Shortages, Coronavirus-Infected Bodies Shaking Funeral Industry
https://talkingpointsmemo.com/news/funeral-homes-coronavirus-masks-ppe
Pri cteni clanku o budovani masovych hrobu v NY resp. ze ma Praha dost masovych hrobu me vzdycky vyvstala uvaha, proc stat cenzuruje nejakyho Duska, Icka a spol. , ale necenzuruje reci o masovych hrobech a o zaplnenosti marnic. Neprijde vam to divny? Tahle informace nikomu k nicemu neni.. jen na podporeni paniky, a pritom tohle ma stat potlacovat.
Jak tak ctu, vypada to, ze ruzna omezeni prace se zemrelymi vnimanych jako potencialne infekcnich ma rozhodne svou dan v tom, ze to vsechno zpomali, takze logicky marnice nemusi stihat lidi odbavovat. Pocty umrti neukazuji nic bezprecedentniho, i kdyz nekde ano. Nekde zas nezvykle malo.
Z nejakeho duvodu kazdy, kdo mluvi pokud mozno apokalypticky, ma punc verohodnosti. Pritom tohle byl vzdy vysmivany koncept konspiracnich teoretiku mluvicicih o bubu vecech kazicich srandu. Najednou kdyz stat vyhlasi koronu, se verohodnost informaci odviji od miri depresivnosti informace - cim depresivnejsi tim verohodnejsi. Kdzy odbornici varovali, ze uvadene statistiky jsou "meaningless", protoze kazdy kdo umre je klasifikovany, ze umrel na koronu, prestoze umrel na neco jineho, media se do tech odborniku pustila, ze kazi srandu, a ze jsou takove reci hezke ale nebezpecne. Bez ohledu na to, ze to rikaji vedci z Oxfordu. crackpot science apod. je to najednou bez ohledu na fakta.
Vsak uz jen ten sled slov imperativu "Don't believe XY"
Don't believe the headlines saying half the UK has had coronavirus | WIRED UK
https://www.wired.co.uk/article/coronavirus-infections-oxford-study-immunity
Headlines based on a University of Oxford study claim that half of the UK has already had coronavirus. But there's no evidence to support that conclusion yet
jiste nejde tomu automaticky verit, ale zaujatost je zrejma. vzdyt rada reci o tom, ze se virem da nakazit opakovane kuprikladu taky nejsou overena pres peer-review, ale pritom se to bezne tvrdi.
“It’s a little concerning that they’ve taken it straight to the media,” says Tim Colbourn, an epidemiologist at University College London’s Institute for Global Health. “It has not been properly sense-checked against any data.” The authors of the Oxford study did not respond to WIRED's request for comment in time for publication.
Nechci se tvarit jako nejaky odbornik na pravdu, ale ze se doprava sluchu vecem negativnim, se mi jevi jasne viditelne. Nemyslim, ze by slo nutne o nejake spiknuti... spis jako psychologicky faktor.Kdo je depresivnejsi se automaticky stava hlavnim epidemiologem i bez skoly. Tak tu mame pak novinare skolici vedce Oxfordu zpochybnujici samotny fakt, ze svou studii vypustili na verejnost.