CONTINUITY: Ten "nedostatek důkazů" a "neprůkazné studie" je skutečně šlágr snad skoro u každého trochu kontroverzního tématu. Od studené fúze, thoriové reaktory po elektrosmog (pozor na zásuvky! :) a přepinače světel na stěnách) a Wi-fi a jiné elmag. signály.
U infekce se tehdy nevědělo, že existují mikroby.. Pasteur to prý teprve pak rozčísl jeho objevy. Teď možná opravdu chybí dostatečné informace, aby vědci mohli mít nějakou funkční teorii, proč třeba Wi-fi škodí, když přitom míra toho záření je daleko v bezpečných limitech. Pak lze ještě poukázat, že nás neustále bombarduje celá řada kosmického záření (skeptik možná poukáže, že to kosmické záření má možná i vyšší intenzitu než wi-fi nevím, ale dost mě překvapuje ignorace otázky frekvence toho vlnění. To přece nemůže být jedno, jakou to má frekvenci?)
Tady máme přecejen určitá ověřená fakta -
1) určité frekvence mají přímé měřitelné dopady na lidskou psychiku například.
2) lidský mozek je bioelektrický hardware
Tedy alespoň z tohodle mála, co mě teď napadá, je fyzikou základní školy, že minimálně mozek může být ovlivněn elektromagnetickým vlněním stejně jako se indukuje mobil do repráku a dělá to to TY DY DYD TY DY DYD :D
Psychowalkmany pomocí zvuku zkouší mozek přeladit na různé frekvence stavů mozku - alfa, beta, gamma, delta
Pak nevím, proč by bylo nepodstatné a nemožné, aby měla vliv frekvence resp. vlnění jako takové. Nevím proč by to mělo vadit někde v řádech GHz, ale tak . .k tomu by právě nějaké další studie pomohly :-))
Ale kdo ty studie zaplatí? Proto se nedělají, protože je tu vše postaveno na zisku. Ani ten vědec, pokud chce mít jídlo a pití a mít kde bydlet, tak musí dělat studie, které mu někdo zafinancuje. Ideálně ty studie financuje třeba (přímo) výrobce daného léku, a ten vědec tu studii dělá tak dlouho, dokud se neprokáže, že lék je zdravý, jinak nedostane za studii zaplaceno:) Tak to prý chodí.
A jak byl ten Virapen(?) z El Lilly farmaceutické společenosti či se jmenujou v rozhovoru na Český televizi, tak normálně prý se to řeší, že oni farmaceuiti přinesou obálku (tam jsou jakože RYBY!:))... a hotovo.. Ty moderátoři na něj čuměli, jakože fakt?? Takhle se to normálně uplácí? A on jj, co se divíte. Pak vyzvídali, jestli ho nehryzalo svědomí, když teda má děti, a on že teda když se stal otcem, tak nemohl dál a dal výpověď. I když to nebyl snadný proces zapojit to svědomí prý či tak něco.
Takže ona ta záštita mainstream vědou opravdu nemusí být jistotou ničeho.
A jakože nejsou žádné problémy, tak to může být odpovědí na záhadu současné medicíny, kde se bere ta rostouci EPIDEMIE Alzheimerovy choroby. Mně to tak napadlo, že by mohla být souvislost, tak jsem hledal statistické grafy té četnosti v průběhu roků (popravdě to chvilku trvalo, nevím proč jsou skoro všude jen prognózy do roku 2050 - ty vypadají fakt znepokojivě btw)
Jakože buď je nějaký problémy s diagnostikou (kde začínají do alzeheimera spadávat jiné choroby - jsou i pochyby, že alzheimer existuje jako specifická jedna nemoc) nebo tady evidentně podivně roste jakási choroba postihující lidský mozek a je rapidně na vzestupu