• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    @PolicieCZ před 29 minutami
    Pražská policie vyšetřuje okolnosti střelby v autobusu MHD ve stanici Smíchovské nádraží. Podle prvotních informací střelbě předcházela potyčka trojice mužů. Údajného střelce policie zajistila. Další okolnosti jsou v šetření.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ZYAN: Glock se mi opravdu od pohledu nelíbí, přes to asi moc vlak nepojede.
    MCD: uvažoval jsem i o PPQ nebo P99, ale kdosi mě tu upozorňoval, že Walthery stojí za prd a firma měla zůstat u PP a vzduchovek :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BAAL: To ani nevypadá nějak olítaně takhle z fotek
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    REDSNAKE: u mě to klaplo, mám ho doteď :) Je to kver kterej sice moc nestrilim, ale je supr na nauceni nekoho rozborky, a me do startu stacila na vse co jsem chtel(prilezitostny nosení, nejakej ten LOS, nejaka ta mirenka) a hlavne se mi libil a porad libí :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Co se CZ z druhe ruky tyce, toto by asi stalo za videni

    BVS on-line - ČZ 75 SP 01 Shadow 9 mm Luger
    http://bvs.cz/komise_pistole_cz_75sp01shad3038_9.html
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    NECROMAN: Já bych do začátku osobně doporučil full size Glocka nebo CZ-75 z druhé ruky. S tím že bych doporučil Glocka, je sice o něco dražší a zásobníky jsou dražší, ale jako člověk co dlouhá léta měl staré CZ-75 jsem to nakonec vzdal a šel do Glocka.
    Na glocky seženeš mnohem mnohem více příslušenství a tuningů za zlomek ceny na CZ a dle mé zkušenosti je základní spoušť na Glocku mnohem lepší jak SA na CZ 75.
    Ale ani CZ 75 není vyloženě krok špatným směrem.

    Co bych ROZHODNĚ nedoporučoval do začátku je CZ 75 Compact (zde platí heslo devatero řemesel desatera bída), subkompakty na nošení (pokud vyloženě nepotřebuješ nosit hned, protože po tobě jde mafie), cokoliv mimo 9mm a mimo standard s dostupností dílů (tzn. Glock, nebo CZ a možná ještě 1911 nebo XDM).

    Jak jsem již psal, být tebou se do začátku vzdám myšlenky pistole na každodenní nošení a vezmu něco většího. S tím se naučíš střílet a pak, až budeš umět střílet a budeš mít vše zažito, můžeš přemýšlet o koupi něčeho dalšího na EDC. Opačná cesta není dobrá, jelikož malé pistole většinou nejsou moc vhodné na trénink (nepříjemně kopají, mimo 9 mm drahé náboje atd.) a když nemáš nadrilováno..

    Z vlastní zkušenosti mohu říct, že full size pistole lze skrytě nosit (i když se to moc nehodí pod košili a není to vhodné na každodenné nošení). Pro nošení má Glock velkou výhodu že nemá kohoutek a nemusíš tedy trénovat spouštění kohoutku při nošení - z toho jsem byl zezačátku vždy hrozně vystressovaný.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Hlavně se vyhnout kompaktům jako první pistoli:)) To už tu zkoušelo víc lidí a nikdy to myslím moc nedopadlo
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUCKYBSD: poprve sem zbran drzela v ruce mesic pred zkouskama, takze sem proste nmemela osahano a nevedela sem. sla se cestou bazarovy cizy a jako skvela cesta mi to prislo.

    1. mela sem vlastni zbarn a mohla se s ni doma mazlit a na strelnici trenovat
    2. ca rok a pul sem strilela ze vseho, co kdo kdy na strelnici prinesla postupem casu pochopila co od zbrane chci a jakou si teda priste koupim.

    ciste osahavat a cekat by nic neprineslo. fakt mi to trvalo dlouho, nez sem zjistila, co mi sedi.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    KASUMI: Maskáčový lodičky?
    MCD
    MCD --- ---
    NECROMAN: Tohle skutečně závisí na vkusu, chuti a zamýšleném způsobu užití u každého soudruha, jak popsal BAAL.
    Jestli to chceš aspoň občas nosit, případně si s tím střelit taktickej kurz, tak sportovní speciál typu Shadow je, vzhledem k rozměrům, hmotnosti a absenci blokace a decockeru asi tak vhodnej, jako LaFerrari k rozvozu pizzy v centru města.
    Naproti tomu je striker-fired plasťák kompaktní velikosti, jako třeba P10-C, obecně použitelnější, akorát na závodech se silnou konkurencí ti bude chybět výkon toho Ferrari (ale pokud nejsi super talent od boha, tak tě to ještě nějakou dobu nemusí trápit ;) a při nošení možná bude zbytečně velkej.
    Hledej, zkoušej. Třeba v Beareka u Shaddieho si můžeš vzít do ruky ohromný množství pistolí. U Ondry na Rajský zahradě se pak nechá z docela širokého sortimentu i vystřelit. Já měl leta jasno v tom, že moje první zbraň bude kompaktní SA/DA plasťák, líčil jsem na Sig2022, při zkoušení jsem rychle SA/DA myšlenku opustil a skončil u Walthera PPQ, kterýho teď cpu každýmu, protože je super.
    Dokonce ani zatím nemám tahy koupit si jinou krátkou (Heretik! Ostuda! :D ), čímž poněkud popírám zde zachycenou myšlenku z doby, kdy jsem řešil to, co teď ty: "Ono je vlastně jedno, čím začneš, protože časem si zákonitě koupíš všechny ;-)"
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    LUCKYBSD: Taky sem tam tu čízu zmínil jen kvůli tomu, že je to jediná značka v jeho výběru...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BAAL: Vždyť ten krásnej sociální statut neumíš ani správně napsat :D

    Podle mě je ok cesta koupit si na krámě olítanou 75 a pak se rozhodovat. Nebo koupit co chce, stejně u toho nezůstane :D
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    BAAL: :D jo ten glock 17 slouzi dobre, tak TSko (ten zakladni model) je nej pomer cena/vykon mezi sportovnimi kvery, kdybych nebyl blbej a nekoupil siga tak mam 2x TS jedno v devitce a druhy v .40SW :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: a kdyz mam doma troje maskace, tak nejsem slunickovej havlista? fnuk.. :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    Možná ještě jinak, k tvoji odpovědi na ID ELECTRICKOTA , když jsem byl já v tvojí situaci, tak jsem se bál koupit zbran na inzerci i přesto , že mi to osazenstvo tohoto klubu doporučovalo.

    Libilo se mi že jisty Slovák dokázal ze země vykopat zbrojovku , tak jsem zbalil naspořené finance a jel si pro novou Grand Power k100, že to byla chyba jsem zjistil poměrně záhy:-)

    Tak jsem ji prodal a koupil starou CZ75 z výprodeje od městáků za asi 5tisíc, jenže jsem zjistil, že je to věc, která se nedá moc customizovat a je to prostě to co to bylo na záčátku stará omlácená cíza, tak ji ted má ID Gobers.

    Pak jsem si koupil Glocka 17, kterého ted má ID LuckyBSD a teprve pak jsem shodou okolnosti získal od ID Launcher CZ 75 Tactical Sport se kterou jsem se našel a máme se rádi.

    Kdybych svému tehdejšímu já mohl poradit, tak bych mu řekl, aby se vysral na pokusy se Slovákama a šel do zbrojovky na hlavák koupit TSko.

    Nicméně je třeba říct, že jsem dnešní oblibenou terminologii "zasranej slušníčkarkej havlista", nemám doma ani jedny maskáče a taktika je mi u zadku. Takže takto rada není univerzální pro každého.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    IAMTHELAW: cestu se starou cizu z bazaru tu zkousel zyan a neprijde mi to jako uplne dobra volba, jako prodas to za stejne ci vic, to jo, ale uz je to za zenitem a TSko, shadow a shadow 2 maj daleko lepsi spouste, ta spoust v SA na starejch cizach je pomalu horsi nez jakejkoliv moderni striker a to ani nezminuju DA. Jako muzes to tunit, ale to tez nedava ekonomickej smysl, protoze az to budes prodavat, tak ti to nikdo neoceni a nezaplati. Long story short Zyan cizu prodal a koupil si komisniho gen3 glocka 17 za fakt dobry prachy
    BAAL
    BAAL --- ---
    NECROMAN:

    1/ Shadow2 je pistole určená a navržená a prodávaná pouze za jedním jediným účelem a to jsou závody IPSC v kategorii Production.

    Má přesnou specifikaci a roky vývoje, aby se přesně vešla do limitů pro tento účel, je to sportovní zbran nevhodná na nošení nejen kvůlki váze, ceně, ale také kvůli absenci blokace.

    Z mého výčtu by splnovala body: 2 a 3

    2/ P-10C je pistole navržená pro ozbrojené složky do tendrů pro městáky a policajty po světě

    Primární je cena, blbuvzdornost v podobě strikeru a velikost v kategorii compact z mého výčtu vhodná k : 2,4
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    NECROMAN: zvaž taky možnost, koupit bazarovýho glocka, nebo starou čízu, který prodáš za ty samý prachy cos je koupil a mezi tim si uděláš jasno co potřebuješ.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    NECROMAN: k rozdílu co píšeš asi tak vše :D Jedna je heavy duty zbran, druhá je sportovní speciál.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ELECTRICKOTA: no právě, člověk těžko může vědět, co chce, dokud si něco reálně nepořídí.
    BAAL: v čem přesně jsou "úplně jiné"? Krom rozdílu plast/kov a striker/kohout(SA+DA)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam