• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    GOBERS: diky moc.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ALIANOR: Wir haben Welpen.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Muzu poprosit nekoho, kdo umi nemecky vic nez ja (tedy vic nez danke)? Potrebuju prelozit kamaradce na webovky oznameni "mame stenata"
    Diky moc.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: Ale motivovala jsi mě. Asi se zapíšu na zkoušku. Už dlouho si chci udělat alespoň KDS. :-)
    SEOM
    SEOM --- ---
    GOBERS: dekuju.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: To vím naprosto přesně. 12.9. jsem dělal zkoušku a 10.10. mi přišel poštou certifikát.
    SEOM
    SEOM --- ---
    GOBERS:jeste jeden dotaz. jak dlouho jsi cekal na vysledky zk?dva mesice?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: No ale raději se zeptej co budete používat přímo na tom kurzu, nemusí to být to samé...
    SEOM
    SEOM --- ---
    GOBERS: dik za info, potrebuju s predstihem na ucebnice nasetrit a na webu je nezminujou. je to desna palka, za kurz i ZK...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SEOM: No, je to už rok a půl, ale už to bylo podle těch nových norem (vlastně jsme byli první na světě, kdo podle nich dělal zkoušku :-)). Používali jsme em - Übungsgrammatik, Die neue Gelbe a učebnici Barthel I. Plus ukázkové testy a spoustu materiálů mimo jakoukoli učebnici prostě nakopírovaných. Po 2 a půl měsících a prokousání se zmíněným jsem celkem v pohodě udělal jak C1 od Goetheho, tak universitní test na úrovni C1-C2.

SEOM
    SEOM --- ---
    ahoj
    je tu nekdo, kdo nedavno absolvoval v goetheho institutu pripravny kurz na C1?rada bych vedela, jake ucebnice se pouzivaji.
    NECECH
    NECECH --- ---
    LEFTY: Dvoujazynym slovnikum zasadne neduveruju. Zadny nemam.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    nemáte někdo Č-N/N-Č slovník (nebo jeho část) jako texťák, csv nebo excel? Případně XML? Potřebuju to natlačit do jedné flashcards aplikace. Co jsem zatím našel, nebylo k ničemu (třeba chyběly členy).
    NECECH
    NECECH --- ---
    LIBRIUM: proste nemas fantazii.
    AETHER
    AETHER --- ---
    RUSALKA: ja se hlavne chtela vyhnout dalsim zmatkum ohledne tehle nelogicke vety:)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    AETHER: Jojo, máš pravdu.. Už mi to nemyslelo.. Díky za opravu :).
    AETHER
    AETHER --- ---
    RUSALKA: pokud by bylo pouze do zamku, bylo by ins Schloss. Jelikoz je ale mezi predlozkou a podstatnym jmenem osobni zajmeno, nahrazuje toto clen (ktery je v tom ins zastoupen tim -s), tj. jako nemuzes rict "in das ihr Schloss", nelze ani pouzit "ins ihr Schloss" - spravne je "in ihr Schloss" (to cele za predpokladu,ze dane osobe/osobam vykame).
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    NECECH: ale prosim ta.
    RUSALKA: ins Ihr?
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Určitě b\ch nepoužila nach, jelikož to se používá s městy, zeměmi/krom výjimek, že/. Použila bych tedy předložku in asi.. A jelikož Schloss je das, tak ins. Na Váš zámek bych tedy řekla: Wir gehen ins Ihr Schloss ? Ale už je pozdě.. ;)
    NECECH
    NECECH --- ---
    LIBRIUM: to ne, ale ma to divny presupozice... "Schloss" by muselo neco casoveho, treba zabava nebo hra urciteho typu... potom je to normalni gramaticka veta, jejiz autor ma blizko k eklektickemu stylu (Dativ -e je ponekud zastarale)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam