• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    GOBERS: nn, jsem odkojen starou Nemcinou pro jazykovky od Höppnerove, takze budu spokojen :o) Diky za tip
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    JESSIEATREIDES: no v čj by to bylo nejlepší...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    IM_MORTAL: ještě vydržej. může to být v angličtině?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    GOBERS: jak v čem asi... momentálně by mi docela prospěl alespoň měsíc v Německu.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    JESSIEATREIDES: Tak to jo, to mas zcela zrejmy naskok. :-)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    JESSIEATREIDES: nechci obtěžovat ale - našla si něco k těm rozdílům v německu?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    GOBERS: jistěže... já jsem se učila ze staré, protože jsem se začala učit německy někdy v roce 1982...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    JESSIEATREIDES: Ta nova je oproti stare upravena (a misty opravena).

ROCKMAN: Ano, klic k tomu samozrejme je. Ale varuju, jestli jsi na takove ty moderni cool ucebnice se spoustou obrazku a pribehy ze zivota, tak tahle to neni. :-))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROCKMAN: k tomu dreyerovi-schmittovi ano... na tu jsem zcela zapomněla... taky jsem se z ní učila, ale ta má byla vydaná v roce 1985 ;o)))
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    GOBERS: a je, prosim te, v tech publikacich take klic? Mam pul roku po maturite z neminy a pomalu zacinam vsechno zapominat, potreboval bych poradne procvicovat, ale co jsem videl cvicebnice, tak jsou vetsinou bez klice, coz je naprosto k nicemu :\\
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Vysmata predpoved pocasi... :-D http://www.youtube.com/watch?v=fttToYwL-nY
    AETHER
    AETHER --- ---
    R_G: nove i stare nemecky s usmevem pokud mozno nebrat... a zaplatit si soukromeho ucitele, ktery Te bude korigovat, vysvetlovat gramatiku a pozene Te dopredu
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    Netušíte , dá-li se sehnat Klímovo "Putování slepého hada za pravdou" v originále? To bych si pochutnal...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    R_G: Ja mohu ze srdce doporucit:

Dreyer-Schmitt: Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik, Hueber 2000

a

Hering-Matussek-Perlmann-Balme: em Übungsgrammatik, Hueber 2002
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    R_G: já německy s úsměvem viděla v tom starším vydání, tu novou neznám... na druhou stranu, gro mého vzdělávání v němčině proběhlo na základní škole a pak během střední na škole jazykové... to nic lepšího, než věra höppnerová a její čtyři díly der die das nebylo...
    R_G
    R_G --- ---
    A co ta ucebnice "Nemecky s usmevem nove"? Nejake zkusenosti?
    Latinu jsem se ucil tak, ze jsem se naucil gramatiku a pak prekladal, ale nevim, jestli je to vhodne u nemciny. Tak jsem myslel, jestli by nebylo vhodne zvolit ucebnici, co me celou nemcinou postupne provede.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    R_G: a německá milenka by asi taky dost pomohla.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    R_G: hlavně to chce některé věci - třeba tvary nepravidelných sloves a podobně, řešit průběžně - každý den se nějaká slovesa naučit a vytvořit s jejich pomocí pár vět... šest měsíců je setsakramentsky málo - na němčinu. po šesti měsících intenzivní výuky angličtiny už člověk ví dost, němčina je o hodně tlustý chlup složitější
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    R_G: denně se učit. na gramatiku a procvičování je dobrá věra höppnerová, němčina pro jazykové školy. ale dobré publikace mívá i langenscheidts...
    R_G
    R_G --- ---
    MUFLONEK: To je pravda, ale ja musim byt v Praze..diky za tip.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam