• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    MAWERICK: to rozhodne nepopiram, jen jsem chtel podotknout ze to je klasicka situace debil potkal kretena a skoncilo to vytocenou vyhrocenosti... ale ne jak je vsude (napr. idnes) popsano, jak dobromyslny chudak co lehce probliknul cizi vuz byl napaden policejni mafii. I kdyz je mi jasne ze zrovna v tehle diskuzi mistni moc dobre znaji nahled medii na "kristalove jasne" udalosti.. takze muj vykrik byl asi uplne zbytecny.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    TOMBRIDER: kurva, ty kundo, ten telefon zahod! ne, takhle fakt ne :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    TOMBRIDER: to jak se choval ten ridic neni imho uplne relevatni v pripade jak se chovali ti cajti... To neni "moc nezvladli"... to je udelali uplne vsechno uplne spatne... tohle si prece proste dovolit NESMI. nidky.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    TOMBRIDER: Já vím, já jsem to z krimi plzeň četl, proto jsem taky psal co si myslím o tom řidiči. Ale cajti situaci taky moc nezvládli, jako profíci si ve svý pozici takovej zkrat dovolit nemůžou.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SHADDIE: https://www.krimi-plzen.cz/a/zastaveni-vozu-se-zmenilo-v-nejsledovanejsi-pripad-ceska/
    Tady je to krásně vidět jak je dodávka skoro skřípne a pak blokuje( má metr od zdi a zasahuje do druhého pruhu), a blbeček s kamerou ještě přišlápne plyn a skřípne je taky (je vidět že je vozem přes čáru i do druhého pruhu a jak schválně na ně ještě najede).Pak to před ně sekne ale v tu chvíli oni zapínají maják za sklem.A on ujíží dál. Jasné omezení a ohrožení. Takže to policajti podle mého uhrajou že byly ve službě ohroženi, nevěděli jestli "náhodou" po nich někdo nejde a vyhodnotili ho jako potenciální nebezpečí a proto tak zakročili...

    Já abych se přiznal tak když na mě někdo najede nebo mi udělá prasárnu. Tak si přeju aby někde kolem byly klasický policajti v neoznačené oktávce. Co by ho vytrestali pokutou.. Tak tomuhle se to stalo... I když tou bouchačkou si to posrali..
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    OMNISLASH: no to je na hovno, to je jasný. Cajti to totálně posrali, vo tom žádná.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    SHADDIE: v tomhle mam zcela jasno. zkus byt na miste tech policistu ty. ted uz pravdepodobne budes cestovat do vazby s vidinou nepodmineneho trestu. oni? well.. vime, jak to chodi. v nejhorsim to gibs posveti, ze jako vse cajk
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    SHADDIE: Ten do tahá krochnu ;)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    OMNISLASH: Jen upozorňuji, že v tomto případě se tam sešli tři kokoti, řidič podle všeho byl tak pěknej dement, což na zveřejněném videu není. Takže za mě nezvládnutá situace od všech zúčastněných, nevím, kdo je tam větší debil.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    si tady jen tak odlozim..

    Tajní policisté se zbraní napadli řidiče, který je upozornil na agresivní jízdu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...iciste-se-zbrani-napadli-ridice-ktery-je-upozornil-na-agresivni-jizdu.html
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    Roman Sorkin na FB: (dovolím si vložit pro nefejsbůkové)

    "Přátele, vzhledem k několika proběhlým debatám o obraně v lese proti lidožravým divokým prasatům a maniakalním medvědům, rovněž po urychlenému odsunu mé drahé polovičky z lesa v obavách před jeleny v říjnu jsem skoro pořídil TT. Zapatral jsem na netu a našel jsem zajímavý materiál, který uvádím níže. Dalo práce to přeložit, tak snad to pro vás bude zajímavé.
    Efektivita použití pistolí a revolverů při sebeobraně proti medvědu
    V balistické laboratoři Federálního centra soudních expertiz Ministerstva justice RF existuje gigantická klasifikována databáze materiálů věnovaných výsledkům použití střelných zbraní. Její část je věnována použití neloveckých zbraní pro lov anebo sebeobranu proti zvěři. Je to poměrně velký statistický materiál, na základě kterého lze udělat závěry o účinku různých druhů střelných zbraní, včetně samopalů a pistolí, prakticky proti jakýmkoliv rozšířeným zvířatům.
    Tato statistika je nasbírána různými způsoby. Velká a nejvíce úplná část na základě případů zdokumentovaných přímo na místě a potvrzených fakty.
    Většina materiálů o případech sebeobrany s pistolemi nebo revolvery proti medvědům nejsou zdaleka nové. Jsou zdokumentovány před 80. lety ale jsou i novější.
    V jednotlivých případech byla provedena i měření hmotností zastřelených zvířat. Ale i v neuváděných méně evidentních případech je celkový poměr úspěšných a neúspěšných případů podle modelů zbraní je praktický shodný, což je podstatně pro zobecnění.
    Zbraně pro náboj 7,62x25 TT a 7,63 Mauser
    Jsou to pistole TT a Mauser vzor 1896 všemožných modifikaci. Vzhledem k praktický stejné a dokonce i vzájemně zaměnitelné munice je jejích účinek identický. Proto tyto případy jsou uvedeny jako jedná sjednocena skupina.Od 30. let 20. století existuje 30 detailně zdokumentovaných případů. Z toho v 21 případech byla střelba zahájena ze vzdáleností alespoň 2 metry. Z těchto 21 lidí vyvázlo 14 lidí zcela bez poškození, 4 člověka bylo zraněno s různou mírou závažností, 3 lidí zemřeli. V těchto 21 případech bylo 14 medvědů usmrceno a nalezeno.
    Z 9 lidí, které zahájili palbu ze vzdáleností méně, než 2 metry zemřelo 3 lidí, ještě 2 bylo zraněno, 4 neutrpělo zranění. Bylo nalezeno 5 usmrcených medvědů. Je nutno podotknout, že definice vzdáleností „méně než 2 metry“ je podmíněna a zobecněna, jelikož stanovit ji přesněji není za těchto okolnosti možné.
    Největším medvědem, který byl zastřelen zbrani této ráži (Pistole TT) měl hmotnost 310 kg. V jiných případech byla hmotnost v rozmezí 70 až 280 kg.Bohužel se měření hmotnosti dělalo jen zřídka a na základě existujících údajů nelze zjistit přímou závislost mezi hmotnosti a odolnosti zvířete. Častěji se uvádělo, že zvíře je velké, průměrné nebo malé velikostí, což má subjektivní charakter zjištění.
    Případy kdy byl medvěd zabit zdaleka ne vždy byly ve shodě s případy, kdy střelec vyvázl bez zranění. Nutno poznamenat, že poměrně často i v případě úmrtí člověka zahynulo i zvíře a bylo nalezeno vedle. Je taky zjevné, že ne vždy se mrtvé zvíře hledalo, takže ve skutečností bylo takových případů mnohem více.
    Zbraně pro 7,62 revolverový náboj Nagant.
    Vlastně jsou to jen samotné revolvery Nagant. Případů jeho použití je nejvíce – 38. Z toho 30 ze vzdáleností více jak 2 metry. Z těchto 30 případů jen 16 lidí odešlo bez zranění, 8 zemřelo, 6 bylo zraněno. Bylo nalezeno 13 mrtvých medvědů.
    Z 8 lidí, kteří stříleli ze vzdálenosti méně než 2 metry, zemřelo 2 lidí, 4 bylo zraněno, 2 neutrpěli zranění. Byly nalezeny 4 mrtvé medvědy.
    Největší medvěd, jehož hmotnost byla zdokumentována, vážil 238 kg. Ze zvláštnosti ranivé balistiky této ráže bylo poznamenáno, že střely revolveru Nagant ne vždy prorážely lebeční kosti velkého medvěda. V podobných případech jako více účinné se jevily zásahy do hrudní oblasti a krku. Obecně, co do porovnání této ráže s obdobnou svým průměrem ráži 7,62x25 TT a 7,63 Mauser, je zřejmé, že Nagant disponuje menším smrticím, zastavovacím a penetračním účinkem.
    Zbraně pro náboj 9x18 Makarov
    Věrohodně je zdokumentováno 26 případů použití pistole PM a dva případy použití pistole APS.
    Ze 26 případu, v 19 byla střelba zahájena ze vzdáleností více než 2 metry. Z toho v 10 lidí neutrpělo zranění, 4 zemřeli, 5 bylo zraněno. Nalezeno 10 mrtvých medvědů.
    Ze 7 lidí, kteří zahájili palbu méně, než ze dvou metrů, 3 vyvázlo bez zranění, 2 bylo zraněno a ě zemřelo. Nalezeny 3 mrtvé medědy.
    Zdokumentované případy použití pistole APS nejsou úplně vypovídající. Jsou jen dva. V jednom případě byl medvěd zabit a člověk vyvázl bez zranění. V druhém případě se střílelo dávkou na vzdálenost 5 metrů a medvěd byl zabit na místě.
    Největší zvážené zvíře ze všech zabitých pomocí ráže 9x18 mělo 247 kg. Střely této ráže ne vždy prostřelily kosti lebky a viditelně zaostávaly svým účinkem za střelami TT/Mauser ale nepatrně předčily střely revolveru Nagant.
    Оружие под патрон 7.65x17 Браунинга (.32ACP).
    Zbraně pro náboj 7,65x17 Br. (.32 ACP)
    Jsou to různé pistole zahraniční výroby, které se v SSSR používaly v obdoví 20. let a částečně v povalečném období. Měly různé konstrukce a patrně i různou energii na konci hlavně při stejném náboji.
    Případy sebeobrany proti medvědovi se zbrani ráže 7,65x17 byly vyvolány zřejmě jen zoufalou nouzi. S nutnou věrohodnosti lze uvést 17 takovýchto případů. V 11 případech byla střelba zahájena na více než dva metry. Nebylo zraněno jen 4 lidí, 3 bylo zraněno a 4 zemřelo. Nalezeny 4 mrtvé medvědy. V 6 případech, kdy se střílelo na méně, než dva metry, přežili bez zranění jen 2 lidí, 2 zranění a 2 mrtví. Nalezeny 2 mrtvé medvědy.
    K nábojům 7,65x17, vyráběným v tu dobu, lze poznamenat, že jejích energie značně zaostávala oproti moderním nábojům 7,65x17, které dosáhly svých obvyklých hodnot přibližně od 70. let 20. století. Navíc tyto náboje Ruské výroby vynikaly svými nestabilními parametry.
    Zbraně pro náboj 9x19 Para/Luger.
    Zbraně pro tento náboj se v Rusku vyrábí poměrně nedávno a v podobných případech nebyly použity. Veškeré případy se vztahují na zahraniční zbraně, které se v SSSR používaly ve válečném a povalečném období, hlavně Parabellum-08 a Walther P-38.
    Je zdokumentováno 17 případů použití ráže 9x19 proti medvědu, které splňují kritérium úplnosti informací. V 10 případech se střílelo na vzdálenost více než 2 metry. Z toho v 7 případech nebyli lidí zraněni, 2 bylo zraněno a 1 zemřel. Bylo nalezeno 7 mrtvých medvědů.
    V 7 případech použití zbraně na vzdálenost méně než 2 metry, 3 lidí neutrpěli zranění, 2 bylo zraněno a 2 zemřelo. Nalezeny 4 mrtvé medvědy.
    Самый крупный из взвешенных имел массу 280 кг. Масса остальных варьировалась от 90 до 230 кг. В целом можно заметить, что эффективность действия пуль выпущенных из пистолетов калибра 9x19, схожа с эффективностью действия пуль 7.62x25 выпущенных из пистолета ТТ. Следует так же заметить, что патроны 9x19, производящиеся в настоящее время, значительно усиленны, по сравнению с патронами 9x19 производившимися ранее, и использованными во всех этих случаях.
    Největší medvěd vážil 280 kg, ostatní 90 – 230 kg. Obecně lze poznamenat, že účinnost střel ráže 9x19 je obdobná s 7,62x25 Tokarev. Je nutno rovněž poznamenat, že náboje 9x19 vyráběné dnes jsou výrazně silnější, než 9x19 vyráběné dříve a použité v těchto případech.
    Zbraně pro náboj 6.35 (.25АСР).
    Nechtělo se mi překládat, je to neaktuální. Závěr – na nic.
    Zbraně pro náboj 11.43 (.45ACP)
    Собственно это только пистолеты Кольт М-1911, поступавшие к нам в годы 2-й мировой войны от США. Статистика их применения совсем мала и не позволяет сделать полный вывод об их эффективности.
    Vlastně jsou to jen pistole Colt M-1911, které byly do Ruska dodávány během 2. SV ze USA. Statistika jejích použití je velmi malá a neumožňuje udělat ucelený závěr o její účinnosti.
    Z celkových 9 případu, se na vzdálenost více než dva metry střílelo v 7 případech. Jeden člověk byl zraněn, zbylých 6 vyvázlo bez zranění. Bylo usmrceno a nalezeno 7 medvědů.
    Ve dvou případech střelby na vzdálenost méně než dva metry jeden člověk byl zraněn, druhá vyvázl bez zranění. Byl zabit jeden medvěd a to právě zraněným střelcem.
    Váha medvědů nebyla zjištěna, existují jen subjektivní poznámky typu „zvíře mělo velmi velkou velikost“.
    Lze samozřejmě tvrdit, že ráže .45ACP je nejefektivnější, což je potvrzeno tím, že nikdo z branících se střelců nezahynul. Na druhou stranu je statistika velmi malá a může být silně ovlivněna náhodnosti.
    Je zřejmé, že ani jedna ze zde uvedených ráží není vhodná pro jakkoliv spolehlivou ochranu před medvědem. Lze je rozdělit na tří skupiny.
    Do první skupiny lze zařádit pistole „podmínečně vhodné“ pro takovouto sebeobranu. Jsou to ráže .45АСР, 9x19 Para/Luger a 7.62x25 Tokarev. Poněkud překvapivý je účinek poslední z uvedených ráží. Ani člověka tato ráže ne vždy zastaví jedním zásahem, ale má jakousi účinnost na medvěda.
    Vysvětluje se to větší hustotou tkaní u medvěda a následně i lepším předáním energie. I když energie očividně není pro velkého medvěda dostatek, je zužitkována plněji a účinněji, než v těle člověka, které takováto střela téměř vždy prostřelí naskrz a odnese pryč vetší část energie bez využití. Samozřejmě je celková účinnost proti člověku je nesrovnatelně lepší, jelikož mu většinou vrchovatě stačí i té energie, co stihne předat střela.
    Do druhé skupiny lze zařádit pistole „ponechávající nadějí“. Jsou to ráže 9x18, 7.62 Nagant a částečně i 7.65x17 Br. Ze statistiky je vidět, že tyto ráže ponechávají jakousi šanci na záchranu ale ne víc. Nutno podotknout, že atakující medvěd ne vždy pokračuje v útoku po střelbě. Bolest a strach ho občas mohou zastavit. Kdyby šel medvěd vždy až do konce, obětí by bylo daleko více a mezí bránícími se těmito rážemi obzvlášť.
    Do třetí skupiny patří pistolo „nenechávající šance“. Jsou to zbraně ráže 6,35 (.25ACP). Samozřejmě jsou případy záchrany díky těmto zbraním, ale je to spíše reakce na bolest a strach, než zásluha zbraně.
    Ze zobecněné statistiky použití lze udělat závěr o tom, v čem se lišily situace, kdy lidí přežili od těch, kdy zemřeli. Střelci přežili v situacích, kdy medvěd zahynul v důsledku velkého počtu zásahů. Ale velmi často medvěd ležel vedle mrtvého nebo zraněného člověk. Někdy naopak vyvázl člověk bez poškození a medvěd se snažil utéct. Proto jednoznačné závěry nejsou a je jasné jen jedno – kolikrát stihl člověk vystřelit a trefit se, o to více šancí přežit měl."
    CHINCHILA
    CHINCHILA --- ---
    no vice takovych videii pro zakaz milujici slunickare: FB video
    SPM
    SPM --- ---
    OCTOPUSS: ty snad pácháš přestupky? :-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    No, to abych radši začal chodit kanálama... Tři roky je docela dlouho.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    OCTOPUSS:
    ELECTRICKOTA: 3 roky u všech. 5 let je až u bezúhonnosti (trestných činů).
    Nebojte se nahlédnout do zákona :)
    § 22 a § 23
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    OCTOPUSS: je to za poslední 3roky - 5let u nejakyho typu přestupku, uplně si to nepamatuju, mrkni na zbranekvalitne.cz
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    OTAKAR: Za jak dlouho se přestupky "mažou"?
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    XMEDA: Rozdil jednoho dilu pro shozeni kladiva a jinej prepinac co vyradi ve treti poloze prerusovac.
    MISERY
    MISERY --- ---
    LUCKYBSD: Ok, to zní dobře, na to se optám. Momentálně mám 2 dlouhý a dvě krátký a chvíli teď kupovat nic nebudu, alespoň než se zase vrátím do práce z rodičovský dovolený :-D Ten trezůrek nahoře je u 10 asi taky větší, co?
    A o co je lepší ten dvouplášťový?
    BAAL
    BAAL --- ---
    XMEDA: problém se spolehlivosti je aktuálně v konstrukci dorazu zásobníku a konstrukci zásobníků jako takových a ten není jiný pro jiný spouštový mechanismus
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam