• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    GORG
    GORG --- ---
    SCHWEPZ: sory ale tobe staci nadpisy?
    takhle to posoudim neumim.
    prvni clanek co jsem na aeronet cetl, procital overujic tu novelu, jestli na tom neni neco pravdy... neco jo... ale o branne povinnosti v dobe miru jsem tam nic nevidel.

    ale neco pravdy na tom je. v celem hluku o odvodech to zapada do ustrani...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    GORG: "Exkluzivně: Americká útočná doktrína „Steel Rose“ je v Česku! Novela branného zákona je legislativní přípravou k nuceným pracím žen a invazi NATO na východ Evropy. Pravý cíl dragounské jízdy odhalen! S obranou naší země už nová doktrína vůbec nepočítá!"

    sorry, ale tohle je fakt bullshit už v nadpisu.

    GORG
    GORG --- ---
    Parlamentní listy, ačkoli to mají přímo v názvu, nemají s českým parlamentem nic společného. Tento web ve velkém přebírá články z jiných českých médií, ale především dává velký prostor protizápadně orientovaným politikům. Přebírá také obsah z různých propagandistických serverů, které jsou buď přímo, či nepřímo závislé na Kremlu – jako je například server Aeronet.cz.

    Král hazardu Valenta se spojil se Sarumanem českých médií - Echo24.cz
    http://echo24.cz/a/ieWxH/kral-hazardu-valenta-se-spojil-se-sarumanem-ceskych-medii

    // No tak osobně nevím, kdo stojí za webem aeronet.cz. Doména je evidentně zaregistrována anonymně. Zarážející je ale "milionkrát-opakovaná pravda", že Aeronet.cz má cokoliv spokojeného s "Kremlem".

    Ve skutečnosti ho můžou financovat třeba Američani jako jakousi řízenou opozici. Není možné přece považovat to, že nezastávat proamerické názory je něco jako důkaz financování/řízení Ruskem. :D To je přece absurdní.

    Každopádně dnes jsem natrefil na článek http://aeronet.cz/...m-pracim-zen-a-invazi-nato-na-vychod-evropy-pravy-cil-dragounske-jizdy-odhalen/

    Koukal jsem do té legislativy novely, a nevypadá tam, že by novela umožňovala nasazení branců i v době míru (jak tvrdí na tom aeronet.cz). I když pravdou je, že cose týče vojáků v záloze, tak jim umožňuje účast na zahraničních mísích i v době míru.

    Nechci teda tvrdit, že aeronet.cz je nějaká řízená opozice s podobnou jistotou, jako je českými médii prohlášováno za nezpochybnitelný fakt, že je to nástroj Ruska (bez jediného důkazu či?), ale spíš jde o to, že není vhodné uvažovat takhle černobíle. COINTELPRO a jiné akce státní propagandy se pomocí řízené opozice snažily šířit chaos už v době protestů proti válce ve Vietnamu.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Největší ukrajinští věřitelé soustředění okolo fondu Franklin Templeton - ovládaného rodinou Rothschildů - odmítli Ukrajině odepsat dluh ve výši 10 miliard USD, což jsem nejen očekával, ale v předchozím příspěvku i předpověděl. A teď to nejlepší nakonec: nedohodne-li se Ukrajina se svými věřiteli do konce června, žádné další půjčky už od MMF nedostane! Věřitelé tak drží Ukrajinu pěkně „pod krkem“ a s ním i její další osud.

    Vít Klíma - Názory Aktuálně
    http://blog.aktualne.cz/blogy/vit-klima.php?itemid=25065
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FBI prý zametá saúdskou stopu v útoku z 11. září – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...ranicni/amerika/366906-fbi-pry-zameta-saudskou-stopu-v-utoku-z-11-zari.html
    GORG
    GORG --- ---
    něco novějšího:

    http://www.newsweek.com/2015/03/13/bpa-fine-if-you-ignore-most-studies-about-it-311203.html

    “There's too much data consistent across studies…time and time again…to ignore it and suggest BPA has no effect on humans,” says Gail Prins, a physiologist at the University of Illinois at Chicago.

    ...


    “It’s puzzling when you see that kind of disparity—it doesn’t make sense from a scientific perspective,” says Andrea Gore, a professor of pharmacology and toxicology at the University of Texas at Austin and editor-in-chief of the journal Endocrinology. Dr. Csaba Leranth, a Yale School of Medicine physician and scientist whose studies have shown that BPA reduces the number of synapses (brain cell connections) in monkey brains, is more direct: “Studies funded by industry are not reliable.”

    In June 2014, the FDA reiterated that BPA is safe in the way it is currently used by plastics manufacturers. But the agency also dismissed as irrelevant the vast majority of the BPA safety studies its own scientists reviewed in preparation for that official position statement. According to the FDA, for example, all of the 48 epidemiological studies reviewed had “no utility” for the agency’s risk assessment, the formal process it undertakes to decide if a chemical is safe for human health or not.


    (p.s. Teda abych byl přesnější.. není to přímo estrogen, nýbrž látka, která má podobné účinky jako estrogen.pak se asi dlouho nevědělo co s tím, a najednou nápad byl na světě :))
    GORG
    GORG --- ---
    jo k těm účtenkám jsem zapomněl odkaz na zdroj

    Concerned about BPA: Check your receipts | Science News
    https://www.sciencenews.org/blog/science-public/concerned-about-bpa-check-your-receipts
    GORG
    GORG --- ---
    CONTINUITY: U Bisfenolu-A, což svého času byla taky konspirační teorie, se přecejen věc posunla, že EU zakázala bisfenol pro děti do 3 let (v reportáži z ČT zmínili, že ČR byla tehdy jediná země, která dosud zákon neratifikovala - v 2011).

    Bylo hodně studií, které ukazovaly na nebezpečnost. No má to způsobovat neplodnost, změnu pohlavní orientace (prokázáno na rybách), obezitu..defakto ta látka je prý uměle vytvořený ženský hormon.

    V dobové reportáži někdy z roku 1996 nějaké US televize říkali (krom výše uvedeného), že lze tu látku nahradit v plastech (ke tvrzení) nějakou jinou. Je mazec, že teď je tak o 20 let později a přes různé námitky o "neprůkazných studiích" došlo k zákazu alespoň u flašek pro děti.

    A ono by to možná vysvětlovalo, proč nedávno český spermoidní ústav prohlásili médiím, že 3/4 z darovaných vzorků jsou neplodné.

    J. Holdren, svého času poradce prezidenta Obamy (nebo je ještě) pro otázky vědy, napsal v 70 letech v knížce "Ecoscience", že by se stát měl/mohl pokusit redukovat populaci pomocí přidávání sterilizantů do pitné vody. Normálně to tam je černé na bílém takhle, tak jakápak paranoia :-)

    V některých případech zdůrazňované „vědecké“ důkazy prokazující jednoznačné zdravotní riziko jsou sporné a některé studie tak nesplňují kriteria vědecky formulovaných závěrů. Ty nejsou tak jednoznačně průkazné, jak je následně prezentováno. Příkladem může být i tzv. Stumpova studie (2009), kterou byl odůvodněn zákaz použití bisfenolu A v Dánsku. EFSA konstatuje, že studie nepotvrzuje negativní neurobehaviorální dopad BPA.
    http://www.szu.cz/aktualni-situace-v-problematice-bisfenolu-a

    Tohle bylo zjevně napsáno před zákazem BPA v EU pro děti. Asi není dobrý nápad z toho vyrábět kojenecké láhve, když jsou tyhle pochyby. Hlavně když prý lze tu látku nahradit jinou, kde prý žádné známé škodlivé efekty nejsou. Tak to ať mi někdo vysvětlí, proč nepoužijou nějakou nekontroverzní látku?

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Bisfenol_A
    Výsledky studie prováděné v USA v letech 2003-2006 a publikované v listopadu 2010 nasvědčují tomu, že má bisfenol A (a podobně také triclosan) negativní účinky na fungování imunitního systému člověka. Podle závěrů této studie bude žádoucí prozkoumat mechanismy, které se těchto účincích podílejí a také jaké expozice (z hlediska množství a času) mají významný vliv na imunitní systém a na náchylnost k nemocem (a jejich vážnost) v pozdějších obdobích lidského života.
    (studie http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21062687 )

    http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/150121.htm
    Tadz je vyjádření k lednu 2015, že se bisfenol v množství, které podle výpočtů člověk pozře, je pod nebezpečnou úrovní, a tedy je BPA tamtadadá zdravý pro všechny věkové skupiny včetně plodu

    ALE - když čte člověk trochu víc, tak tam někdo tvrdil, že je 100 studií ukazující na nebezpečnost BPA pro všechny věkové skupiny, a pouze 2 studie ukazující na bezpečnost, které ale financovali výrobci plastů. Zaujatost je nemožná, protože pouze výrobci plastů naopak jsou největší odborníci, aby něco takového posuzovali.

    Výrobci plastů lobují proti zákazu BPA.

    http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/05/30/AR2009053002121.html

    Despite more than 100 published studies by government scientists and university laboratories that have raised health concerns about the chemical, the Food and Drug Administration has deemed it safe largely because of two studies, both funded by a chemical industry trade group.

    The FDA's position on BPA runs counter to a report by another federal agency, the National Toxicology Program, which found "some concern" that BPA may cause developmental problems in the brains and hormonal systems of children. And last fall, the FDA's own scientific advisory board criticized agency officials for relying on industry-funded studies to declare the chemical safe.


    http://tn.nova.cz/...rane/pozor-na-pet-lahve-cihaji-v-nich-chemikalie-ktere-vyvolavaji-rakovinu.html
    Podle údajů portálu iDnes.cz, který cituje výzkum Centra pro kontrolu a prevencí nemocí, byla přítomnost bisfenolu zjištěna v moči 93% testovaných lidí.

    Vypadá to, že ještě větší znepokojení vyvolávají účtenky, ze kterých se prý přenáší BPA pouhým dotykem (BPA údajně obsahují skoro všechny účtenky)

    And the amount receipts carry isn’t trivial.

    “When people talk about polycarbonate bottles, they talk about nanogram quantities of BPA [leaching out],” Warner observes. “The average cash register receipt that's out there and uses the BPA technology will have 60 to 100 milligrams of free BPA.” By free, he explains, it’s not bound into a polymer, like the BPA in polycarbonates. It’s just the individual molecules loose and ready for uptake.

    As such, he argues, when it comes to BPA in the urban environment, “the biggest exposures, in my opinion, will be these cash register receipts.” Once on the fingers, BPA can be transferred to foods. And keep in mind, he adds, some hormones — like estrogen in certain birth-control formulations — are delivered through the skin by controlled-release patches. So, he argues, estrogen mimics like BPA might similarly enter the skin.


    // no nechci to tu moc tapetovat, ono je toho k tomu mraky, a jak píšeš - i k těm elektromagnetickým polím. Jednou bude imho mariahuana plně legální a BPA ilegální, a budeme se zpětně divit, jak to mohlo být naopak :-)
    Tohle jsem tu teď progoogloval v rychlosti.. asi bych se k věci věděl vyjádřit věcněji. Třeba je to jen zplašený konspirační výplod.
    Každopádně se vědci shodují, že BPA je určitě toxické a zřejmě způsobuje všechny ty nemoci a ztrátu imunity, ale co někteří rozporují je množství (daily intake), který je dle toho assessmentu EU z ledna 2015 v cajku.. takže v poho.. Ale dověděl jsem se teď docela zajímovou věc o účtenkách. Je tam té látky mnohem víc než je ten bezpečný intake z oné analýzy EU (4 µg/kg of bw/day)..tam je prý 60 až 100 mg. Přitom EU tvrdí, že ten odhadovaný součet denního pozření BPA je 3x až 5x MENŠÍ než oněch 4 µg na kg váhy. Což si protiřečí, ale mmm.. asi budu brát už účtenky v rukavicích :D

    No mazec je, že když tohle všechno mám v povědomí, tak v praxi se chovám normálně.. nevyhýbám se účtenkám, nenosím alobalovou čepičku, a občas piju i Colu... nevědomost je sladká :-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GORG: Zrovna si o tom čtu, a zdá se mi, že to s tím nedostatkem důkazů a neprůkaznými studiemi hlavně není až tak pravda. Dokonce přesně naopak, na řadě webů jsem se dočetla, že studií různých aspektů problematiky už existují tisíce (google, electromagnetic radiation health/hazards, atd).
    Různé zdroje se rozcházejí v názoru na závažnost problému, ale že nějaký problém a nějaké potenciální důsledky existují, to se zdá být celkem prokázané.
    Takhle když si to googlím, vypadá to, že se o tom ví celkem hafo, i když teda ta hypersenzitivita se neuznává ;) (ale podle všeho toho ostatního člověk ani nemusí být HYPERsenzitivní, spíš úplně normální ;)

    Tím je to ovšem z paranoidního hlediska ještě zajímavější. Věc už se tak dlouho a tak intenzivně zkoumá, tolik se o ní ví, a přitom se nic nemění (teda, mění, pálí se čím dál víc)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    GORG: Ešťe taki ty morgelouni.
    GORG
    GORG --- ---
    PHOBOS99: To je možný. Lidé se nedožívali (dle statistik) věku, kde typicky alzheimer propuká (dle grafu 65 let a víc).
    Na druhou stranu Alzheimera mají i lidí v mladším věku (40 let), ale nenašel jsem žádný graf, který by ukazoval údaje o alzeheimra v mladším věku (v čase). Uzavřel bych to, že to není průkazné, že by to s tím mohlo mít cokoliv společného :-)

    GORG
    GORG --- ---
    Earthing: Health Implications of Reconnecting the Human Body to the Earth's Surface Electrons
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/

    The biologic effects of grounding the human body during sleep as measured by cortisol levels and subjective reporting of sleep, pain, and stress. - PubMed - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15650465

    // Nějaké akademické studie to má, no
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    GORG: ohledně alzheimra... jestli ono to náhodou není tak trochu způsobené tím, že se prodlužuje střední délka života... možná... že by...
    GORG
    GORG --- ---
    Pak je ještě prý problém, že bychom měli mít například uzemněnou postel (na netu jsou návody včetně instalace pojistky, kdyby do toho udeřil blesk :)) a že my jak nosíme boty, tak prý to není dobrý, protože potřebujeme chodit bosýma nohama po půdě (hlíně).. stačí prý chvilka, a náboj těla se tím uzemní, ale boty ty jsou izolant, tak je potřeba je sundat.. a beton tu vodivost taky kazí.

    What is Earthing?
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z4F8mterVGE


    Teda samozřejmě vždy je možné, že se na tom chce někdo napakovat penězma na related produktech, na druhou stranu tohle svou logiku též má.

    (He teď asi některým Nyx "skeptikům" na tyhle chemtrails, antivakcinacni blbecky se smíchem rozlilo kafe jako další úžasnou blbost vymysleli :))
    GORG
    GORG --- ---
    tak mě napadá, že tamten první graf je googlem měřená četnost výskytu slova "alzheimer" :), jak koukám na ten google ngram :) no ten graf té četnosti ho v podstatě kopíruje.

    Jinak teda opravdu nechápu, proč na stránce http://www.alzheimers.net/resources/alzheimers-statistics/ také žádný graf četnosti není. Jsou tam jen ty predikce do roku 2050. A je to myslím škoda, protože to mi ať nikdo neříká, že tohle není civilizační nemoc, která nápadně kopíruje například právě zavádění různých vysílačů (asi zejména televizních).

    Přitom jde možná jen o to zvolit dobrou frekvenci. Tesla řešil to posílání energie vzduchem.. to lidem dnes přejde šílené posílat energii vzduchem, protože to přece lidi uškvaří ne? Ale u wi-fi to nevadí, i když to je dost podobný scénář. Asi je podstatná zjevně ta frekvence. To by jinak musel být Tesla blázen, aby vsadil všechno do posílání energie vzduchem, když by to bylo nebezpečný.
    No nic, jen mé dva tři centy o nemocech, vědcích a záhadných nemocech, kde vědci tápou o přičíně (samozřejmě své teorie mají, kde to vzniká, ale... no klasicky za to můžou prý genetické predispozice a celá wikisložka je plna spekulací a léků, která dopady Alzheimera tlumí - ale nevyléčí. Myslím že ten graf ukazuje, že jim nějaké podstatné informace chybí,))
    GORG
    GORG --- ---


    Ještě tam byl někde pěkný graf, který to přepočítával na náklady.... v 2050 to myslím bylo už trillion dolarů/ročně náklady na péči o alzheimer pacienty.

    Moje babička měla Alzheimera a byl to teda hodně smutný pohled, jak pozvolna už nevěděla, kdo je ona, kde je, co se děje, ani kdo jsme my, případně ani povědomí o čase, rozdíl mezi vzpomínkami a přítomností

    Nevím no, ale ať už alzheimer nebo rakovina věda už 100 let v podstatě tápe na místě. Přitom co do těch chorob přes to množství peněz investovaných do výzkumu za 100 let prakticky žádný podstatný pokrok.

    Onehdá bylo v jednom dokumentu o doktorovi (profesor na univerzitě), který (experimentálně) úspěšně léčil rakovinu ozařováním pomocí elektromagnetického pole o nějaké specifické frekvenci. Byl z té školy prý vyhozen, a předpokládám, že ten jeho přístroj rozmlátili kyjem :D Ostatně ten případ horečky omladnic ukazuje, že do vědy je ještě nutné započítat ego vědců. A bůh ví co ještě...

    http://www.cancer.org/...ndalternativemedicine/manualhealingandphysicaltouch/electromagnetic-therapy

    BioResonance Tumor Therapy was developed by Martin Keymer, a German biophysicist, who claims the therapy is rooted in the age-old idea that it is possible to tap into the vital energy that flows throughout the body. A clinic offering the therapy, which opened in Tijuana, Mexico in 1998, has been the subject of great deal of controversy.

    The Cell Com system which is said to increase communication between cells was invented by a Danish acupuncturist named Hugo Nielsen.

    The Rife machine (or Rife frequency generator) was created by Royal Raymond Rife, an American who asserted that cancer was caused by bacteria. The machine supposedly emitted radio waves at the same frequency as those discharged by offending bacteria. According to Rife, the radio waves created vibrations that "shattered" the bacteria.


    Incredible cures ignored by science: Royal Rife and others - National Holistic Science & Spirit | Examiner.com
    http://www.examiner.com/article/incredible-cures-ignored-by-science-royal-rife-and-others
    GORG
    GORG --- ---
    CONTINUITY: Ten "nedostatek důkazů" a "neprůkazné studie" je skutečně šlágr snad skoro u každého trochu kontroverzního tématu. Od studené fúze, thoriové reaktory po elektrosmog (pozor na zásuvky! :) a přepinače světel na stěnách) a Wi-fi a jiné elmag. signály.

    U infekce se tehdy nevědělo, že existují mikroby.. Pasteur to prý teprve pak rozčísl jeho objevy. Teď možná opravdu chybí dostatečné informace, aby vědci mohli mít nějakou funkční teorii, proč třeba Wi-fi škodí, když přitom míra toho záření je daleko v bezpečných limitech. Pak lze ještě poukázat, že nás neustále bombarduje celá řada kosmického záření (skeptik možná poukáže, že to kosmické záření má možná i vyšší intenzitu než wi-fi nevím, ale dost mě překvapuje ignorace otázky frekvence toho vlnění. To přece nemůže být jedno, jakou to má frekvenci?)

    Tady máme přecejen určitá ověřená fakta -
    1) určité frekvence mají přímé měřitelné dopady na lidskou psychiku například.
    2) lidský mozek je bioelektrický hardware

    Tedy alespoň z tohodle mála, co mě teď napadá, je fyzikou základní školy, že minimálně mozek může být ovlivněn elektromagnetickým vlněním stejně jako se indukuje mobil do repráku a dělá to to TY DY DYD TY DY DYD :D
    Psychowalkmany pomocí zvuku zkouší mozek přeladit na různé frekvence stavů mozku - alfa, beta, gamma, delta

    Pak nevím, proč by bylo nepodstatné a nemožné, aby měla vliv frekvence resp. vlnění jako takové. Nevím proč by to mělo vadit někde v řádech GHz, ale tak . .k tomu by právě nějaké další studie pomohly :-))

    Ale kdo ty studie zaplatí? Proto se nedělají, protože je tu vše postaveno na zisku. Ani ten vědec, pokud chce mít jídlo a pití a mít kde bydlet, tak musí dělat studie, které mu někdo zafinancuje. Ideálně ty studie financuje třeba (přímo) výrobce daného léku, a ten vědec tu studii dělá tak dlouho, dokud se neprokáže, že lék je zdravý, jinak nedostane za studii zaplaceno:) Tak to prý chodí.
    A jak byl ten Virapen(?) z El Lilly farmaceutické společenosti či se jmenujou v rozhovoru na Český televizi, tak normálně prý se to řeší, že oni farmaceuiti přinesou obálku (tam jsou jakože RYBY!:))... a hotovo.. Ty moderátoři na něj čuměli, jakože fakt?? Takhle se to normálně uplácí? A on jj, co se divíte. Pak vyzvídali, jestli ho nehryzalo svědomí, když teda má děti, a on že teda když se stal otcem, tak nemohl dál a dal výpověď. I když to nebyl snadný proces zapojit to svědomí prý či tak něco.

    Takže ona ta záštita mainstream vědou opravdu nemusí být jistotou ničeho.

    A jakože nejsou žádné problémy, tak to může být odpovědí na záhadu současné medicíny, kde se bere ta rostouci EPIDEMIE Alzheimerovy choroby. Mně to tak napadlo, že by mohla být souvislost, tak jsem hledal statistické grafy té četnosti v průběhu roků (popravdě to chvilku trvalo, nevím proč jsou skoro všude jen prognózy do roku 2050 - ty vypadají fakt znepokojivě btw)



    Jakože buď je nějaký problémy s diagnostikou (kde začínají do alzeheimera spadávat jiné choroby - jsou i pochyby, že alzheimer existuje jako specifická jedna nemoc) nebo tady evidentně podivně roste jakási choroba postihující lidský mozek a je rapidně na vzestupu
    ZELA23
    ZELA23 --- ---
    Škodí Wi-Fi zdraví? | DSL.cz
    http://www.dsl.cz/clanek/775-skodi-wi-fi-zdravi
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GORG: Ani mě nepřekvapuje, že u něčeho, co je tak mega obrovskej byznys, "chybí dostatek průkazných studií".
    Předpokládám, že ony ani tak nechybí, spíš pokud někdo takové studie s jasnými výsledky provede, tak je problém je zveřejnit, zúčastnění vědci najednou zjistí, že jejich kariéra visí na vlásku a že jsou na cestě na okraj světa vědy, mezi "neseriózní alternativce"....

    Ale teda, ta opatření německé a francouzské vlády MUSÍ být postavena na jednoznačných výsledcích vědeckých studií. Je docela zajímavé, že o těch výzkumech u nás nic neslyšíme, a třeba naše vláda o nich rozhodně nic neví (když se rozhlédnu, u nás se sleduje spíše politika: "vysílač na každý dům")

    Hledala jsem si před pár dny na netu něco o hypersenzitivitě na EM záření, po tom co mě zas šíleně rozbolely ruce z delšího držení mobilu. Dozvěděla jsem se, že zjevně podobné zážitky má mnoho lidí, ale oficiálně se "nikdy nic neprokázalo", a byly naznačeny jiné, nebo "psychologické" příčiny obtíží.
    Upřímně řečeno, když zažíváte dosti silnou fyzicikou bolest ve zcela konkrétních situacích (a nejdřív byla bolest, a pak teprve vůbec nějaké přemýšlení o nějakém EM), tak čtení příslušného záznamu na wikipedii je poněkud k zblití.... EM senzitivita neexistuje, nikdy se neprokázala, a všichni, kdo mají pocit, že jim z mobilu u hlavy třeští hlava, jsou nevyrovnaní....
    Zároveň ale teda v té Francii očividně zjistili věci, které by naznačovaly něco jiného, když je mobil tak nebezpečný pro mozek dětí, že se jim musí zakázat a musí se nařídit povinné přibalování handsfree, tak je celkem logické, že by z něj mohla i bolet hlava :)...příslušná diagnóza ovšem globálně prostě neexistuje....

    Zkrátka mají v tom chaos ;)

    -----------
    Oproti horečce omladnic vidím rozdíl v tom, že oni tenkrát o existenci baktérií opravdu nevěděli. Sice by mohl stačit i zdravý rozum, i z běžné zkušenosti mohli vědět, že za sahání na mrtvoly nemá člověk čisté ruce...ale reálné informace skutečně neměli. Zatímco my dnes informace o té technologii a jejím vlivu na živé organismy máme. V prvních letech se o tom mluvilo hodně, ale paradoxně čím je to hustější, tím je větší ticho.
    Tohle je typické pro naši dobu, že se ignorují věci, o kterých se ví.
    GORG
    GORG --- ---
    ILIANA_PESHOR: Mně teda dostalo (čtouc si v Novým prostoru), že svého času vědci odmítali věřit, že si před operací musí důkladně umýt ruce.

    Horečka omladnic – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Hore%C4%8Dka_omladnic

    Od roku 1844 pracoval maďarský lékař německého původu Ignác Filip Semmelweis ve Všeobecné vídeňské nemocnici. Na porodním oddělení, kde působili studenti medicíny, byla úmrtnost rodiček vyšší než v ostatních odděleních. Semmelweis se domníval, že studenti přenášejí na nemytých rukou nemoc z pitevny do ostatních částí nemocnice. Proto nutil studenty mýt si ruce ve chlorovém vápně, což způsobilo že na horečku omladnic začalo umírat řádově méně žen. V roce 1849 jej propustili a úmrtnost opět vzrostla. Později dostal Semmelweis místo porodníka v Pešti, kde znovu nutil studenty mýt si ruce a pozoroval stejně dobré výsledky. Snažil se dosáhnout obecného uznání pro svá opatření, ale lékaři až na výjimky odmítali připustit, že by nemoc způsobovali sami svýma rukama. Semmelweis navíc nebyl schopen svá pozorování dostatečně vědecky odůvodnit. Postupně se u něj začala projevovat psychická choroba, roku 1865 byl umístěn do ústavu, kde záhy zemřel patrně na následky hrubého zacházení. Jím formulované zásady asepse začaly být obecně přijímány teprve o dekádu později s Pasteurovým objevem mikroskopických původců infekce.

    // Do té doby chyběly vědcům poznatky pro pochopení mikrobů způsobujících infekci. Podobná situace může být u jiných témat dneška. Mikroskopická zvířátka způsobující infekci? Hohoho :)) U těch elmag. vlnění a elektrosmogu podobně dnes chybí dostatek průkazných studií, a proto se o to skoro žádný vědec nezajímá,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam