• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    SEOM
    SEOM --- ---
    SIHAJA: jako anforderungen an..?
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    já si za boha nemůžu vzpomenout jak vyjádřit požadavky na (výkon, způsob chlazení...bla bla)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ahojte, hledam nekoho na doucovani nemciny, nejlepe sikovneho studenta/studentku. Brno. Blizsi info v poste.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    díky
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    VANEK: Hech, zase mě diskriminují:(
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Ha! Katalog titulů - kategorie: Němčina, Beletrie, Překlady českých autorů = http://megabooks.cz/catalogue.php?category=210101 Stačí jen vynechat Kafku, Rilka a podobné...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Něco mívali na http://www.megabooks.cz - kdysi snad dokonce speciální tištěné seznamy "česká literatura v překladu", ale teď to na webu nevidím.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZUZKAOU:

Milan Kundera: Die unerträgliche Leichtigkeit des Seins
    a
    Bohumil Hrabal: Ich dachte an die goldenen Zeiten

vysli v edici Süddeutsche Zeitung a k dostani pres jejich webovy obchod.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pěkně prosím smutně koukám, nebyl by tip na nějaký e-obchod z knihami - čeští autoři přeložení do němčiny?

Švagr je divadelník z Berlína a k vánocům si tyto přeje. V brně jsem našla poličku s překlady u Barviče v knihupectví, ale Urbana a Rainerovou už dostal a Švejka, Babičku a nebo něco od Kohouta mu kupovat nechci.
    LUCKARO
    LUCKARO --- ---
    tak tohle zatim neni rozebrany:
    Kostlán / Moravcová / Vaníček: Encyklopedie dějin Německa (100 Kc)
    Brundin, Gudrun: Kleine deutsche Sprachgeschichte (150 Kc)
    Riehl, Claudia Maria: Sprachkontaktforschung (100 Kc)
    Kosatík, Pavel: Menší knížka o německých spisovatelích z Čech a Moravy (100 Kc)
    Bahr, Ehrhard: Dějiny německé literatury 1 (od středověku po baroko) (150 Kc)
    Bahr, Ehrhard: Dějiny německé literatury 2 (od osvícenství k době předbřeznové) (150 Kc)
    Dürrscheid, Christa / Businger, Martin: Schweizer Standarddeutsch. Beiträge zur Varietätenliguistik (puv. Cena 100 CHF, nyni 700 Kc)
    AETHER
    AETHER --- ---
    LUCKARO: klidne ho sem hod, pak pripadne smazem:)
    LUCKARO
    LUCKARO --- ---
    ahoj, doufam, ze to neni uplne mimo misu, ale mam tady asi 15 knizek ze studii germanistiky. ted po statnicich uz je neotevru, ale pokud mate nekdo zajem, muzu prodat. na cene se snad nejak domluvime. seznam poslu mailem, at to tady nezamorujem...
    ROXY
    ROXY --- ---
    GOBERS: mnó, dík... jsem se chtěla z toho ulejt trošku.-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ROXY: Ja bych zacal pro orientaci tady:

http://de.wikipedia.org/wiki/Genossenschaft
    ROXY
    ROXY --- ---
    prosím neporadil by mi někdo, když jsou tu všichni takoví germáni... dost to spěchá... mám zpracovat nějakou práci na téma Genossenschaft, ne obecně, ale na nějaký konkrétnější Genossenschaft (nejlépe něco ve spojitosti s ČR). jenže já si vybavím maximálně že existujou bytový družstva, maximálně ještě možná nějaký zemědělský, tyhle témata už jsou ale obsazený, tak potřebuju něco jiného... hlavně mám trochu problém si něco pod pojmem Genossenschaft představit (krom společenství neuzavřeného počtu osob, zapisovaný ZK 50 tis. atd.), ono v Německu to je asi širší pojem, neb v tom předmětu se mluví o různejch uskupeních v souvislosti např. s tušim že Volksbank, BayWa... Neporadili byste na co bych to mohla aplikovat v ČR? :-(( Jsem z toho nějaká zmatená a moje němčina je navíc docela bída:-(
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Tak jsem zase na youtube objevil radioaktivni material... Helenka Vondrackova zpiva nemeckou hymnu... http://www.youtube.com/watch?v=dKuna-rZwSA&feature=related
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LUCKARO: Nu, ja jsem ausgerechnet zrovna ted byl v CR... Dneska rano jsem se vratil. Jestli prijedes, tak musime neco podniknout.

Jinak do plena nabizim okopirovani te ucebnice bärndütsch. Original (kniha, pracovni sesit + CD) stoji skoro 100,-SFr., vaznym zajemcum bych to mohl sjet na fakultni kopirce v podstate zadarmo.
    LUCKARO
    LUCKARO --- ---
    Ahoj Gobersi, taky vam do bernu dorazil martin na bilem koni? tak mi kamaradka z berner oberland psala, ze je super, ze prijedu prvni tyden v prosinci. to budou zrovna vanocni trhy a taky ty mikulassky, no uz se moc tesim:) ted byl taky nekdy zibelemarit, ne? Byl jsi?
    germanistiku mam vystudovanou na ff na karlovce. to byla skola zivota, jako snad nikdy predtim a doufam, ze uz ani nikdy vice... :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LUCKARO: Jako me to nevadi, to ja jen tak preventivne, aby si pak nekdo (treba spravce) nestezoval. ;-))
    Kde jsi studovala germanistiku?
    LUCKARO
    LUCKARO --- ---
    tak sorry, jsem proste jenom zvedava:)
    takze tady se mluvi jen o velarizovanym L a tak jo ;-) no ja tohohle mela na germanistice plny kecky, tak mne pak udivuje, ze se o tom nekdo bavi i pro zabavu ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam