• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    REDSNAKE: Splnil se Černého vlhký sen. Teď nikdo nezpochybní kdo je králem střelců. :-(
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Odvolání tiskového mluvčího LEX z.s. - LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní
    https://gunlex.cz/clanky/tiskove-zpravy/3417-odvolani-tiskoveho-mluvciho-lex-z-s

    Takže jsem měl pravdu, jsme přišli o dva zástupce.
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    JOINTER: oh jesus...
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    MOKOPA: Jen technicka, ted jsem zvazoval koupit GoPro a ono to umi prave ten online streaming nejak rovnou, ale jen v 720p. Proto to nemame ve 4K. A rekl bych, ze ten stream po tech 17 minutach nekdo utnul, proto to neni na netu cely... Takze jsem zvedavej, jestli casem leakne plny zaznam primo z kamery. Bejt to v cechach, tak verim ze jo...
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    REDSNAKE: sorry, ale tady s Davidem souhlasim a pan plukovnik ve vysluzbe nam dela takovou "sluzbu", ze se divim, ze nam ty guny jeste nesebrali. Jako ted to muze vypadat jako prehnana reakce, ale ja bych ho nedal uz davno
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    XMEDA: Nebo kolik Rusove v Syrii?
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    IMOLOL: Dobra, ne media, ale system. Tak tedy jak to "system" (vcetne nas tady) cenzuruje / potlacuje atd.? Prosim o vysvetleni, fakt me to zajima...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NJAL: jeste muzes v informovani popojet dal a zkusit se v mainstream mediich dovedet kolik civilu zrovna dany den postrileli amici v afg/irq
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    btw. vzpomněl jsem si na takovej podobnej incident. Partička pošuků vystřílí redakci časopisu, protože uveřejnili obrázek. Celý svět :"oh mein gott, jaká tragédie, proč to udělali?" Pošuci :"nakreslili obrázek vrchního Poškuka", Celý svět :"ok, naše chyba, už to nikdá neuděláme". A od té doby je klid (respektive, zabíjí se z jiných, důležitějších důvodů). Tak mi neříkejte, že řešit důvody masových vrahů není fungující princi, ať jsou jakkoliv pitomý.... /s
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    MOKOPA: nikde jsem neřekl "média", ale systém a tím myslím i nás tady. Nebudu se s tebou pouštět do diskuse o píčovinách, když jsi evidentně nepochopil, nebo nechceš pochopit pointu.
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    IMOLOL: Co presne ta media cenzuruji? Jakoze neni na iDnesu nesestrihana 4k verze v plne delce 17 minut? Treba s elektronickou tuzkou a rozborem, jak te holce na ulici ustrelil temeno hlavy tak, ze letelo pres silnici a pak ji prejel autem? Ze by to treba slo pred zviratkem na konci zprav? Ze by si pak ti jeho fans rekli "ok, air time byl, lidi to videli a nelibilo se jim to, tak asi nesouhlasi..."?

    Ja nejak nevim no...

    Manifest toho vraha stahnes na dve kliknuti, video na torrentu za tri minuty. Cenzura vypada jinak.

    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    výživná diskuse. Krom toho co tu už padlo mě napadá ještě jeden důvod proč je důležitý se zabývat tím, jaké měl ten kiwi důvody pro to co udělal. Evidentně chtěl předat nějakou zprávu světu. Je jedno co si o jeho manifestu myslíte, ale on se kvůli zviditelnění toho co chce říct rozhodl zmasakrovat tolik nevinných lidí, kolik jen stihne. Musel vědět, že po tom co udělá skončí buďto mrtvej, nebo navždycky ve vězení. Nenáviděli jste někdy někoho, nebo něco tak, že byste objetovali celej svůj život jako ho znáte, jen abyste mu ublížili? Čeho se bojím je, že na světě je dost lidí, kteří smýšlejí podobně jako tenhle magor a část z nich má stejnou agendu - berou ho jako hrdinu co bojuje za jejich věc. A pokud tyhle zmrdi uvidí jak extrémě se systém (který už tak nenávidí) snaží o cenzuru všech těchto informací, můžou si říct "oh, so you didn't get the message..." a přehoupnout se přes okraj, odkud není návratu.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MOKOPA: OK :-))) Ja bych alespon jako jakousi vedlejsi moznost bral, ze by to nemusel byt stopro dzihadista, ale kdyz je to teda jasne...
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    NJAL: No, když uprostřed Paříže někdo vystřílí rockový klub, tak nepotřebuju do pondělí čekat na vydání Le Figaro, aby mi došlo, že to asi nebyl místní zhrzený prodejce koulí na petanque.

    Rozdílný přístup médií nevnímám, nad rámec toho, co jsem popsal níže a co mě nějak zásadně neuráží, protože za tím nevidím úmysl či řízení někoho ze zákulisí.

    Ad CNN a spol. - jak říkám - je zajímavé se bavit s lidmi, kteří jsou přímo u toho a dozvědět se třeba právě to, proč se o něčem, co jsem sledoval z pozice diváka na opačné straně, informovalo v čase tak, jak se o tom informovalo. Co vše přitom hraje roli apod.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SHADDIE: Me staci, kdyz se uzna, ze i tohle je jeden aspekt vsech tech masakru, a ne ze se bude vymyslet, esli ja nemam socialni bubliny, nebo zrovna priznavat, ze neni argument (aka minus :-)).

    MOKOPA: Jasno hned? Tak to Ti gratuluji, protoze se vzdy vyskytujes jako pozorovatel na miste cinu, zatimco jini jsou odkazani na informace z (ruznych) medii. Mno, sarkasmus stranou, tak jak jsem popsal, vidim rozdilny pristup medii podle toho, kdo je pachatel. Tady u tohodle jsme se dozvedeli vse behem kolika, 2 dnu? U dzihadistu v Evrope/Americe se to taaaaahne, a to i v pripade, ze je chytej zivy.

    Obvyklý následný vodopád článků o tom, že útočník choval rybičky a ve škole hezky maloval, přičítám spíše snaze médií tlačit ven každou "informaci", - jo, kdyby tyhle informace prichazely az ex post po vsem dulezitem jako jakasi kuriozita, tak to bych chapal. Jenze o tom, jestli hezky maloval se dozvim vzdy drive, nez se rozhodl pridat k IS nebo ze chodil do nejaky radikalni mesity. A zpravidla az pote, co to napise ten odporny, hnusny, ultrapravicovy, hnedy, nacisticky Breitbart, ktery by meli z-a-k-a-a-a-a-a-z-a-t .

    O CNN a podobnych bych radsi pomlcel. O jejich schopnosti vse totalne obratit jsme se presvedcili tudleva napriklad v pripade te boure ve sklenici vody :-)

    January 2019 Lincoln Memorial confrontation - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/January_2019_Lincoln_Memorial_confrontation
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    NJAL: Já teda nevím, ale já měl vždycky jasno hned a nepřišlo mi, že by mnou někdo manipuloval. Obvyklý následný vodopád článků o tom, že útočník choval rybičky a ve škole hezky maloval, přičítám spíše snaze médií tlačit ven každou "informaci", protože chtějí obstát v nekonečném souboji s konkurencí. Dělal jsem v tom, vím jak to chodí. Není to myslím nijak řízené, je to setrvačnost (publikování každého nesmyslu jen vzdáleně souvisejícího s událostí) kombinovaná s předposraností (v některých případech to tak je, ale je to spíš autocenzura, kterou redakcím nikdo nenařizuje). Názorovou / publicistickou část spektra neřeším, tam si každý může plácat co chce.

    Co určitě problém je je vliv masmédií na to co lidé považují za relevantní témata a hrozby. A to jak v pozitivním, tak negativním smyslu - psát o každém transexuálovi, jestli mu správně uřízli šulina nebo ne (byť je jeden z milionu) se vyplatí, protože lidi baví na to klikat a pak se nasrat. Reálná nutnost o tom psát = 0,00, ale diskurz to určuje a pak má jeden skoro pocit, že je transexuál každý desátý člověk. Stejně tak může sto lidí s letmou zkušeností s Londýnem psát, že je to tam peklo na zemi a pak se bavíš s místníma a všichni ti víceméně řeknou, že Londýn takový byl vždycky a že se tam stejně furt stěhujou další lidi, kteří dostanou práci za 10 minut. Což odporuje tomu, že by člověk čekal, že se odtamtud bude každý prchat.

    Celkem srandovní je, že jsem teď týden strávil ve společnosti cca 10 lidí od ze špiček světového mediálního světa a je to vždycky velmi podnětný čas a diskuze. Sice teda máme pořád minimálně tak 0,001 v krvi a neustále padají farting jokes, ale mít možnost bavit se třeba o Trumpovi s člověkem, který píše pro The New Yorker a má Pullitzera nebo s jedním z pár news anchors z CNN - člověk na to pak má trochu jiný pohled na celý ten mediální mumraj:-D
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NJAL: tak co chceš když je většina dnešních mainstream postiženo hyperkorektností a rozhodně není politicky neutrální, většina, včetně českých veřejnoprávních médií, používá rétoriku která musí spadat do určitých mantinelů "korektnosti".
    NJAL
    NJAL --- ---
    VOMAJDA: Jaka moje bublina? Mainstream media nejsou primarne soucast "bubliny".
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    NJAL: A nemohl by tenhle tvůj dojem způsobenej spíš sociální bublinou, ve který se vyskytuješ? Nebo jestli je to něco obecně platnýho, dají se o tom poskytnout nějaké objektivní důkazy? Protože ty by měly být k dispozici, pokud se to děje pořád dokola...
    NJAL
    NJAL --- ---
    MOKOPA: Ne? Zatimco tady jsme se skoro okamzite dozvedeli, ze to byl odporny nazi belousek a vse o nem, v pripade dzihadistu se nejdriv nedozvime nic krom "Francouz, Nemec, Belgican". Pak uz jaksi prosakne, ze to neni potomek ani Galu, ani Germanu nebo Anglosasu, a zacne se vykladat, jak je dusevne nemocny, jak byl socialne vylouceny, a pak jsou citovani sousedi, ze byl tichy klidny nenapadny, zdravil, s taskou pomohl, a samozrejme, po celou dobu damage control se nerika nic o tom, cim byl navedenej, az zase samozrejme praskne, ze se prihlasil k IS, ale hlavne jeho cin rozhodne nesouvisi... atd atd atd, opakuje se to porad dokola.
    MOKOPA
    MOKOPA --- ---
    NJAL: To mi nikdy neprislo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam