• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROTWEIN: a nakonec se zjistí, že pravdu měl manažer klubu z Berlína, který tvrdil, že bydlí v thajsku (a ano, ten rozhovor v respektu jsem četla)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Jen drobná poznámka k Blixovi... Zrovna byl v LN krátký rozhovor s Alexem Hackem z EN. Takže žádná Šanghaj, ale Peking:)
    http://lidovky.zpravy.cz/basista-si-pripada-jak-vsemohouci-dlm-/ln_noviny.asp?c=A061021_000086_ln_noviny_sko&klic=215830&mes=061021_0
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROTWEIN: já na Rudiše nedám dopustit...
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    ROTWEIN: Ja byl na tom krtu a Rudis mi tam pripadal uz jako automat sam na sebe.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Neměl jste náhodou možnost číst nyní oceněné "Die Habennichtse" od Katharina Hacker?
    Nehledě na to, že dostala cenu, slyšela jsem, že je to dobré.
    Na druhou stranu nevím úplně, co si myslet o Rudišově Grandhotelu. Právě ho čtu a chvílemi mám pocit, že čtu komiks v nějaké psané formě, chvílemi mě to hodně zajímá, baví, dojímá a vzápětí dost nudí a znechucuje. Prostě nevím.:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    http://www.ostarrichi.org/woerterbuch-0.html

mi přijde vtipné. Je to jako, když člověk píše na klávesnici a sekne se o jednu vedle...:))

Ovšem nejkrásnější slova např. v bavorštině je pro mě

Hoggableiba (Hockenbleiber- host, který se vzpírá Sperrstunde) a pak ještě jedno slovo, které nedovedu ani napsat ani vyslovit)))

Velmi vřele doporučuji tuto knihu. Vtipná, až se člověk za ledrhozny popadá. Každopádně autor ač Bavor, vystupuje raději (z důvodu ochrany osobnosti, rodiny, majetku, ovcí, krav a rodinných ledrhoznů), jako Anglosas:))
    Stejně je šílené, jak jsou ty jejich kroje drahé. Takový malý dirndlíček a člověk by na něj makal bez jídla bez vody měsíc minimálně:)
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    JESSIEATREIDES: poucne...
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    JESSIEATREIDES: No dobre dobre. Asi maj svycari taky vyjmenovany slova, kde se misto li rika le
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MECHTILD: správně je to Krusle, jak píše Rotwein, a je to skutečně angrešt.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MECHTILD: bomba!
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    RYBRCOUL: Kdepak, naprosto skvělý! :)* Slyšel jsem o návrhu na vytvoření jazykové mutace Wikipedie v hantecu, koukám, že Němci se stihli vzchopit dřív. ;-)
    RYBRCOUL
    RYBRCOUL --- ---
    MECHTILD: Příšerný
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Ostatne tohle uz jste videli? http://als.wikipedia.org/wiki/Houptsyte
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    ROTWEIN: No ja dycky mel za to, ze svycarstina je takova mittelhochdeutsch, akorat se na konec kazdyho substantiva musi dat -li:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Krusli? To je to křupavé Müsli? Ne, ne, tohle je intuitivně pomnožné - jako brusle. Původně jsem dokonce byla přesvědčena, že to jsou dřevěné brusle v nějakém slengu chudých Jihočechů:)))
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    ROTWEIN: A nemelo by to bejt Krusli?:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Bernínem. To už je jako Krusle, místo Nusle... Ostatně mé letoucí přesvědčení a několik prohraných lahví, jelikož jsem nebyla s to to dokázat, přineslo své ovoce, a to doslova. Krusle ve švýcarském dialektu prý znamenají totéž co angrešt:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    JESSIEATREIDES: omyl, pendluje mezi Bernínem, Varšavou, Londýnem a - manželku jsem tušila, že má z Číny, nebo že v Číně, tj. v Šanghaji, trvale žije. Alespoň je na tuto domněnku památná vzpomínka Jaroslava Pašmika v jeho respekťáckém články vloni po koncertu, kdy mu téměř naznačoval, že jakto, že nebojuje za práva Tibetu. Byl z toho chudák Blixa trochu vykulen...:))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROTWEIN: omyl, Blixa už je celkem dlouhou dobu z Thajska... ;o))) žádný Berliner...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam