• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Nečetl jste někdo něco od Wilhelma Genazina?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    http://www.faz.net/s/RubAC861D48C098406D9675C0E8CE355498/Doc~E0146E245B5BC4EC48039631716D5C6C8~ATpl~Ecommon~Sspezial.html

Zajímavý pohled na Stoiberskou Brei a politický virvál v Německu včetně půvabné obrazové galerie:)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ROTWEIN: jasně, tam jsem byla :)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    YARMIL: moc pěkné :)
    YARMIL
    YARMIL --- ---
    YARMIL
    YARMIL --- ---
    v Drážďanech jsem byla před 3 týdny (sice jenom na vikend, ale myslím,že to stačí:))
    Kromě centra stojí určitě na navštívení "Altstadt". Je tam skvělá atmosféra!
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    A když se jede třináctkou, tak je někde cestou celkem zajímavá zřícenina kostela - na ostrůvku mezi silnicema několik bohatě zdobenejch obvodovejch zdí...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LAURA_S: Já jsem tam byl naposledy před mnoha a mnoha lety a moc si toho nepamatuju, ale z otcových zkazků bych řekl, že za prohlídku stojí hlavně centrum, které bylo za války totálně zničené, ale teď je zase v pořádku.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    LAURA: nevím, jak Josef K, ale já jsem jimi cimmermanovsky "jako malý chlapec projížděla", takže moje informace by nebyla nejlepší... na druhou stranu jsou dobré stránky www.dresden.de.:)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ROTWEIN:
    JOSEF_K:
    bohužel jsem nikdy ještě neměla možnost se podívat do Drážďan, ale ráda bych to v budoucnu změnila. Německo už mám celkem hodně procestované, ale tohle město tam ještě chybí :)
    Nemáte nějaké tipy, na co bych tu určitě neměla zapomenout při dalším výletu?
    Předem díky
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Docela ráda bych byla východoněmeckým důchodcem se západoněmeckým důchodem, t. č. bydlištěm Drážďany...:))
    Fakt jsem chvíli uvažovala, jak si zajistit práci přes internet a zašít se tím směrem...:)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ROTWEIN: Jo, Drážďany mě taky lákaj. Nedávno tam byl otec a přivezl pár videozáznamů. Naprostá paráda. Všechny ty komunistické obludnosti strhli a postavili vše dle původních předválečných plánů. Dokonce sehnali i staré kameny s původní patinou a působí to opravdu věrohodně. Konečně něco rozumného, co se dá s městem udělat.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    letem světem - dle bulvárního Bildu se Joschka Fischer se popáté oženil s tuším 29 slečnou

V Drážďanech o víkendu vysvěcena Frauenkirche, Sächsiche Zeitung toho byly plné...
    Docela ráda bych se tam zajela podívat...
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    Nevite nekdo, jaci jsou v Nemecku mobilni operatori (vsichni) a treba este jejich webovy stranky, prosim?
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    Máte prosimvás někdo přehled o tom, jak se kde v praze učí němčina? Potřeboval bych nějakej asi celkem dost intenzivní kurs zaměřenej hlavně na komunikaci. (V únoru pravděpodobně budu nastupovat jako dobrovolník v Berlíně a neumim ani ťuk...)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Aether: ani nechci říkat, jak se Zentrum(u) gegen Vertreibung přezdívá v českých luzích...:))) Hele, to má narozeniny den po mně...:) Lumpák, že nic neřek...:)) Dík za tátu, bude to teď strašně potřebovat.

VANEK: :) transferovaný, leč stále šaramantní...:))
    AETHER
    AETHER --- ---
    VANEK: to uz bychom tomu podle pane Stoiberovy vlastni nomenklatury rovnou mohli rikat vyhnani:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ROTWEIN: To nény žádny odsun, to je transfer (of power :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: jinak ja se chystam, ale pojedu autobusem pres Pisek a az zitra, mam odvoz;)

at se Ti tatinek uzdravi, drzim palce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam