• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MAWERICK: tak jasne, neni problem mit historickej kver za pul mice.. ale to uz nebude vojenska tuctovka na obcasny bouchani.. to bude celej zivot nekde zamceny v trezoru s odvlhcovacem.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XMEDA: ok. zajimave. cekal jsem ze budou drazsi (myslim ty historicke) :) ok.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MAWERICK: cena cerne pistole urovne CZ50 je vyrazne nad cenou GW88. Pokud chces nejakou cernotu urovne CZ75/Glock19 apod, tak jeste hodne pritlacis. A v CR uz to moc netahne, kdo to ma, tak to radsi proda v nemecku za mnohem vic. I proto u nas v devadesatkach beznej trh s cernyma kverama temer zmizel. A mafiani nebo profesionalni zlocinci takovy castky vubec neresi, jsou to pro ne drobny.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    Nehlede na to ze jako nemas nikdy uplne zaruku ze ti ten historickej kver nebouchne do ksichtu :))
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JAZZZ: ano muzes to mit (zatim). Ale vem si, ze Mosina koupis za 7-9k kc a jedna rana je tak za 9-10kc. Ale takovej Gewehr 88 http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/329544-puska-gewehr-88-raze-8x57-js/ nebo http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/323003-gewehr-88-tormentace-krasna-hlaven-bez-zp/

    Kdyz to neni nejaka sebevrazda, tak cenove spis http://www.zbrane-machacek.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=1044

    Mauser M1888, Gewehr 88, tormentace, netřeba ZP | BAZAR Hunting-shop
    http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/351274-mauser-m1888-gewehr-88-tormentace-netreba-zp/


    A 1 rana pocitej 25-30kc
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tyhlety manýry se zbraněma před rokem 1890 jsou nesmysl. Nejlepší je udělat si normálně zbroják a starý zbraně pak třeba sbírat taky, ale primárně? Nevim, no..
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    pokud chces pachat zlocin tak v rozpoctu historicke zbrane imho sezenes nejakou cernotu...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JAZZZ: ono legálně za skříní můžeš mít i perkusní zbraně nebo křesadlovky. Jedno a dvouranné. A vejdeš se do pár tisíc. Sebeobránit bych se tím ale nechtěl, raději se spolehnu na 9mm, brokovnici nebo kdybych se musel bránit sousedovi přes ulici zvolím 5,56 :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    JAZZZ: Spise jde o to, ze pokud by si nekdo kupoval starou flintu z pohnutek, ktere popisujes, tak ma moznost a motivaci si za mensi penize sehnat moderni zbran bez papiru.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    JAZZZ: nehlede na hodnotu takovehle veci jde taky o to ze puska/psitole z roku 1880 rozhodne nebude uplne user friendly vezmi a strilej zalezitost...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    XMEDA: ale je to neco, co muzes mit za skrini naprosto legalne a nikdo o tom nebude vedet. to muze mit pro nektere lidi svoji hodnotu. proto se divim. ono se teda moc zlocinu lukem nebo historickou zbrani nedeje a tomu se skoro divim jeste vic :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JAZZZ: hlavu medvedovi ustrelis i cernoprachovou predovkou.. a problem techto zbrani je, ze pokud je skutecne v plne strelbyschopnym stavu, tak bude stat podstatne vic nez normalni puska a zbrojni prukaz dohromady. Stejnetak to strelivo je pomerne drahy. Neni to neco, co bys si vzal na strelnici a vybouchal tam stovku.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    REDSNAKE: Ja si obcas rad zastrilim z luku, ale prekvapilo me, ze s timhle delem, ktery je realne daleko nebezpecnejsi nez bezne sbrane (tak trochu i pro strelce) se obchod vubec nijak nereguluje. Tak se tu resily zbrane kvuli teroristum a ono staci kdyz poridej opakovacky jak z vinnetoua bez jedineho formulare.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JAZZZ: je to do roku 1890. Ano, skutečně to patří do D. Nicméně to neznamená že by se s tím smělo střílet na louce.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Nevite jak probiha nakup historicke zbrane? Kamarad chce koupit pusku s tim, ze kdyz je vyrobena pred rokem 1888 nebo tak nejak, tak ze pak na to nepotrbeuje zbrojak ani zadny papiry. Tak to vazne funguje? Ze je ve stejny kategorii D jako prak a luk i vec, se kterou clovek muze ustrelit hlavu medvedovi?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KENJIRO: to o tech hnusnych zbranich znamenajicich valku je troling nejakeho kamarada? :-D
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    KENJIRO: Klasika. Ale jde to "omezit". Kdyby to vyšetření bylo za pevnou taxu maximálně 200 Kč, tak by jim velice rychle sklaplo. Ale ne. Tam půjde o tisícové částky. Klasická korupce - zaplať, a já ti dám štempl. Jenže díky jistým lidem to nebude korupce, ale státem schválené vydírání.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    To jsem se zas jednou nezdravě rozčílil.

    Bezva kšeft - Blog iDNES.cz
    https://karasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687749
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KENJIRO: po jiste udalosti v mem okoli bych rada podotkla, ze cert vem zkousku, ale ty prestupky, ty prestupky jsou problem :DD
    parkovani na travniku (byt tam je jen hlina a stoji tam cely mesto) je prestupek proti verejnemu poradku, tadaaa... spolehlivost ohrozena a tri roky ani nedutat :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam