• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MAZDA: ad. zasobniky povolene automaticky, naposledy tam byla klauzule, ze ty se budou nove resit, tedy je nutne uvest duvod jako pro zbrane kategorie R2 a dle toho by to melo byt narokove a je to jen pri vlozeni, drzeni takovych zasobniku pravda nikdo neresi
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zákaz olova: Širší souvislosti návrhu Evropské komise a možnosti nahrazení olova ve střelách | zbrojnice.com
    https://zbrojnice.com/...-souvislosti-navrhu-evropske-komise-a-moznosti-nahrazeni-olova-ve-strelach/
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    HARIUS: Jak píše Kenjiro - je to nároková věc, takže orgán to nebude ani zkoumat a prostě to vydá. Navíc, zásobníky ke zbraním, které budeš mít před novým zákonem budou povolené automaticky. Takže ne, nepotřebuješ ani ty správné kontakty, ani licenci :)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    HARIUS: jenže i kdyby to někdo zkoumal a zjistil, že nejsi (třeba) myslivec, tak je to stejně jedno. Když je tam 'žadatel uvede řádný důvod (místo 'prokáže', 'doloží' atd.), tak to znamená, že ten důvod nemusí být reálný, stačí aby byl legální. Obdobně je to teď se zbrojákem sk. D - abys mohl nabývat a držet zbraň k výkonu povolání, nemusíš to povolání skutečně mít - zákon v zásadě jen konstatuje, že výkon povolání je legálním důvodem k nabytí zbraně pro ten účel. Klidně ji můžeš mít pro případ, že by se naskytla příležitost takové povolání vykonávat.

    (a k té logice "no ale co když se tu zavede fašismus a budou nám chtít všechno sebrat" - ne že by se to nemohlo stát, ale proti tomu asi žádná formulace v zákoně nepomůže.)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    KENJIRO: No ale dnes platí stále ještě zákon, který vznikl ve svobodné době. Jestli ten návrh zákona zůstane v téhle podobě, bohatě stačí, aby si MV, potažmo PČR, udělalo svůj vlastní výklad a hned se bude zkoumat jak o život.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    HARIUS: a když dneska uvedeš jako řádný důvod sportovní střelbu nebo lov, zkoumá někdo, jestli jsi sportovní střelec nebo myslivec? :-)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    KENJIRO: To chcete jako říci, že když uvedu některý z ty ostatních důvodů, že ty důvody nebude nikdo zkoumat ? Tak to pak jo.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    HARIUS: no že pokud žádáš o povolení kvůli sportovní střelbě, tak musíš splnit tyhle nesmysly, co tam jsou, protože to chce evropská směrnice.

    A tebe něco nutí uvádět jako důvod sportovní střelbu?
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    KENJIRO: Téhle věte rozumím a jak vy rozumíte tomuto? : (2) Odborný útvar policie vydá povolení kategorie R2 pro účely sportovně-střelecké činnosti držiteli zbrojního oprávnění na základě žádosti, v níž držitel zbrojní licence potvrdil, že
    a) žadatel během posledních 12 měsíců jako jeho zaměstnanec, člen nebo osoba v obdobném postavení aktivně trénoval nebo se účastnil jím organizovaných soutěží ve střelbě a
    b) zbraň kategorie R2 uvedená v žádosti splňuje specifikace požadované pro mezinárodně uznanou střeleckou disciplínu, kterou se tento držitel zbrojní licence v rámci své činnosti zabývá.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    HARIUS: "Držiteli zbrojního oprávnění nebo držiteli zbrojní licence skupiny ZL2 odborný útvar policie povolení kategorie R2 vydá, uvede-li žadatel v žádosti řádný důvod"
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    KENJIRO: Jo to možná jo, ale i tak mi z toho plyne, že povolení na R2 normální smrtelník bez těch správných kontaktů nemá šanci dosáhnout.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    HARIUS: v parláči to ještě ani není ;-)

    a v §51 máš taky spoustu dalších důvodů, jako třeba "ochrana života, zdraví nebo majetku v citlivých prostorách; citlivými prostorami se rozumí prostory, jejichž nedotknutelnost je zaručena jiným právním předpisem, nebo místa, kde se zpravidla nacházejí snadno zranitelné cíle" nebo "výuka nebo výcvik v nakládání se zbraněmi nebo střelivem"
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    MAZDA: Tak to to mají v parláči buď blbě napsané nebo jsem blbej já a nebo neumím číst: Povolení kategorie R2, S2 a povolení pro nadlimitní zásobníky
    § 52
    (1) Držiteli zbrojního oprávnění nebo držiteli zbrojní licence skupiny ZL2 odborný útvar policie povolení kategorie R2 vydá, uvede-li žadatel v žádosti řádný důvod
    a) uvedený v § 51,
    b) spočívající ve sportovně-střelecké činnosti, nebo
    c) spočívající v rekonstruování historických bitev nebo obdobných událostí.
    (2) Odborný útvar policie vydá povolení kategorie R2 pro účely sportovně-střelecké činnosti držiteli zbrojního oprávnění na základě žádosti, v níž držitel zbrojní licence potvrdil, že
    a) žadatel během posledních 12 měsíců jako jeho zaměstnanec, člen nebo osoba v obdobném postavení aktivně trénoval nebo se účastnil jím organizovaných soutěží ve střelbě a
    b) zbraň kategorie R2 uvedená v žádosti splňuje specifikace požadované pro mezinárodně uznanou střeleckou disciplínu, kterou se tento držitel zbrojní licence v rámci své činnosti zabývá.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    HARIUS: Licenci potřebuješ jen na R1. R2 by měla být v podstatě nároková.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    Chápu vaše zaujetí pro ozbrojené skupiny, mě by ale spíš zajímalo, kde vezmu někoho se zbrojní licencí, aby mi podepsal žádost o povolení na zbraň R2. Sice jsem už 22 let členem sportovního klubu, ale zjevně mi to nebude nic platné.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    XMEDA: myslim si, ze kdyz nekomu rupne a podari se mu vystrilet pulku snemovny, tak skutecnost jestli by slo o nekoho z nejaky domobrany nebo o normalniho blazna by byl celkem podstatnej fakt. Ty si to nemyslis?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    XMEDA: IMHO se tim zakazem tyhle party z dohledu neztrati, stejne jako mas zakazanou propagaci extremistickych hnuti a naprostou vetsinu radoby-nacistu policie stejne sleduje a ma v hledacku -dokud si hajlujou v nejake hospode, tak je nachavaji, kdo se na to vsechno nabali, kdyz pak chteji zasahnout, tak vytahnou vsechny ty zaznamy.
    Tezko muzes mit vetsi partu cvoku, ktera by byla schopna ucinne zvratit system, aby nemela verejnou prezentaci a tudiz nebyla v hledacku taky - timhle na ne bude klacek.
    Jeden typek muze vystrilet snemovnu, ale pak ho nakonec nekdo sunda, jedna banda se nahradi jinou bandou a jede se dal v plus minus stejnych kolejich (politicke strany maji dost lidi ochotnych do snemovny jit).
    Na zmenu systemu potrebujes dost lidi a nabor a vycvik dost lidi neudelas v male utajene skupine, o ktere by nikdo nevedel.

    Ad myslivci - ti delaji mrtvoly jen z blbosti a nechtene az na nejake ty domaci zabijecky treba) a systemu nejsou nebezpecny. Policajti jsou na tom stejne, taky kazdou chvili nekomu "selze zbran pri cisteni". A motoristi maji na svedomi tech zivotu jeste vic a to nejsou ani organizovani, ani ozbrojeni zbranema a rozhodne nechteji bourat, jen to holt obcas nejak nevyjde ...

    Pokud najdes partu, ktera nejsou antisystemovi kikoti, tak ji klidne muzes jen sledovat a pripadne pretahnout na svou stranu. Ony se tyhle zatahy nedelaji kdyz se nekde objevi jeden, dva manici, ze by je hned sbalili (a zbytek utek), ale sledujou to, nasazujou tam svy lidi a snazi se rozkryt co nejvetsi cast te skupiny - cili to trva dlouho a pokud ji nechces zrusit, tak to dlouho je jeden furt.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KENJIRO: No to mas stejny jako kdyby ti ruplo, vzal bys kosu a postrilel pul snemovny. Porad je to precin vuci legislative, ktera existuje.

    Spis by bylo ucelnejsi tyto party mit pod dohledem. Infiltrovat. Na pripadny cviceni s vyskytem ostrych zbrani vzit cajty a pobrat ZP za pripadny prestupky.
    A statni predstavitele by se taky mohli zamyslet nad motivaci tech lidi.. jiste tam bude skupina antisystemovych kikotu, ale pochybuju ze generalne vsichni.

    Ad myslivci - ti teda objektivne nadelali zatim mnohem vic mrtvol a problemu ;))
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    XMEDA: Je mi to jasný. Zeptám se takhle:

    až tihle mamlasové udělají nějaký průšvih se zbraní, chcete aby byla držená legálně nebo nelegálně?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    XMEDA: No, co vím, tak s tím přišla BISka, ne MV.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam