• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    REDSNAKE: no, zmizí. Ale černým prachem se může lovit už teď, protože máš trošku zastaralou verzi :-)

    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mimochodem, když se předělává ten zbrojní zákon, nezmizí třeba náhodou větička
    "Příl.

    Vymezení zbraní a střeliva
    ...

    19. Lovecká zbraň - jednoranová, víceranová, opakovací nebo samonabíjecí kulová, broková nebo kombinovaná dlouhá zbraň s výjimkou perkusní zbraně, s pažbou s neměnnou délkou, která je určena k odstřelu zvěře podle zvláštního právního předpisu (zákon o myslivosti)."

    aby šlo lovit i černým prachem?
    DANIELX
    DANIELX --- ---
    REDSNAKE: no kdysi jsem 4" revolver nosil a bylo to celkem v pohodě.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    REDSNAKE: ona je pak taky otázka, zda mám skrytý nošení považovat za příležitost k nějakému bleskurychlému tasení, nebo zda je to spíš na stav mysli že mám zbraň bezpečně skrytou u sebe a v případě ohrožení ji prostě podle příležitosti vytáhnu z "vnitřní kapsy".

    A co se estetických hledisek týká, tam se v každém případě naprosto shodujem. :) Byť i ta 4" hlaveň má cosi do sebe.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: mám představu, vlastním .44 v BP, tuším je to 6-6.5 palce, nevím přesně. A ano, právě tu váhu jsem měl na mysli a tahání zpod kabátu asi taky nebude díky dlouhému laufu nic pohotového.

    Ale právě ta délka hlavně dělá pro mě subjektivně velkou část krásy revolverů.
    STENNY
    STENNY --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Co ze statistik vím, je běžné civilní obranné použití bližší zátahu na opiové doupě v Šanghaji než dálkové přestřelce ala Miami... většinou na sebe aktéři můžou plus minus dosáhnout. I při home invasion, pokud tazatel nebydlí na nějaké podkrkonošské farmě.
    Že běžná laborace .357 obvykle plýtvá z 2" prach na záblesk a ránu, ovšem nezpochybňuju.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    REDSNAKE: divil by ses, ale nosi se to super, pokud teda nejsi velmi drobné postavy. Problém spíš je v té váze. Prostě to moc stahuje kalhoty, když to máš ve vnitřním pouzdrře.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    správnej revolver je 4" a výš, nicméně chápu, že pokud to někdo chce na sebeobranu asi to nosit nebude...:)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    STENNY: přiznám, že pro mě je taky G19 vs. G17 nebe a dudy, G17 jsem nesnášel a G19 miluju. Fairbainr na skrytý nošení rovněž doporučuje velkej revolver s krátkou hlavní, a v Šanghaji to bylo v dobách kdy tam sloužil, docela na krátko. Na druhý straně u .357 ten rozdíl v energii je a při přestřelce v Miami ty 6" docela přesvědčivě zastavovaly - bohužel teda zrovna ty na té správné straně.
    STENNY
    STENNY --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Z hlediska uživatelského už je IMHO 6" neobratné při přenášení z cíle na cíl, při pohybu v malém prostoru a tak. Navíc delší hlaveň = delší páka. J-frame s krátkou hlavní kontroluje střelec dobře (není za co páčit), s 6" už stačí drnknout o stěnu, oblečení atp. a najednou máš zbraň pootočenou v ruce. Při střelbě na kontakt se taková pětadvaceticentimetrová zbraň velice špatně chrání před uchopením nebo odklonem.
    Ale já jsem v tomhle divný, třeba G17L už je mi v prostředí cca bytu nepříjemný kvůli snížené laterální kontrole nad úchopem. G17 je tak nejdelší, co bych ještě bral, a centimetrový rozdíl G19/G17 poznám. Leckdo to může mít jinak.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    STENNY: myslíš, že ten rozdíl mezi 4" a 6" je z hlediska taktickýho tak znát? Zas u revolveru je omezená kapacita, takže ta vyšší energie by se mohla počítat.
    STENNY
    STENNY --- ---
    DILDOO007: Možná mě tady někdo sežere, ale pokud chceš něco na obranu domova a míníš tu zbraň venčit čtyřikrát do roka, tak bych volil revolver s více než pětiranovým válcem a s Crimson Trace střenkami nebo ekvivalentem.
    Jsem deformovaný bojovými modelovkami na krátkou vzdálenost, takže preferuju velmi krátké hlavně (není za co chytit), ale delší hlaveň dostane ze střeliva větší energii. Přes 4" bych každopádně nešel, kvůli obratnosti.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    TRILOBYTE: když už jsme u těch výhod revolveru, ještě bych dodal, že v nabitým stavu jsou pružiny povolený, takže to tak vydrží víceméně věčně, což je pro zbraň, co bude ležet někde doma, a majitel ji v nouzi nejvyšší vytáhne odněkud ze schránky, nebo trezoru, či tak něco, praktické.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    DILDOO007: Já bych radil Glock 19 3 generace. Jinak kdyby to bylo jen a pouze na doma, a nebaví tě střílet tedy nebudeš mít patřičný návyky, tak spíš 6" SA/DA revolver.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NGR: Já už ani nevěřím banzaivýmluvám, že objednají stovky zbraní, a SW jim pošle co uzná za vhodný.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    DILDOO007: CZ P07
    NGR
    NGR --- ---
    ja shanel konkretniho kimbra v banzai i motole a bylo to jak nekdo dole psal
    banzai 3x do roka, v motole podle banzai
    a asi to bude us dodavkama do evropy
    nakonec jsem nechtel cekat a poridil neco jinyho
    /1911 tle 2/ v oceli a cernej s listou
    supiny ani antika se mi nelibej :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    DILDOO007: Pokud ti nektery z tech Glocku sedne do ruky, tak nema cenu premyslet nad necim jinym :) Je to levny, funguje to, neztraci to tolik na cene a neni problem na tom cokoliv vymenit nebo odservisovat. Troufnu si tvrdit, ze ceske zastoupeni Glocku ma lepsi podporu a servis nez CZUB..
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    DILDOO007: Ja porizoval P10, protoze mi G19 strasne nesedel do ruky. Pro nekoho muze mit smysl i (no flame pls) revolver - diky intelektualni nenarocnosti. Kdyz to nevystreli tak zmacknes spoust znova a nemusis resit pojistka/prazdna komora/selhac. (Zase, kdyz se solidne zasekne revolver, tak je to na navstevu puskare). Ale s glockem chybu neudelas.
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    Moc jsem si toho za život neosahal.Bambitku na doma. Zamknout ji, jednou za čtvrt roku vzít na střelnici a celej život doufat že ji člověk nebude nikdy potřebovat.Mám celkem malý ruce takže kompakt. Rail na nějakou lampičku by se mi líbil. Má cenu kupovat nebo vůbec přemýšlet o něčem jiným než G19 /G 43X R /48R v podobný cenový relaci ? Ď
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam