• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    BLOWUP: no dyk rikam, palac Flora;)

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    pod pojmem mall chapeme my architekti takovy ty obrovsky kravy s velikou halou o vice urovnich, obklopenou galeriemi na kterych jsou jednotlive butiky a obchody.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROTWEIN:
    AETHER: shopping mall nebo mall je nákupní pasáž. u internetových obchodů se to používá jen velmi zřídkavě a je to de facto metafora... "mall" znamená v angličtině "promenáda, korzo..."
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Neměly by se reformy zvané Hartz IV raději přejmenovat? Poté, co vyšlo najevo, že Peter Hartz žil bouřlivým "volgswagenovským" životem společně s představenstvem a odboráři...:)))
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    zmátl mě terminál... o komunikační pohotovosti bych dnes rovněž mohla napsat román...:)

Vytrvale jsem dnes opakovala šanon a myslela tím krabici a divila se nad číslovkou 95.000 EUR, proč je daná položka tak drahá, až 95 miliónů EUR...!! Ještě jsem si to v duchu počítala, kolik je to korun. Pablb.:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: no internetovy je to urcite taky;) ale chtela jsem tim rict, ze primarne to asi bude starsi oznaceni nez internetove obchody:)

proste mi dneska nejak nejde vyjadrovani...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Možná obojí, já na to narazila v kontextu, kde se myslely jen obchody internetové...
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: (shopping) mall je z anglictiny a mysli se tim takove ty nakupni komplexy typu palac Flora nebo Novy Smichov, pokud uvedu priklad z Prahy; drive se tak tusim rikalo takovym tem bulvarum, kde byl obchod vedle obchudku... takze nad prekladem tohoto bych vahala...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    BLOWUP: Nejsou Malls ryze internetové obchodní domy? I ty přepážky bych pak hodila spíš jako terminály...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Obchodni strediska (supermarkety) zitrka prodavaji zrychleni u zasklenych prepazek
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Koukala jsem, že dostal cenu Georga Büchnera za minulý rok, názvy knih zní sympaticky. Bohužel jsem ani nelistovala a někdo mi zas říkal, že ho zažil na čtení a byl prý nesympatický...:) tak bych si ráda udělala názor sama... Zkusím knihovnu...:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: ja bohuzel ne
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Nečetl jste někdo něco od Wilhelma Genazina?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    http://www.faz.net/s/RubAC861D48C098406D9675C0E8CE355498/Doc~E0146E245B5BC4EC48039631716D5C6C8~ATpl~Ecommon~Sspezial.html

Zajímavý pohled na Stoiberskou Brei a politický virvál v Německu včetně půvabné obrazové galerie:)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ROTWEIN: jasně, tam jsem byla :)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    YARMIL: moc pěkné :)
    YARMIL
    YARMIL --- ---
    YARMIL
    YARMIL --- ---
    v Drážďanech jsem byla před 3 týdny (sice jenom na vikend, ale myslím,že to stačí:))
    Kromě centra stojí určitě na navštívení "Altstadt". Je tam skvělá atmosféra!
    JANDOUR
    JANDOUR --- ---
    A když se jede třináctkou, tak je někde cestou celkem zajímavá zřícenina kostela - na ostrůvku mezi silnicema několik bohatě zdobenejch obvodovejch zdí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam