• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    NECECH: hm, ale to je jeste celkem hodne let.. :(
    AETHER
    AETHER --- ---
    NECECH: tak v tom opravdu nevidim problem:)
    NECECH
    NECECH --- ---
    AETHER: překlady a tlumočení :)
    MAGGIE: od 2011 bude vše jednodušší (snad)...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    takze praci v nemecku vzdavam - nase urady si vymyslely takovych lejster, ze na to pecu - zas az tak bych nemela vyssi prijem, nez abych to musela podstoupit..

prikladem budiz vyjimka, kterou udeluje CSSZ v Praze, ze mohu zde platit socialni a zdravotni a jejiz vyrizeni muze trvat i 6 mesicu a na kterou bych musela mit z nemecke strany pote prelozenou plnou moc a do prahy bych asi parkrat behem toho vyrizovani musela atd.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NECECH: a na co mas zivnostak? teoreticky muzes totiz tu praci fakturovat jako ze jsi ji pro Nemce vyhotovil v Cechach

MAGGIE: socialku a zdravotni kazdopadne budes platit jen do jednoho systemu, urceni do jakeho je pomerne komplikovane, lze zazadat i o to, abys mohla zustat v ceskem, ale jsou pro to nejaka priserne slozita pravidla a podminky...
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    MELOUN: muzes tam posilat lidem zpravy. tuknout na ne, ze te zajimaj.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Ja znam jenom www.studivz.de Neni to primarne diskusni server, ale virtualni propojeni studentu nemeckejch unioverzit - je tam ovsem taky nekonecny mnozstvi ruznejch skupin, do kterejch se da normalne prihlasit a v nekterejch je hafo auditek na nejruznejsi temata.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    koukam na ten unister, to se keca jen pres email?
    nebo jak to funguje?

vcera sem zkousel nejakej irc server, tusim ze OSLO :D (na jinej sem se nemohl pripojit)
    mno na kanalu #germany dost hruza..
    kdyz clovek pouzil neco jineho nez wie alt bist du? a was machst du? tak hned naslefovlao in english pls :/
    a to opravdu neumim nijak bravurne deutsch..
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    jo a unister! ten je zadara
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    MELOUN: meetic byl taky dobrej, dokud ho nezpoplatnili.
    WENCA
    WENCA --- ---
    MELOUN: Na ICQ white pages jsem kdysi ulovil ein Madchen. :) Fajn pokec... kdybych teda umel lip nemecky. :)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    zokuseli jste nekdo nejakej chat pro zlepseni nemciny?
    irc? jakej server, jakej kanal? a s jakymy vysledky?
    diky
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Zdravim. Vyznate se nekdo podrobneji ve zkouskach Goethe institutu?
    Jaky je prakticky rozdil mezi ZOP (Zentrale Oberstufenprüfung) a KDS (Kleines Deutsches Sprachdiplom)? Kterou z techto zkousek kde uprednostnuji (zamestnavatele, university...)?
    Diky.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: Nic jiného ti asi nezbyde, než si to zjistit, pak dej vědět, docela by mě to zajímalo..
    NECECH
    NECECH --- ---
    LAURA_S: takže ty si myslíš, že ne... asi nemáš nic konkrétnějšího, že... tak do konce roku to zjistím sám!
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    pokud mate nejake dotazy, velice prijemna pani je tato: ivana.misakova@lb.mpsv.cz

je z libereckeho uradu prace a spoustu veci mi e-mailem uz odpovedela
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: já si myslím, že český živnosťák ti v Německu neuznají...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    NECECH: no jo, sory - ten muj predchozi prispevek ber trochu s rezervou, myslela jsem to trochu ironicky - mam momentalne tolik rozporuplnych informaci v hlave z ruznych uradu, ze jsem z toho jelen, ale doufam, ze se to vsechno usili dobere k uspesnemu konci
    NECECH
    NECECH --- ---
    tak neříkej, že seš expert :-(
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    NECECH: tak tohle zrovna neresim ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam