Hm, tak to jste mi teď zavařili, toužím po MSA Sordinech :D No, za dva roky mám kulatiny a manželka do mě hučí, co bych chtěl a co bych si normálně nekoupil (s limitem do 10 litrů), tak vzhledem k tomu, kolik stojí, si budu přát je, protože normálně bych na ně neměl :) Teď je teda otázka, jestli má cenu na ty dva roky kupovat nějaké levné elektroniky (ProTac III nebo mnou původně zmiňované Opsmen M32 MOD1) nebo jestli koupit jen pasivy a dva roky vydržet. No, mám nad čím přemýšlet. Jen kruci zrovna koukám, že na Amazonu od včerejška podražil ten ProTac o 5 EUR :(
PIVECEK: ohledně těch frekvencí při střelbě, to je těch 4000 Hz? Když vezmu např. ty Opsmeny, kde mají dole tabulku s frekvencemi, tak tam je pro 4000 střední útlum 40 dB se standardní odchylkou 3.4 dB - ale NNR uvádí jen těch 22 dB. Je těch 40 dB tedy ten útlum pro danou frekvenci nebo to je něco jiného, než o čem se běžně bavíme? Pokud ano, tak to by mělo být na krytou střelnici dostatečné? Nebo kolik by pro tuto frekvenci mělo být optimálně?