• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    OTAKAR_KUBIN: Asi tak tři neděle, co si matně pamatuji.
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    nevi prosim nekdo, za jak dlouho dostanu fyzicky do ruky certifikat od chvile, kdy jsem tu kterou zkousku psal? (asi B2 u GI)
    FELIS
    FELIS --- ---
    Hoj, prosim o pomoc, mozna jsem tu uplne mimo, ale presto to zkusim: kamaradka pise bakalarskou praci na tema (je na filde v Plzni, jazyky: nemcina-francouzstina): Titulkovani v nemeckem filmu z hlediska lingvistiky (a to ceske titulky v nemeckym filmum a nemecke titulky v ceskym filmum)- v nemcine to pise. Je dosti zoufala, pac na to neexistuji nikde materialy - o titulkovani z hlediska prekladu, lingvistiky, apod. Znate-li nekoho, kdo se preklady k filmum zivi nebo vy sami jste zbehli, tak se mi prosim, prosim ozvete do posty. DIKY, DIKY
    DOMINO
    DOMINO --- ---
    dobrý už jsem to zvládla sama, akorát jsem byla časově vytížená dík
    NECECH
    NECECH --- ---
    DOMINO: zadej to treba na www.klasse.cz, stoji to 350 Kc vc. DPH.
    CCOFFEE_DRINKER
    CCOFFEE_DRINKER --- ---
    sich mit RUHM BEKLECKERN
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    NECECH: si robis srandu, ze?
    NECECH
    NECECH --- ---
    prosimvas: sich mit Rum BEKLECKERN
    GUTO
    GUTO --- ---
    ANDREJKA: Já jsem to naopak našel. I když ne všechno. To s tím "udělat díru do světa" ("sich mit Ruhm kleckern") podle nového WAHRIGa sedí.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    ANDREJKA: jj, souhlas, proto jsem napsal "zda se"
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    ANDREJKA: zda se, ze to je i v uplne normalnim slovniku (slovnik.seznam.cz):

být někde pečený vařený
    - irgendwo wie zu Hause sein

udělat díru do světa
    - sich mit Ruhm kleckern
    - etwas Großes vollbringen
    MOGWAI
    MOGWAI --- ---
    zdravim, nevite nejakou stranku, kde by byly ke stazeni knizky se zrcadlovym prekladem? Nebo aspon nejaky sikovny publikace na procviceni. Dik
    MARJANKA007
    MARJANKA007 --- ---
    Ahoj,
    sháním učitele/učitelku němčiny. Nejlépe rodilého/rodilou mluvčí. V Praze. Jednou až dvakrát týdně v podvečer. Jsem takový falešný začátečník. Mohli byste mi někoho osvědčeného doporučit? Rozumnou cenu uvítám. Díky za info - do pošty prosím.
    Marie
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ahoj, nepovaluje se vám doma někomu Německy s úsměvem nově? Pokud ano, napište mi do pošty, za kolik byste ji prodali (popř. zapůjčili na cca 3 měsíce).
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    GOBERS: diky moc.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ALIANOR: Wir haben Welpen.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Muzu poprosit nekoho, kdo umi nemecky vic nez ja (tedy vic nez danke)? Potrebuju prelozit kamaradce na webovky oznameni "mame stenata"
    Diky moc.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: Ale motivovala jsi mě. Asi se zapíšu na zkoušku. Už dlouho si chci udělat alespoň KDS. :-)
    SEOM
    SEOM --- ---
    GOBERS: dekuju.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: To vím naprosto přesně. 12.9. jsem dělal zkoušku a 10.10. mi přišel poštou certifikát.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam