• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    BENM
    BENM --- ---
    Zdravím, pustil jsem se do němčiny, a potřeboval bych poradit se sháněním materiálu. Potřebuji:

Zdroj aktuálních článků/videí upravených pro studium němčiny, jako například tyto na DW.de : http://www.dw.de/schweizer-gegen-zu-hohe-managergehälter/a-16645287

Aktuální novinové a časopisové články, se zvukovou stopou (např. pro nevidomé). Nebo, videa s transcriptem.

Pořady dostupné ke streamování, s německými titulkami. Ideálně zprávy.

atd. Pointa je neučit se z učebnic a umělého výukového materiálu, ale ze skutečných textů a videí.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    GOBERS: jojo, na Goethe. díky za doporučení. už mám doma přípravnou knihu a něco děláme taky přímo tam v kurzu. jsou do toho tři týdny, to bych mohl ještě něco stihnout si osvojit :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PFAUST: Na Goethe institutu? Hlavně si opatři a projdi ty publikované vzorové testy...
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    LEMINF: díky. tady v Praze v Goethe :)
    LEMINF
    LEMINF --- ---
    PFAUST: dobrý, kde to budeš dělat? pak poreferuj
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    ZCR: fakt pěkné.

jinak já se dneska přihlásil na B2 zkoušku. vím, že pro některé ze zdejších to není bůhvíco, každopádně pro mě docela výzva! pokud by někdo měl cenou radu, klidně sem s ním. případně budu informovat. :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    No totok! Pokladnice!

Weisheit und Torheit in der Phraseologie
    http://is.muni.cz/th/145295/ff_b/konecna.txt
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    texta sprachbarrieren - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=4RXXDWIkqys
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    ahoj, ucim se nemecky a hledam nejaky vykladovy slovnik (applikaci do telefonu)...diky za doporuceni...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    ahoj, nevím, jestli se tu ptám úplně správně, ale hledám němce/němku v praze na konverzaci. ideálně se zkušeností ve výuce. odměna dle dohody
    pokud o někom víte, hoďte mi prosím kontakt do pošty

velice děkuju
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    sice neznam osobne, ale ti, co rikaji, ze neumeji vetsinou umeji mooooc dobre :)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    GOBERS: vacsina Nemcov (o Svajciaroch, Rakusanoch ci dokonca Luxemburcanoch nehovoriac) nevie nemecky, nic si z toho nerob...
    AETHER
    AETHER --- ---
    GOBERS: njn, já si to nemyslím:)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    AETHER: Neomlouvej se... :-) Já si prostě furt myslím, že německy neumím...
    AETHER
    AETHER --- ---
    GOBERS: jejda, tak to se omlouvám:)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    AETHER: Děkuju, ale na takovéhle eskapády bych se asi necítil. Já hrozně nerad překládám do něčeho jiného, než je můj mateřský jazyk. A literární texty zvlášť...
    AETHER
    AETHER --- ---
    PALO_FABUS: zkus ID Gobers
    JENNE
    JENNE --- ---
    PALO_FABUS: hele hod odkaz na jakekoliv jüdische Gemeinde v nejakem vetsim nemeckem meste, nebo na synagogu.. Znam tu vice lidi z Izraele, ale vetsinou IT obor, pochybuju, ze budou mit zajem o prekladani..
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    sháním překladatele odborného+literárního textu z hebrejštiny do němčiny... věděli byste mi poradit, kam se obrátit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam