• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    LAURA: ad Klaus - nejhorší verze je právě tenhle případ - nemožně se chová jak Klaus, tak Paroubek. Z původních velikášských odškodňovacíh plánů zbyla druhý den jen eventuelní omluva a jen další pocit hořkosti..
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    LAURA: taky mám pracovní verzi vytahané triko, ale přece jen jsem si nebyla jistá...:)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: Klaus nemá pravdu.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ROTWEIN: volné tričko, ne? Asi něco jako na doma bych taky řekla :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Uf, co je probůh Schlappershirt? Nějaká nová móda nebo triko na doma? :)
    TAJFUNKA
    TAJFUNKA --- ---
    ROTWEIN: máš i AJ? jestli jo, ozvi se do pošty, nejlépe s CV :) a napiš, co chceš dělat ;) možná bych o něčem věděla, resp. můj muž :)
    NECECH
    NECECH --- ---
    ROTWEIN: Prezident Václav Klaus Paroubka tvrdě kritizoval, jeho návrh považuje "za mimořádně nešťastný a mimořádně nebezpečný".
    Klaus ma pravdu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    "auf Teufel komm raus" znamena ze neco nastane za kazdou cenu, bez ohledu na naklady a pripadne nasledky (i kdyby na chleba nebylo...). Asi jako bys rekla ze se aby nekdo neceho dosahl upsal certu.

U usmivani bych tipoval, ze se nekdo usmival i kdyz to vlastne nebylo na miste, i kdyz mu do usmivani nebylo, treba aby tim neceho dosahl. Jak to nejlip prelozit nevim, snad podle situace...
    AETHER
    AETHER --- ---
    nojo, mas pravdu;)

ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Aether - ono se používá třeba arbeiten auf Teufel komm raus - tj. pracovat na plné obrátky, což je důkaz, že o šibalsví není řeč, i když se to nabízí. V tom mém kontextu by to byl i nesmysl, protože tam se hlavní hrdina idiotsky culí na objekt svého zájmu neschopen reagovat jako normální pozemšťan. Ale to s těma ušima se mi docela líbí...:) díky Cellindře za insiraci..:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Cellindra: usmíval se až mu lezla pusa z uší...:))
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: kdyz ja ji z toho certika citim:)
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Co pak vymyslet něco nového a neotřelého... třeba "usmíval se, až mu čertíci z očí málem vylézli ven" ...:)))
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    AETHER: to je ale jiný význam. Nasadit úsměv číslo jedna - culit se na plné obrátky je něco jiného než mír rarášky v očích... ten obrat je o intenzitě, ne o poťouchlosti nebo kulišáctví..:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    no my rikame neco na zpusob 'v ocich se mu smalo deset certu'
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    už to mám, narazila jsem na hezkou frázi - er lächelte auf Teufel komm raus
    usmíval se na plné obrátky... ale nenapadá mě hezčí vtipnější termín v češtině...tak příjemně šťavnatý jako je originál..:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    v uplynulých 30-ti generacích

Co to?
    Já se taky chtěla zeptat..:)))
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    To je dobrý, mně bohatě stačilo "generace mezi tím"... já jsem nebyla schpná na nic přijít, vůbec mi to dneska nemyslí...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Bruchspiegel je nejspis plocha zlomu, u stromu proste to misto ktery zbyde po ulomeni nejaky casti.

u tech generaci by to chtelo celou vetu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam