Já jsem se hennou z DM v pohodě obarvila, jen to chce opravdu dodržet všechno do puntíku - aspoň tři umytí vlasů nepoužít kondicionér ani šampon se silikonama, zalít hennu horkou vodou, nechat v teple odstát a mít na hlavě aspoň šest hodin, klidně ale i dýl. Používala jsem mahagonovou a kaštanovou a chytalo to obstojně. Jen je to vlastně na gramy dražší a je s tím víc sraní - khádí mě stejně obarví už za dvě hodiny.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    CAMELLA: dík. Jsem marod, tak to par dni preziju a objednam si z netu dalsi. Protoze jsem z vetsi prdele, nez je Ostrava.:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LUCIMO: a abych ti odpověděla, tak henna z dm je na houby
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LUCIMO: khadi/voono mají docela často v obchodech i mimo Phu a jsou super, ty jsi odněkud z Ovy ne?
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    Nekam jsem si zalozila dva balíčky henny. Kam, kur*a, kam? Potrebuju obarvit. Da se v nouzi pouzit i henna z dm, nebo jineho kamenného obchodu? Co myslíte?
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    PISISKVOR: mno, když jsem v koupelně při špatném osvětlení, tak si říkám, že dobrý, dokonce se lesknou po 14 dnech. Ale byla jsem ve zkušební kabince jednoho obchodu, kde mají dost světlý světlo a tam jsem viděla zase jasný odrosty, akorát tentokrát ne světle hnědý, ale do zrzava, tak už fakt nevim :-)
    Ale pozitivní je, že když si vlasy myju, tak ze mě netečou proudy barvy a těsně po obarvení, do 1.-2.umytí, vlasy nebarvily na dotek. Před tím jsem měla vždy úplně černé ruce. Na druhou stranu, teď jsem do směsi dala mnohem míň černé, tak to mohlo být tím.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    GOLDBERRY: ajo, diky.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    PISISKVOR: Ja to myju samponem hned. A jo, barva si jeste trochu sedne.. nechavam ale pusobit cca 2h.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    JUASINHA: jak jsi s tim vymyvanim po 2fazovem barveni dopadla? horim nedockavosti!
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim o info zda delam neco spatne nebo zda toto je proste Lush (brun): po pouziti mam vlasy mastny tak, ze vysuseny vypadaji jako mokry. chapu, ze kakaovy maslo (uz kdyz jsem to krajela, citila jsem, ze je to trochu mastny), ale oplachovala jsem to fakt celou vecnost, delsi oplachovani by mi vlasy neodmastilo.
    mam je mastny takovym zpusobem, ze priste abych si je snad po aplikaci umyla samponem (mam tu jeste jednu kostku, tak premyslim co s tim), coz jsem teda nikdy nedelala a vubec, moc se mne do toho nechce, protoze hennu nechavam pusobit 30-60min, tak jsem rada, ze mne to vubec chyta (coz teda chyta dobre, ale nechci si to pak zbytecne umyvat).
    a jeste jedna vec - vazne je pravda, ze ta barva se v prubehu dalsich hodin jeste vyviji? tzn. ma vyznam stravit zitrek s totalne mastnym kvetakem?
    dekuji.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    IDENTITY: Dekuju! :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PAKOBYLKA_: on-line ji maj třeba na biooo
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    IDENTITY: Mas tip, kde ji sehnat online? V kamennych obchodech (v Ostrave). Kdysi jsem ji kupovala v UK a byla nejlepsi!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ROZCUCHANA: i khadi u hnědé/černé henny nedoporučuje vysokou teplotu. A já pro změnu hennu klasickou míchám den předem a nechávám odstat na teple - a výsledkem je krásná zrz:)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    ROZCUCHANA: Ja jsem konzerva. Prvnich asi 7 let barveni jsem pouzivala tu z prispevku id Identity, ted uz jedu ctvrty rok tu hnedou Lush.. a asi mesic po poslednim barveni mi kadernice nechtela verit, ze to neni moje vlastni barva..
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    JUASINHA: Čistou (dle mých zkušeností nejpřírodnější) jsem dávala tuhle. A na ni pak khádí oříškově hnědou (oranžová krabička). Když jsem teda doma barvila dvoufázově.

    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    GOLDBERRY: Tak jí asi ani nezkoušej:) Je tam hodně indiga a právě oni radí tu nízkou teplotu vody, což znamená, že jsem měla další 2 týdny po každém mytí za**aný celý sprchový kout a vlasy po těch 2 týdnech ve stejném stavu jako před barvením. I obyčejná henna z DMka mi chytá lépe.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Voono neznam.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    ROZCUCHANA: Ja to myslim pred lety zkousela dle toho jejich postupu a vysledek byl stejny jako pri zaliti cerstve prevarenou vodou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam