• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SIRIUS: To je mi jasny
    Proto je tam ten “;)”:)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: popravde me nenapadlo ze "citlivy data" jsou primo specificke oznaceni, ja myslel obecne veci jako cislo te obcanky atp. proste to co se programatori snazime nenechavat v databazi pod heslem admin / 1234 :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SIRIUS: "citlivy data" to nejsou a nikdy nebyly ;)
    citlivy data jsou dnes "udaje zvlastni kategorie" a patri tam spis rasa, nabozenstvi a pod
    cislo obcanky/rodne cislo/datum narozeni/obecne fotka jsou "obyc" osobni udaje
    kazdopadne, jak spravne rikas, chce to osetrit GDPR, nicmene to nejde do doby ,nez je zadani..
    v kazdem pripade vzdycky plati MINIMUM udaju, po nezbytne nutnou dobu only, ze zakonneho duvodu (v tomhle pripade tam rovnou mohou padnou tri, konkretni dle konkretni situace - plneni zakonne povinnosti, smlouva se subjektem, opravneny zajem spravce) a za jasnym ucelem + vzdy je nutne informovat
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    NAVARA:

    Uživatel se přihlašuje tady pomocí komerčního certifikátu (pokud má pevné stanoviště, jako obchod nebo střelnice, většinou je přihlášený nonstop).

    U zbývajících dvou otázek nechápu, na co se ptáš :-D

    Tady jsou k tomu nějaké další informace.

    Já sám přístup do CRZ nemám, ale asi by nebyl problém domluvit se s nějakou střelnicí, aby ti ukázali, jak to vevnitř vypadá.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    CERMI_FOX: ty delas to samy ;)
    CERMI_FOX: http://bfy.tw/OQ0g
    CERMI_FOX: nema cenu reagovat, pac si stejne vyberes jen to, co se ti hodi
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KENJIRO: technicky to problem nebude, spis bych se rovnou zeptal pritomnych pravniku jak osetrit to zpracovani a praci s udajema s obcanky, protoze to sou pomerne citlivy data
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    KENJIRO: no OCR na obcanky pres mobil neni nic tezkeho, na karty to ma kazda druha taxi appka (u nas treba bolt)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KENJIRO: Získat text (OCR) a ještě v předem daném formátu bude poměrně triviální, otázkou je jak náročné bude ta druhá část "vložila je do CRZ" - co to znamená?

    Např.:
    Jak se tam přihlašuje uživatel
    Jak se tam přihlašuje automatizovaná aplikace?
    Může uložit jen údaje pro OP, aniž dělala další kroky / údaje?
    ...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Hele, mám takový nápad, a plácám ho sem, protože vím, že se tu scházejí i ajťáci a programátoři.

    Nový zákon předpokládá velké využívání CRZ i na straně uživatelů. A opruz s CRZ je, že do něj musíte přepsat všechny údaje ze zbrojáku, než vás k něčemu pustí.

    Nově se mají do CRZ zadávat údaje z občanky. Která má standardizovanou podobu. Jak těžké by bylo napsat aplikaci, která by po vyfocení občanky chytrým telefonem automaticky načetla údaje a vložila je do CRZu?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PIVECEK: přehazuješ směr implikace ... nech to plavat :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CERMI_FOX: Tim spis je to blbost, pokud jsi myslel tezkou celou pusku, to uz na presnost ma jeste mensi vliv nez vahovy rozdil materialu hlavne :) Ze budou presnejsi hlavne drazsi je asi taky dostatecne jasne asi vsem ;)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    SIRIUS: No jenze to ma uskali v tom, ze rozdilne naboje maji i jinou balistiku a musel bys na "zavodni strelivo vzdy nastrelit. Nicmene neni to ne prekonatelnelny problem a na zavodech si na vetsi dalky lidi preklikavaji na tezsi strely. Ale tam spise nez kvuli faktoru to je kvuli popperum.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PIVECEK: ne, to jsme se nepochopili. Píšu "těžšího a dražšího" a myslím tim těžší a dražší celou pušku (na dálkovou/přesnou střelbu). S hlavní jsi začal ty :)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    PIVECEK: jo tak ja to bral tak ze na nejakou soutez kdybych si to chtel zkusit si klidne koupim drazsi krmeni. Jako ja teda furt doufam ze sezenou za dobry penize config co nejblizsi m4 co neni norico, ale zacinam se smirovat s tim ze to v akceptovatelne cene nebude (protoze za 50k je asi rozumnejsi koupit nejakej DD nebo tak neco) a pak mi asi dava nejvetsi smysl ten mazduv vytvor :-)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    SIRIUS: Chyba zadna, ale 69grs strela je o ctvrtinu tezsi nez 55grs. Faktor se pocita z pomeru rychlosti a vahy strely. To ze s tezsi strelou 12,5" hlavne da faktor jsem tu zminoval nedavno. Nicmene levne 62grs plus krmeni moc neni, vetsina tech sypacek je 55grs.


    CERMI_FOX: V prvnim prispevku zminujes tezsi hlaven (tedy tezsi hlaven nez standartni profil) a ted tady moudro, ze delsi trubka ze stejneho materialu bude tezsi nez kratsi :D To je snad jasny, ale co to s tim ma spolecnyho. Nechci se te nejak dotknout, ale proste nejdrive neco nastrilej z ruznych konfiguraci, nez zacnes pocity vydavat za fakta. Jinak ten minus taky nemas ode me, kdyby ses pidil :P
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VOMAJDA: nápad dobrej, ale a) je to PARka, b) už jedno ARko mám a střílím s ním ještě míň jak svátečně :)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    CERMI_FOX: Ne, že bych se chtěl vnucovat, ale měl bych tu na prodej jednu PAR Mk3 s 11.5" hlavní ;)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LUCKYBSD: mimochodem, máš někde zdroj k nespolehlivosti 14.5" ? Já jen, že mám doma 14.5" (a je na mě dlouhá, líbila by se mi kratší, to jen mimochodem) a zná jen dva druhy závad - došly náboje v zásobníku a došly náboje v trezoru :)

    Mimochodem ad přesnost krátkách hlavní - o víkendu jsem ve Velvarech na 150m jsem se s 55grs a 1:7 stoupáním držel cca v desítce na tom zeleném terči "ležící postava", občas něco ulítlo na devítku. S optikou 1-6x levnou od vortexa. Takže ani ty krátký hlavně nejsou nepřesný :)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Jinak teda mám toho Oracla od DPMS, trochu jsem ho potunil a vypadá tak nějak takhle:
    https://www.instagram.com/p/BmB2z7Fnlsv/?utm_source=ig_web_copy_link

    Mám na tom stavitelnej gas-block (ten nejlevnější z Brownells) a kompík Gamma od VG6 Precision - při střílení se to chová mimořádně klidně, ale jak jsem psal dřív - jakmile s tím člověk začne střílet nějakou tu taktiku, CQB atd., začnou se hrozně rychle projevovat nedostatky dlouhé hlavně.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LUCKYBSD: počkej, ty "střílet dálku" bereš jako trefit na 150m terč? No tak to pak jo, to ti ale stačí i kosa :)

    PIVECEK: no delší hlaveň bude typicky těžší než (jinak stejná) kratší. Ono i délka hlavně na české střelnice (tj do 300m většinou) nemá příliš valný vliv na přesnost.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    PIVECEK: jo ja to v nejake kalkulacce zkousel s 62grs a stoupani 1:9 ale zase tomu prd rozumim, tak nevim esli me tam nechybi nejaka klicova informace kde delam chybu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam