• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: Ale motivovala jsi mě. Asi se zapíšu na zkoušku. Už dlouho si chci udělat alespoň KDS. :-)
    SEOM
    SEOM --- ---
    GOBERS: dekuju.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: To vím naprosto přesně. 12.9. jsem dělal zkoušku a 10.10. mi přišel poštou certifikát.
    SEOM
    SEOM --- ---
    GOBERS:jeste jeden dotaz. jak dlouho jsi cekal na vysledky zk?dva mesice?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: No ale raději se zeptej co budete používat přímo na tom kurzu, nemusí to být to samé...
    SEOM
    SEOM --- ---
    GOBERS: dik za info, potrebuju s predstihem na ucebnice nasetrit a na webu je nezminujou. je to desna palka, za kurz i ZK...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: No, je to už rok a půl, ale už to bylo podle těch nových norem (vlastně jsme byli první na světě, kdo podle nich dělal zkoušku :-)). Používali jsme em - Übungsgrammatik, Die neue Gelbe a učebnici Barthel I. Plus ukázkové testy a spoustu materiálů mimo jakoukoli učebnici prostě nakopírovaných. Po 2 a půl měsících a prokousání se zmíněným jsem celkem v pohodě udělal jak C1 od Goetheho, tak universitní test na úrovni C1-C2.

SEOM
    SEOM --- ---
    ahoj
    je tu nekdo, kdo nedavno absolvoval v goetheho institutu pripravny kurz na C1?rada bych vedela, jake ucebnice se pouzivaji.
    NECECH
    NECECH --- ---
    LEFTY: Dvoujazynym slovnikum zasadne neduveruju. Zadny nemam.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    nemáte někdo Č-N/N-Č slovník (nebo jeho část) jako texťák, csv nebo excel? Případně XML? Potřebuju to natlačit do jedné flashcards aplikace. Co jsem zatím našel, nebylo k ničemu (třeba chyběly členy).
    NECECH
    NECECH --- ---
    LIBRIUM: proste nemas fantazii.
    AETHER
    AETHER --- ---
    RUSALKA: ja se hlavne chtela vyhnout dalsim zmatkum ohledne tehle nelogicke vety:)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    AETHER: Jojo, máš pravdu.. Už mi to nemyslelo.. Díky za opravu :).
    AETHER
    AETHER --- ---
    RUSALKA: pokud by bylo pouze do zamku, bylo by ins Schloss. Jelikoz je ale mezi predlozkou a podstatnym jmenem osobni zajmeno, nahrazuje toto clen (ktery je v tom ins zastoupen tim -s), tj. jako nemuzes rict "in das ihr Schloss", nelze ani pouzit "ins ihr Schloss" - spravne je "in ihr Schloss" (to cele za predpokladu,ze dane osobe/osobam vykame).
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    NECECH: ale prosim ta.
    RUSALKA: ins Ihr?
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Určitě b\ch nepoužila nach, jelikož to se používá s městy, zeměmi/krom výjimek, že/. Použila bych tedy předložku in asi.. A jelikož Schloss je das, tak ins. Na Váš zámek bych tedy řekla: Wir gehen ins Ihr Schloss ? Ale už je pozdě.. ;)
    NECECH
    NECECH --- ---
    LIBRIUM: to ne, ale ma to divny presupozice... "Schloss" by muselo neco casoveho, treba zabava nebo hra urciteho typu... potom je to normalni gramaticka veta, jejiz autor ma blizko k eklektickemu stylu (Dativ -e je ponekud zastarale)
    AETHER
    AETHER --- ---
    RONDO: jdeme na Vas zamek - Wir gehen in Ihr Schloss.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    RONDO: "Wir gehen nach seinem Schlosse" je celkom urcite zle.
    RONDO
    RONDO --- ---
    RUSALKA: díky za odpověď, první mělo být na váš zámek, čili bude to asi Wir gehen nach seinem Schlosse. Dík, dál pomoc nepotřebuju), už nebudu rušit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam