JIMX: Takže předpokládám, že tě zajímá umění a doprava. Moderní umění mi nevadí... i když ho občas nechápu. Jen teda za umění nepovažuji instalace ve stylu "moje rozjedená svačina", což se poslední dobou snaží za umění mnozí vydávat. Ale konkrétně k Plzni:
Kašny - s jejich instalací bych neměl problém pokud by se vyřešilo "pár detailů", problém je použitý materiál, zlato je prostě měkké, takže když se podíváš na kašny zblízka, tak uvidíš mnoho piktogramů dámského přirození a vzkazů "miluji tě maruško", druhý problém je umístění a velikost nádob na vodu, stačí aby trošku foukal vítr a vode je všude kolem, a podle toho taky okolí vypadá - hlavně kolem anděla dlažba doslova kvete...
Nové divadlo a jeho vejce - Samotné divadlo je kapitola sama pro sebe... bohužel bylo navrženo někým, kdo v divadle nikdy nebyl, prostorová dispozice, jak pro diváky, tak pro herce je naprosto tragická, ale až skončí chráněné dotační období, tak se některé nedostatky snad odstraní, druhá věc je samotné vejce před divadlem... naprosto nepovedený betonový odlitek ještě nešikovně spojen ze dvou kusů (a v návrhu vypadalo přitom docela dobře)
Pomník generála Pattona - tohle přiznám, že je asi čistě subjektivní, ale prostě zrezlej kus plechu není důstojný pomník tak důležité osobě naší historie jako byl Patton.
Doprava - hlavní problém vidím v nedokončeném západním obchvatu a severovýchodním průtahu městem (doufám, že se tak jmenuje... prostě spojení severních sídlišť s východem města a následné propojení na jih), díky tomu je veškerá tranzitní doprava nucena projíždět středem města, což považuji za naprosto nepřijatelný stav (nehledě na mnoho dalších side efektů), jako jsem psal výše, tak obrovský problém je nedostatečný (téměř nulový) počet odstavných parkovišť, což má za důsledek, že se parkuje všude možně legálně nebo mnozí odstavují auta kolem obchoďáků nebo na sídlištích.