• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NELLI
    NELLI --- ---
    MUXX: pistole
    MUXX
    MUXX --- ---
    Kdo uhodne co je na obrazku :)

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak to tak čtu, tak jen se slzou v oku vzpomínám na našeho komisaře jménem Jordán Kaliský. Žádné prasárny, vystupování profesionální, super komisař.
    2ND
    2ND --- ---
    IRONIC: ale mezitim ti mohlo neco do hlavne vlizt, umrit to tam, vyhhnit a ztvrdnout ! :)
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    SHADDIE: nám Kaupe na briefingu výslovně řekl, že po sborce nekontrolujeme, zda je nabitá, ale kontrolujeme správnou činnost závěru a spoustě. Což je i logický že po sborce a kontrole chodu závěru vypustím bicí mechanismus jak v SA tak pak i DA režimu. Kontrolu komory po sborce neprovádím, když jsem na počátku sborky kontroloval samotnou hlaveň.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    SHADDIE: Ty vole, to bych mu prodal nějakej uber rezavej krám :-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PIVECEK: Nebyl to Kaupe? To by na něj sedělo...vyhodil mě, když jsem po rozborce složil zbraň a pak ji nezkontroloval, zda je nabitá :D Když nedávno přišel na krám kupovat u nás berettu, měl jsem chuť mu z ní ukrást úderník :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    2ND: Nejaky Barnabas, nebo tak nejak se jmenoval, uz jsem to zapomnel. Ale zjistim :) Udajne to tam podobnym zpusobem pokosil plosne.
    2ND
    2ND --- ---
    PIVECEK: jestli to nebyl ten blbecek co me vyhodil, kdyz jsem nevedel co znamena prikaz "do zbrane zbran", nebo co to povidal :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    BAAL: Kamarada vcera vyhodil od zkousek komisar za to, ze dostal jinou malorazku, se kterou predtim trenoval a rozebirala se jinak (spoust dopredu misto dozadu). Tak se ho jen zeptal, jestli mu muze rict jak u teto konkretni malorazky postupovat dal, jinak mel vsechno v pohode, a on mu rek, ze je to jeho vina, mel si zjistit, se kterou zbrani se budou delat ZK a vyhazov. Kdyz mi to volal, tak uz jsem turoval auto, ze ho pujdu na Suchdol zprcat, ale kamos to vysrabil a uz se tam nechtel vracet.. Ty policajti z toho byli taky nestastni..
    NJAL
    NJAL --- ---
    SHADDIE: Hmm, budu se muset podivat, Collierovy revolvery totiz pekne odflakli v Panu vlku :-)))
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    FINSON: Na něj byl i Lambert krátkej :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    "Jacques Chauve - takže jste Francouz?" :-O - "Ne, jsem Čech, Jakub Holý - ale takhle mé jméno zní ve francouzštině."
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NJAL: Pche, to přece věděl každej, kdo odebíral v letech 89/90 34 ročník časopisu ABC a četl komiks Kapitán Karibského moře na zadní straně, kde hlavní postava, mladý český puškař Jacques Chauve (Jakub holý, vzdálený potomek Prokopa Holého) byl právě párem Collierových revolverů vyzbrojen a jejich mechanismus svým ohromeným spolubojovníkům poměrně přesně popíše. Tys nedával pozor a nebyls řádně připraven!!!! :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ja jsem moc rad, ze jsem takovou zkousku nemel :-) Opravdu bych nerad byl prichycen pri neznalosti toho, ze Collieruv kresadlovy revolver mel poloautomatickou plnicku panvicky a ze ji byly 2 varianty.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    BAAL: Já jen podotýkám, že jsem takovou zkoušku měl už v roce 1997.
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAWERICK: nic, jelikož v reálu se o žádné zpřísnění nejedná.

    Před lety byl zrušen bez náhrady předpis ohledně toho jaké přesné náležitosti má mít zkouška odborné způsobilosti. A od té doby panovala jistá kreativita komisařů, kdy některý chtěl věci nějako druhý jinak. Některému stačilo předvést bezpečnou manipulaci rozborku, sborku a odstranit závady jiný chtěl vědět historii střelných zbraní do roku 1900 a zkouška pak trvala hodinu (třeba Tuile takovou měla)

    A protože po internetu běhají seznamy komisařů co to přehánějí a na druhé straně stížnosti komisařů na to, že jim chodí žadatelé nepřipraveni, tak se vyrobil papír, který tu zkoušku popíše - to je celé.

    Já sám, jsem třeba při zkoušce na poprvé byl vyhozen za to, že jsem při vypuštění kohoutu u CZ75 spustil kohout až dolu, zatím co komisař a snad i manuál zbrojovky říká že vypouštět na ozub. Poté mi bylo všemožně také doporučováno si stěžovat.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    co presne je na nasem rizeni na zbrojak tak desne spatne ze je potreba ho zprisnovat? (to je vazne minena otazka - me prijde celkem rozumne vyvazenej pomer "cena/vykon")
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    XLACHTAN:
    Je to klasická česká "novinařina"
    (strašení milicemi/domobranami included)
    ze který poměrně jasně vyplývá to že budou sjednocený,
    přesně stanovený a papírově podchycený požadavky na zkoušku odborný způsobilosti.
    Palec up a je to logický.

    Ale je tu ale.

    Vysokoškoláků tu asi bude víc a každej si jistě pamatuje když se dost často řešila obdobná situace ve školství a sice místo pokládání otázek zkoušejícím dle libosti tzv. tahání.
    Problém s píčusy co si chladili mindráky na studentech to pořešilo jen zčásti protože kdo se s timhle v praxi setkal může potvrdit že se topilo pro změnu třeba na totálním formalismu i u lehkejch otázek takže kdo bude opravdu chtít hůl na psa si prostě najde.

    Ale bude to mít komplikovanější a to je dobře.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Chtěl jsem jen vyjádřit, že téměř libovolné i obecné tvrzení, pokud k němu přidáte "a mám zbraň" z vás dělá v očích davu "nebezpečného šílence a veřejnou hrozbu".
    Tam kde jiný použije výrok "Já bych je střílel!", by měl držitel ZP použít "Já bych je věšel / topil / zavíral!"

    Tak nějak tu funguje myšlení:
    Byls mi nevěrný?
    Nebyl.
    Ale mohl bys, kdybys chtěl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam