OTAKAR:
http://www.mvcr.cz/...ravni-poplatky-za-ukony-podle-zakona-o-zbranich-platne-od-1-cervence-2014.aspx
Žádost o vydání průkazu zbraně 300 Kč
Možnost snížení správním orgánem nebo osvobození od správního poplatku:
Až na 50 Kč, vydává-li průkaz v důsledku změny jména nebo příjmení fyzické osoby
Až na 200 Kč, vydává-li průkazy nebo licenci v důsledku změny údajů podnikatele
Na 100 Kč, jde-li o zbraně členů sportovních klubů nebo členů mysliveckých sdružení
Moznost znamena, ze kdyz se urednik dobre vyspi, tak to muze dat za levno a kdyz mu stara nepodrzi, tak to muze dat za draho a nenadelas nic.
Zvlast prima to je, kdy jdes registrovat vic zbrani, kolky musis koupit a tuzdiz zaplatit predem a nevis, kolik jich bude potreba.
----
Jinak ja prohlasil (po papirovani) "A ted asi budete chtit nejake kolky, ze? Ja jsem clenem lexu"
On na to: "A mate nejakou prukazku?"
Ja: "Jiste" a predlozil ji
on tak na ni koukala a pak se ptal "a da se nejak poznat, jestli jeste plati?"
Ja na to "Jasne, je to na webu, tady je k tomu cislo" a ukazal na cislo na prukazce (a nespecifikoval, kde na webu to je, to by byl az dalsi krok)
On" Hmmm aha, tak to teda jo, takze to bude 100 za kazdy prukaz a 200 za nakupko"
Ja - odpocital kolky.
---
(A nez nekdo doda, ze jsem ho mozna manipuloval, nebo ze si zakon vykladam dost volne (lex porada LOS - pro me je to dostacujici, pro ne zrejme taky) - zadne me vyjadreni nebylo nepravdive ci v rozporu se zakonem - na rozdil od spousty veci, co mi trvrdili na teze sluzebne ze nesmim a ze zakon nedovoluje a ze
musim ze zadosti vyskrtnout a jinych nesmyslu - oni jsou profesionalove, ja jim dal kolku, o kolik si rekli a necitil jsem duvod hledat v zakonu jak presne je to kde definovano. Pokud bych byl s jejich postojem nespokojen, tak si ten zakon otevru a dostuduju prislusne partie, ale necitil jsem potrebu kontrolovat kazdy jejich ukon. Vuci lidem, co si formulaci "polici povoleni vyda" vykladaji jako "vydat znamena, ze se bud da, nebo neda, podle toho jak sama usoudi - je to konec koncu zadost a nikde neni dano, ze musime vyhovet" - a tohle mi i oficialne tvrdi, tak vuci takovymto lidem fakt necitim potrebu kontrolovat, zda po me nemohou chtit vic penez za vydani male jednoduche karticky s vyrobnimi naklady v radu jednotek korun. Samozrejme pokud jsi clenem organizace, ktera nazev jako "Strelecky Sportovni Klub Horni Dolni pod Lesy", tak nemas vubec co resit. Pokud jsi clenem organizace "Tanecni Sportovni Klub pro matky s predskolnimi detmi pri jeslich v Gumidkove", tak dikci predpisu mvcr take splnujes.)