NECROMAN: Tohle skutečně závisí na vkusu, chuti a zamýšleném způsobu užití u každého soudruha, jak popsal BAAL.
Jestli to chceš aspoň občas nosit, případně si s tím střelit taktickej kurz, tak sportovní speciál typu Shadow je, vzhledem k rozměrům, hmotnosti a absenci blokace a decockeru asi tak vhodnej, jako LaFerrari k rozvozu pizzy v centru města.
Naproti tomu je striker-fired plasťák kompaktní velikosti, jako třeba P10-C, obecně použitelnější, akorát na závodech se silnou konkurencí ti bude chybět výkon toho Ferrari (ale pokud nejsi super talent od boha, tak tě to ještě nějakou dobu nemusí trápit ;) a při nošení možná bude zbytečně velkej.
Hledej, zkoušej. Třeba v Beareka u Shaddieho si můžeš vzít do ruky ohromný množství pistolí. U Ondry na Rajský zahradě se pak nechá z docela širokého sortimentu i vystřelit. Já měl leta jasno v tom, že moje první zbraň bude kompaktní SA/DA plasťák, líčil jsem na Sig2022, při zkoušení jsem rychle SA/DA myšlenku opustil a skončil u Walthera PPQ, kterýho teď cpu každýmu, protože je super.
Dokonce ani zatím nemám tahy koupit si jinou krátkou (Heretik! Ostuda! :D ), čímž poněkud popírám zde zachycenou myšlenku z doby, kdy jsem řešil to, co teď ty: "Ono je vlastně jedno, čím začneš, protože časem si zákonitě koupíš všechny ;-)"