• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    CNV
    CNV --- ---
    LIBRIUM: Dík.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    CNV:
    "Ich nehme (dashier, dasda, dies)"
    "Ich hätte gerne (...)" -- ale to je skor zdvorilejsia forma pytania si niecoho napr. za pultom, "ráda bych..."
    CNV
    CNV --- ---
    Potřebovala bych vědět, jak se německy řekne "Tohle si vezmu" (myšleno v obchodě) - je na to nějaká fráze?
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    uci tady nekdo nemcinu soukrome? jsem uplny zacatecnik a nekoho shanim cca na jednu hodinu tydne - praha
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: uz dobry. dik moc
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    FLEGMA: kde se to steluje? =)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    PROMETHEA: Jak kde, doma ceska, ve firme nemecka, v net kavarne v Thajsku jsem si to musel nastelovat.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    FLEGMA: a klavesnice je puvodem ceska? =)
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    PROMETHEA: Dilema resim tak, ze si prepinam kl. zkratkou mezi ceskou, nemeckou a anglickou klavesnici.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PROMETHEA: Tak to ti nevím... ale mělo by to asi jít taky... když jsem měla naposledy Apple v rukou (tak před 10 lety), tak to šlo.
    Ty klávesnice by to mělo obsahovat všechny... a na klávesy se dají dokoupit nálepky pro lokalizaci do potřebného jazyka :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    NELLAS: super
    a u apple? musim si koupit novej notas, pricemz cestinu a nemcinu pouzivam tak zhruba nastejno, a nevim, jestli je lepsi ho koupit v nemecku a nastavovat ceskou klavesnici, nebo v cechach a nastavovat nemeckou
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PROMETHEA: Ve Windows si můžeš nastavit třeba 50 klávesnic a přepínat mezi nimi.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    neresite nekdo dilema - nemecka versus ceska klavesnice?
    rada bych oboje, ale nevim jestli to jde na notebooku nejak nastavit
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    zkusím se optat organizátorů :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    MECHTILD: u kohokoli jiného bych taky rovnou hlásila chybu:)
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    AETHER: Taky mě to zaskočilo, ale řekl bych, že to bude skoro určitě citát a schválnost, něco jako její oblíbený zeugma "Was heißt und zu welchem Ende studiert man Universalgeschichte":)
    AETHER
    AETHER --- ---
    JANISKA: super:) jinak ten název přednášky Alice S. je takhle schválně?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AETHER: Vše se koná v místnostech 300 a 317 na hlavní budově FF UK (Nám. Jana Palacha 2). Přijít jde třeba jen na jednu jedinou věc. Budu se těšit!
    AETHER
    AETHER --- ---
    JANISKA: To zni zajimave, diky za pozvanku - jde prijit i jen na nejaky blok? A jak poznam, kde se co kona?
    KAZAAM_32
    KAZAAM_32 --- ---
    NECECH: "Schlecker a.s., perspektivní a stále se rozvíjející maloobchodní řetězec" :D :D :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam