• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANEKPŘEKLADY – pomozte se správným překladem speciálních termitů (domácí úkoly neděláme!)
    MARDOU
    MARDOU --- ---
    BRUSINKA: díky, pohledám to
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MARDOU: Ve světě zoologických zahrad se tomu říká in situ projekty (pokud tě teda chápu správně), což taky není úplně český výraz, ale běžně se používá
    MARDOU
    MARDOU --- ---
    Čau, neznáte nějaký český výraz pro "back-breeding"/"breeding back"? Jedná se o řízené navracení vyšlechtěných druhů zpět do přírody, tedy jeakési odšlechťování, zdivočování dříve ochočených zvířat. Díky za návrhy
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    CNV: na první pohled to vypadá stejně, ale stejné to není ( když si vygooglíš obrázky calcite, uvidíš). Něco jako hodinky nebo holinky, obojí se natahuje...
    FREELA
    FREELA --- ---
    Jak prelozit do anglictiny "zlaty prciny" tak, aby to co nejverneji vyjadrovalo vyznam jako ve filmu Nejist sezona. Tudiz mi jde hlavne o slovo "zlaty" ve smyslu "lepsi nez tohle" (ale jako anglicky slang).
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    CNV: spíš něco, co vypadá na první pohled stejně, ale zásadně se to liší. není to přesně ono, ale připomnělo mi to sapkowského "pletl jsem si vesmír s hvězdami odrážejícími se na vodní hladině".
    ROMI
    ROMI --- ---
    CNV: to uplne ne mi prijde, az postupne se nemusej ne?
    CNV
    CNV --- ---
    IDLE: Hm, to bude asi ono. Čili něco jako "oheň a voda".
    KAREN
    KAREN --- ---
    CNV: začínaj na "ca"? ehm. ;)
    kdyby mluvil o "calcium" nebo "calcium phosphate"... no nic.
    ROMI
    ROMI --- ---
    CNV: tak napada me jen, ze vapno ma potirat plisen, tak to jediny bych tam videl ja :) jinak nevim
    CNV
    CNV --- ---
    "They were calcite and camembert from the off, finding little in common as they progressed."

Jde o jízlivou narážku na vztah Johna Lennona a jeho první ženy. Při pokusu o googlení vyjedou jen a pouze google books s tímhle úryvkem. Existuje nějaký vztah mezi vápencem a sýrem, o kterém nevím?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MIFKAL: Material, ne dres. To znamena latka.
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    CNV: Moje tipy jsou buďto, že to je konkrétní typ tkaniny, nebo, což mi přijde víc pravděpodobný, že to je takový ten "půlený" dvojbarevný dres, u kterého si nejsem jistá, jestli se tomu říká nějak konkrétněji.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MIFKAL: Neni to pul bavlna, pul polyester?
    CNV
    CNV --- ---
    MIFKAL: A není to nějaký dvoubarevný dres?
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    Prosím pěkně, poradíte mi někdo s termíny týkajícími se látek? Řeším teď "half-half material", v kontextu sportovního oblečení, pravděpodobně se to týká umělých tkanin.
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Zdravím vespolek, nevíte prosím, jak se správně překládá "Shares with Put Option" a "Shares subject to Call?" Už jsem se ptala v klubu o akciích, ale trochu to spěchá, tak se ptám i zde. Díky moc!
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    JULIANNE: Asi těžko bude pro českého čtenáře ten význam patrný, když se to u nás prostě nedělá :-( hřbitovní portál je asi ještě blbejsi, co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam