• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    CERMI_FOX: Počkej, bavíme se o správním procesu, oni mají jasně dané povinnosti, žádný úmysl nikoho nezajímá, prostě pokud neplní povinnost, lze podat stížnost, kterou bude muset nadřízený řešit. Jako nástroje udělené občanovi jsou omezené, ale jsou.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OTAKAR: teoreticky. Prakticky dodržovat zákon nemusí, nejsou za svoji nečinnost či rozhodnutí zodpovědní a úmysl jim těžko budu prokazovat :( Tebou popsaný přístup používám, když stát něco chce po mě (což je teda většina), jenže tady je situace opačná.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    CERMI_FOX: já zastávám názor, že úředníky je třeba usměrňovat a ne se jim podvolovat. Zákony by měli dodržovat stejně jako my. Tady jde zjevně o pohodlnost a lenost a kvůli ní se uchylují ke lži. já bych to osobně chtěl písemně. anebo vlastně stačí, když v zákonné lhůtě nevydají vůbec nic a už je prostor to řešit. chápu, že může být třeba získat nákupko co nejdřív, ale tak ve volné chvíli bych je prošťouchl. jiná oddělení už to umí krásně, to tvoje se to může naučit taky :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OTAKAR: líná úřednice po telefonu a pak ústně. Písemně se se mnou obmítly bavit a zatím jsem nikdy nepodával nákupko přes datovku beze spěchu, takže jsem se nechal uplatit vyřízením do týdne namísto 3 týdny.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    CERMI_FOX: oficiální vyjádření, jakože to máš písemně? nebo oficiální, jakože ti to tak řekl líný úředník? :) imho nezákonné.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    HARDCABB: Návod jak na to je v záhlaví vedlejšího klubu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OTAKAR: teoreticky. Prakticky např v Praze tam stejně musíš dojít pro hotovej papír, oficiální vyjádření "protože musíme vidět zbroják" :(
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    OTAKAR: ah, super, aspon jednu cestu si usetrim
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    HARDCABB: FYI nákupko můžeš datovkou.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NELLI: Já se právě dočetl, že to je sólo akce našich úředníků, že v Německu a Rakousku se to furt normálně prodává. Bylo by dobré zjistit, kdo to do seznamu vojmatu propašoval.
    NELLI
    NELLI --- ---
    HARIUS: o ničem takovým nevím, ale už si několik prodejců nezávisle na sobě potvrdili, že de facto nemaj teď žádný páky, jak sem sklo s větším zvětšením dostat, protože vojmat.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NELLI: Nějaké oficiální vyjádření od "vrchnosti" ?
    NELLI
    NELLI --- ---
    HARIUS: jop. Píčou ke zdi.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    Když už jsme u těch úředníků, už se ví, jak je to s těmi skly se zvětšením větším jak 9 ?
    NELLI
    NELLI --- ---
    HARDCABB: obávám se, že PČR s tímhle nemá moc co do činění, to je prostě věc legislativy. Fízl je ouřada, kterej dostal do jedný ruky zákoník a do druhý interní směrnice. Fízl není někdo, kdo tyhle věci vymejšlí. Šutrem bych házel po politicích, nikoliv po policii ;)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    XLACHTAN: to je.. skvely reseni, tleskam policii. dik za info.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    HARDCABB: podle trvalýho bydliště
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    musim resit nakupky/registraci zbrane v prislusnym oddeleni policie dle trvalyho bydliste, nebo muzu kdekoliv (v Praze)?
    NJAL
    NJAL --- ---
    PAN_KACHNA: Koukam, ze se fakt pletu, a ten delaborovanej naboj, co mam doma, je nejspis 8x56 Mannlicher Schoenauer (ta je rimless), anebo jeste lepe, nabojnice z MS 8x56, zkombinovana se strelou z Mannlicheru 8x50 :-)
    PAN_KACHNA
    PAN_KACHNA --- ---
    NJAL: To se pleteš, 8x50mmR Mannlicher rimless není, jak už označení napovídá(v jaké podobě se přesně označení používá netuším)...a vzhledem k tomu, že jí našel ve Slovinsku, tak mi to přijde jako velmi pravděpodobná varianta...
    NJAL
    NJAL --- ---
    PAN_KACHNA: Nabojnice pro Mannlicher 8x50 je rimless...

    CHINCHILA: Take bych to tipoval na Brity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam