• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: Assáult wéapoň! :-)

    Ale take bych nejake mel:


    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NJAL: nebo treba

    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: Tihle lidi jeste meli stesti, ze je nikdo nezkousel omezovat ohledneva velkokapacitnich valcu, ze by jako oficialne smeli mit valec o dvou komorach :-D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    STENNY: pro hromadnou strelbu bys si vzal perkusni revolver s vymenitelnym valcem a treba pet nabitych valcu :)

    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ERGOSUM: nehlede na to ze zakaz by potencialne vedl presne k tomu ze to vyrobi "nejakej instalater" a pak tomu dotycnemu "nestatnikovi" vybouchne v ruce protoze to nevyrobil z hlavnoviny ale z lesenarske trubky...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    NJAL: no tak to kazdopadne :))
    NJAL
    NJAL --- ---
    MAWERICK: Kazdopadne pocitej treba s tim, ze bouchacka vyrobena 31.12.1890 bude mit dvojnasobnou cenu jako ten samy model vyrobeny tim samym delnikem v te same tovarne pote, co se probral z novorocni kocoviny :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ERGOSUM: jo, to zni rozumne. a s konopim to funguje uplne stejne :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JAZZZ: Kategorie D je právě na tom to rozumné. Zabránit výrobě praků, luků, kuší, nejrůznějších ládovaček,...
    je prakticky nemožné. Tím, že je to legální, jsou alespoň přibližně známy počty a nevyrábí/nekupuje se to v podsvětí.
    Jinými slovy: Na výrobu takového "kanonu" nemusíš být puškař. Stačí být instalatér, nebo průměrně šikovný kutil. Pro něco do hlavně také nemusíš do zbraní střeliva.
    Proto by zákaz nezvýšil bezpečnost, ale jen zničil kus historie a pomohl kriminalitě.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Diky za info. On je to francouz, co zije v CR a nema kladny vztah k byrokracii, takze tohle je jeho cesta jak si zastrilet :) Ale prekvapil me tim kanonem ze prej no papers needed.

    Ja si radsi udelam po novym roce zbrojak a pordim glocka. Z toho jeho srotu bych se bal vystrelit :)
    STENNY
    STENNY --- ---
    JAZZZ: Ona historická zbraň pro páchání zločinu nedává zas až tak dobrý smysl, jak by se mohlo zdát. Pro loupežná přepadení jsou oblíbené plynovky, vraždí se typicky jinými než palnými zbraněmi (nůž). Pro hromadnou střelbu není ideální mít opakovačku na deset ran. Samozřejmě, když budu mít na někoho dožer, tak můžu někde sehnat dejme tomu Gew88, pak náboje, a pak teda nakonec toho svého soka zastřelit, ale celkově vyjde snáz ho ve tmě za hospodou natáhnout přes lebku kusem trubky :)
    Faktory typu "náboje se do toho zhusta shání špatně, protože jsou to buď exotické ráže, nebo to gunshopy bez zbrojáku nechtějí prodat, nebo obojí," "účinek krátkých historických zbraní bývá vzhledem k ráži často diskutabilní" atd. ani nerozebírám.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MAWERICK: tak jasne, neni problem mit historickej kver za pul mice.. ale to uz nebude vojenska tuctovka na obcasny bouchani.. to bude celej zivot nekde zamceny v trezoru s odvlhcovacem.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XMEDA: ok. zajimave. cekal jsem ze budou drazsi (myslim ty historicke) :) ok.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MAWERICK: cena cerne pistole urovne CZ50 je vyrazne nad cenou GW88. Pokud chces nejakou cernotu urovne CZ75/Glock19 apod, tak jeste hodne pritlacis. A v CR uz to moc netahne, kdo to ma, tak to radsi proda v nemecku za mnohem vic. I proto u nas v devadesatkach beznej trh s cernyma kverama temer zmizel. A mafiani nebo profesionalni zlocinci takovy castky vubec neresi, jsou to pro ne drobny.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    Nehlede na to ze jako nemas nikdy uplne zaruku ze ti ten historickej kver nebouchne do ksichtu :))
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JAZZZ: ano muzes to mit (zatim). Ale vem si, ze Mosina koupis za 7-9k kc a jedna rana je tak za 9-10kc. Ale takovej Gewehr 88 http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/329544-puska-gewehr-88-raze-8x57-js/ nebo http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/323003-gewehr-88-tormentace-krasna-hlaven-bez-zp/

    Kdyz to neni nejaka sebevrazda, tak cenove spis http://www.zbrane-machacek.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=1044

    Mauser M1888, Gewehr 88, tormentace, netřeba ZP | BAZAR Hunting-shop
    http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/351274-mauser-m1888-gewehr-88-tormentace-netreba-zp/


    A 1 rana pocitej 25-30kc
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tyhlety manýry se zbraněma před rokem 1890 jsou nesmysl. Nejlepší je udělat si normálně zbroják a starý zbraně pak třeba sbírat taky, ale primárně? Nevim, no..
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    pokud chces pachat zlocin tak v rozpoctu historicke zbrane imho sezenes nejakou cernotu...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JAZZZ: ono legálně za skříní můžeš mít i perkusní zbraně nebo křesadlovky. Jedno a dvouranné. A vejdeš se do pár tisíc. Sebeobránit bych se tím ale nechtěl, raději se spolehnu na 9mm, brokovnici nebo kdybych se musel bránit sousedovi přes ulici zvolím 5,56 :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    JAZZZ: Spise jde o to, ze pokud by si nekdo kupoval starou flintu z pohnutek, ktere popisujes, tak ma moznost a motivaci si za mensi penize sehnat moderni zbran bez papiru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam