• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    5KO: S těma maj problémy i ty, co maj němčinu jako rodnej jazyk, pokud mi nekecali. Onehdá jsem ve Freiburku viděl i film ve švýcarštině s německejma titulkama...:)
    5KO
    5KO --- ---
    a vo svajci sa da naucit normalne po nemecky?

lebo ja som od strednej skoly v podstate vyrastal vo viedni a s nemcinou (ani s tym rakuskym paskvilom) nemam problemy, ale so svajciarmi obcas ano :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Ten Fribourgsky je hodne drahy, ale nejlepsi cesta jak se k nemu (zadarmo) dostat, je zkusit zazadat o svycarske Bundesstipendium. Je to na kurz + rok na UNI a stipendisti se maji jako v bavlnce. Chtelo by to vyuzit, dokud jeste na CR koukaji jako na "vychod", ucelem je totiz vozit do Svycarska nadejne studenty z mene rozvinutych zemi, aby se pak mohli vratit a zmenit svou vlastni spolecnost. Co jsem se dival na statistiky, tak by jista sance byla.
    SEOM
    SEOM --- ---
    odkaz na VHS v Berline, kurzy jsou dobry, navstevovala jsem tri a se vsema spokojenost.ceny do 120 euro.
    http://www.vhs-city-west.de/Deutsch
    COCOON
    COCOON --- ---
    MUFLONEK: v kombinovanej forme sa jazyky na uk studovat daju...len neviem ci je to az taka vyhra,ten jazyk ta tam nenaucia, skor ho zabudnes...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Ja mam pro zmenu velmi dobre zkusenosti s 2,5 mesicnim intenzivnim jazykovym kurzen na universite ve Fribourgu (svycarskem).
    SEOM
    SEOM --- ---
    AETHER: berlin je dobrej a levnej.ani kurzy na FHS nejsou k zahozeni, za ctvrt roku studia s frekvenci lekci 4krat do tydne po trech hodinach sem platila asi 140 euro vcetne ucebnic.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    já lituji toho, že jsem na to, že chci studovat VŠ přišla až tak pozdě... v kombinované formě se jazyky studovat moc nedají a o studiu v zahraničí si také nyní mohu nechat už jen zdát...
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    AETHER: Nebo tak, já jen o Berlínu ani o Lipsku nemůžu referovat z vlastní zkušenosti. Na druhou stranu v Mnichově neni těžký sehnat práci, což je taková německá anomálie:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    MECHTILD: jenze Mnichov je priserne drahej... ja byla moc prijemne prekvapena v Lipsku a spatny pry neni ani Berlin - oboji disponuje vedeckymi spickami, skvelymi knihovnami a ubytovani se da sehnat i rozumne, holt to neni pul hodinky do Alp, ale co uz:)
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Já si hlavně myslim, že kdo chce studovat němčinu, měl by jít rovnou do Německa na celý studium. V rámci EU už to neni žádnej problém, jen to školný je trochu hloupý, ale myslim, že ne nesnesitelný. Stačí mít maturitu a DaF, na filologie je to zpravidla bez přijímaček. Z toho, co jsem zažil, bych rozhodně doporučoval Mnichov. Od Prahy 4 hodiny autem, v knihovně uplně všechno a otevřená je neděle do půlnoci i v neděli, němečtí profesoři germanistiky to vnímají jako svou konečnou stanici, do pořádnejch hor je to půlhodinka vlakem, ach...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    a pak, samozřejmě, frnk do německa... je to za rohem a za takových podmínek studovat germanistiku nebo německou literaturu či cokoliv dalšího v praze - to mi připadá poněkud nešťastné... kór, když je to na FF v tomto ohledu nedobré.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    docela fér byl bakalářský program na pedagogické fakultě v liberci... je zaměřen na učitelství němčiny, ale je tam báječná knihovna od hermann niermann stiftung, možnost studovat několik běhů v zittau nebo bautzen, lyžařská střediska prakticky ve městě, pohodový život na harcovských kolejích, zkrátka a dobře, má to všechny výhody studia v menším univerzitním městě.
    COCOON
    COCOON --- ---
    JANISKA: ta uroven je v poslednej dobe znacne nizka, netraba uz ani obycajnu maturitu z nemciny, jazykova uroven mozno ale hlavne dovod motivacie ku studiu .... no radsej na germanistiku nechod, ver mi nie je o o co stat...hlavne s tych ludi tam se mi dela spatne....
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    AETHER: co mi zbyva, kdyz jsem momentalne samouk, nejak si znalosti overovat musim :p ne ucebnici, spis cvicebnici.. to je fuk, po necem se rozhlednu
    AETHER
    AETHER --- ---
    MECHTILD: dovedu si to predstavit (a nemela to spis byt lexikografie?)

je to velka skoda - ale co jsem pochopila, tak na literature se ted status quo spis zlepsil?

A jde vlastne o reakreditaci, nebo se to dela jako schvalovani noveho studijniho oboru, kdyz se prechazi na strukturovany?
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    přesněji řečeno to vypadalo jako obecná lingvistika na bázi němčiny s přihlédnutím k aktuálnímu personálnímu obsazení katedry. Něco ve smyslu výchovy expertů na německou lexikologii - myslim, že víc netřeba dodávat:) Pravda, neměl jsem to v ruce, ale vzhledem k tomu, jak germanistika vypadá, to asi docela odpovídá...
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    AETHER: Neodmítli, ale dodali s tříměsíčním zpožděním nepoužitelnej zmetek. A ano, až na výjimky typu psychologie už se bude otevírat pouze strukturovaný studium.
    AETHER
    AETHER --- ---
    MECHTILD: copak, odmitli vytvorit bakalarsky studijni program a tak se nesmi otevrit? ;)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AETHER: děkuji
    MECHTILD: ajaj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam