OTAKAR:
NAVARA: dík. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc mi přijde celý systém totálně na palici. Konkrétně - dostal jsem povolení nosit pistoli, ale (snad logicky) platnost toho povolení, pokud si ji během krátké doby koupím, je do nekonečna, resp pokud mi někdo nesebere ZP (vydáno na ochranu zdraví a života, tj nejde časově omezit, jak je psané i v poučení - V souladu s § 13 odst. 2 zákona o zb raních povolení vydané podle § 12 odejme příslušný útvar policie, pominul-li řádný
důvod, pro který b ylo vydáno; to neplatí, b ylo-li povolení vydáno podle § 12 odst. 5 písm. f). ). Ale doklad o tom, že to povolení mám mi formálně platí cca půl roku.
Na další stranu nákupko nemá status dokladu (veřejné listiny), takže reálně nemá nikdo bez přístupu do CRZ možnost ověřit jeho platnost a musí to prostě risknout.
I tak mi přijde divný rozpor platnosti povolení jako takového (do odejmutí, tedy teoreticky do nekonečna) a pdf, které mi to celé dokazuje.
Zanedbávám myšlenku, že celé povolení je jen poplatek do státní kasy a úlitba EU, protože je nárokové pro kohokoli se ZP sk. E.
Asi na to celé moc koukám pohledem matfyzáka s úchylkou na kryptografii a OCD :) Aneb slovy klasika "řeším píčovinu".
Dodatek - v praxi je mi jasný, že přijdu k obchodníkovi se smrtí, on si ověří číslo a výměnou za 4.5k si odnesu škorpa domů bez reálného problému, příčemž na policii jen pronesou tradiční poznámku "jo, vy jste ten s datovkou" a pojedou dál. Uvažuju nad tím teoreticky a "dle všech regulí".