GORG: Ano, to je přesně ono...
Díky, že jsi zmínil
xenoestrogeny, ty sem velice patří, protože to je další taková naprosto šílená věc, o které by se podle v tomto klubu mělo mluvit - protože se nás všech bezprostředně týká a pokud o ní víme a bereme ji vážně,
MůŽEME alespoň něco dělat - můžeme se co nejvíc vyhýbat produktům, které je obsahují, a můžeme šířit informace....
Patří mezi ně např. látka "sodium lauryl sulfate", která je obsažena prakticky ve veškeré konvenční kosmetice a všech možných prostředcích pro domácnost.
Používá se v nich pořád dál, nic se na tom nemění, přestože se o problému ví, o xenoestrogenech jsem poprvé viděla prezentaci už asi před 10 lety...
Proč se používá? Pěkně pění ... :(
Přitom pěnění samozřejmě je možno dosáhnout alternativními způsoby...nebo se bez něj obejít...
To je jeden z celé řady dobrých důvodů, proč je dobrý nápad prostě nepoužívat konvenční kosmetiku. Naštěstí žijeme v zemi, kde je dostatečná nabídka bioproduktů, kam se to nedává, a myslím si, že vyhnout se těmhle nebezpečným sračkám stojí rozhodně za to, že člověk zaplatí o něco více, respektive bude těchto produktů používat méně (jinak teda konvenční kosmetika obsahuje běžně spousty dalších prokázaně škodlivých či dráždivých látek, není problém vygooglit).
Tady je článek plnej dalších praktických informací k tématu.
XENOESTROGENS | Vitality Magazine | Toronto Canada alternative health, natural medicine and green living
http://vitalitymagazine.com/article/xenoestrogens/
Líbilo by se mi, kdyby se tady objevovalo víc takovýchle věcí, které nejsou zcela mimo naši sféru vlivu (jako plány iluminátů či chemtrails), ale můžeme je vzít na vědomí a zařídit se podle nich v každodenním životě....
Mám pocit, že lidé se raději baví o věcech, které nemohou ovlivnit, protože uvědomit si, že opravdu, reálně je možné, a dokonce jasně a dložené, že nám kam se podíváme běžně prodávají úplně absurdní jedy jako spotřební zboží, je daleko nepříjemnější než spekulovat o něčem obrovském a vzdálené....
Ale myslím si, že nám v zásadě nic nebrání to změnit a začít tyhlety praktické informace víc sdílet :)