• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    Potreboval bych doporucit nejakou ucebnici k oziveni Nemciny. Ucil jsem se 4 roky na gymplu (nedobrovolne a bez jakehokoliv zajmu) podle ucebnic Nemecky od Adama 1 a 2. Avsak nepouzival jsem ji prakticky cele 3 roky VS studia (pri te jsem naopak zurocoval a vylepsoval svou zalibu v anglictine).
    Doporucite mi nejaky titul vhodny k samostudiu? Predem diky. (klidne posta)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Děkuji všem.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NECECH: http://www.icm.cz/nemecko-otevira-pracovni-trh-ceskym-vysokoskolakum

Nové nařízení však neruší povinnost žádat o pracovní povolení.
    NECECH
    NECECH --- ---
    AETHER: viz nize "Otevření německého pracovního trhu pro absolventy vysokých škol"
    AETHER
    AETHER --- ---
    NECECH: spis je to tak, ze jsou vyjimky, kde to pracovni povoleni nepotrebujes, nez naopak

info zde: http://www.nazkusenou.cz/prace-v-nemecku-a103.html
    NECECH
    NECECH --- ---
    FRAKTALEK: urcite odhlasit ceske pojisteni a uzavrit nemecke, nejlepe po nahlaseni bydliste a prip. pred zadosti o prac. povoleni
    NECECH
    NECECH --- ---
    Pravda! Pracovni povoleni clovek potrebuje pro nektere prace, napr. ve stavebnictvi. Pokud clovek ma vysokoskolsky diplom a dela ve sve profesi, tak spis ne (zejm. shaneji IT-experty a inzenyry). Pokud clovek pracuje jako zivnostnik, taky povoleni nepotrebuje. U svobodnych povolani ("freier Beruf" napr. prekladatelstvi) ani zivnostenske opravneni.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    MECHTILD: aha, tak v tom ja se nevyznam..
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    FRAKTALEK: Pokud jsi mel zivnostak, tak je podle me treba odhlasit i to socialni.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    BUBLINKY: jen se zaregistrovat, vyridit si to potvrzeni, pripadne sehnat pracovni povoleni. Taky si asi odhlasit zdravotni pojisteni v Cesku, pokud by sis ho platila v Nemecku, jak je asi normalni. Socialni myslim neni potreba odhlasovat
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: Děkuji.
    Jde o to, že možná dojde na to, že odejdu s přítelem, který dostal v Německu nabídku na práci. Háček je v tom, že neumím více než deset slov v němčině...Jen mě zajímalo, co vše je potřeba vyřídit na úředech.
    JENNE
    JENNE --- ---
    NECECH: pracovni povoleni potreba je... A zalezi o jakou praci se bude jednat atd..
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    MARKOVKA: podle jejiho popisu to tak nevypada. Prilezitostnou praci si clovek asi najde i na cerno, u studentu nevim jak to je, rozebiralo se to na mnichov.de, ale obecne na normalni praci, kdyz clovek student neni a nepracuje jako "vedec" (a par dalsich profesi, co maji vyjimku), tak povoleni potrebuje
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    FRAKTALEK: co kdyz chce nekdo studovat nejaky cas, treba mesic, dva, ..., pet v jazykovce a sem tam prilezitostne pracovat?
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    NECECH: pokud chce pracovat tak ve vetsine pripadu pracovni povoleni potrebuje, ne?
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY: Musis se registrovat na miste bydliste. Potrebujes zejmena tzv. Freizügigkeitsbestätigung (dokument potvrzujici EU-obcanstvi). To shanej jako prvni. Pracovni povoleni (Arbeitserlaubnis) nepotrebujes.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Zdravím. Máte někdo zkušenosti s prací v Německu? Pokud bych vycestovala cca na dva roky, co vše je k tomu potřeba? Za jakékoli info budu vděčná. Děkuji.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ZUZKAOU: pokud jsi splachovaci, zajdi si na stranky sudetonemeckeho landsmannschaftu. Kdysi jsem tam chodival, z nejakeho mne neznameho duvodu - je tam vsechno tak nejak po staru. Odsun se tam povazuje az za druhe zlo, hned po zalozeni ceskoslovenska, ktere je tim pravym cinem jak ze soukmenovcu udelat "obcany druhe tridy" :-)

Hlavne ale nic nepis do tech jejich diskusnich for, to nema cenu, spis se muzes poptat na to co potrebujes, on se nejakej soukmenovec treba slituje :-)
    PEPO
    PEPO --- ---
    ahoj měl bych na Vás prosbu....

před púár měsíci mě v německu chytnuli policisti, našli u mě zanedbatelné množství marihuany ( z toho problém neni) a odvezli me na testy, tam sem mel nejakou zvýšenou hladinu THC v krvi, i když sem nepřekročil zákon, nutí mě jí tn nějaký psychologický vyšetření... mám ted o d nich hafo dopisů a jeliokož němčinu vůbec neovládám, potřeboval bych s tím pomoci...kdyby se někdo takový našel , prosím do pošty, rád odměním třeba lahvinkou něčeho onačejšího....

nebp kdyby měl s něčím podobným někdo zkušenosti...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MECHTILD: No právě že ne. Díky moc za nabídku, ale nemá smysl do toho investovat o moc víc energie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam