• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    CHINCHILA
    CHINCHILA --- ---
    CERMI_FOX: netusim, resil jsem to v rovine potencionalniho privydelku
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CHINCHILA: jako příjem z podnikání? nebo §10 ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    IRONIC: ta je ale imho obvykla :) ta otazka myslim
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IRONIC: hele, není zrovna tohle v otázkách? podle mě to má likvidovat správce střelnice, nebo tak..
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    Pak je jeste vtipna otazka “A co s tim selhanym nabojem udelate”? Kolem spravne odpovedi existuje mnoho legend, MV mi potvrdilo, ze legislativa toto nijak neresi, ale komisari na to maji svuj nazor, co je “spravne”. U me fungovala odpoved “Odevzdam jej ridicimu strelby” a dal jsem mu ho...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    me trochu vydesili ostatni, ze bude i manipulace s broknou, to jsem predtim nedrzela v ruce, tze jsem tam intenzivne studovala obrazek ,co byl na stene , s popisem brokny, nez jsem sla na radu :D

    ale ja mela nej komisare v Praze :) byl suprovej
    a i presto jsme to udelali asi dva z cele skupiny..
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    GEKONZPRAHY: muhahaha, ja dokonce pobavila zkusebniho komisare, protoze kdyz rozdal testy a rekl otocte si to a zacnete, zrovna stal pobliz u naseho stolu a normalne mi to asi nechtene stopoval, protoze jsem ho zrejme zaujala svou rychlosti. Kdyz jsem mu to odevzdala, tak rikal, ty jo, Vam to trvalo vyplnit mene nez minutu! (samozrejme bez chyby .) ).

    A taky me tesi, ze jsem pry excelovala na zkousce celkove (rikala mi to i policajtka, co tam dozorovala, ze si me komisar chvali :D)
    CHINCHILA
    CHINCHILA --- ---
    CERMI_FOX: pokud si dobre vzpominam nedani, az pak jako prijem
    NJAL
    NJAL --- ---
    Nejvetsi vitr jsem mel z manipulace, test se sel nadrtit a co se strelby samotne tyce, muj tehdejsi instruktor mel rad paleni strelneho prachu, takze jsem vystrilel urcite pres tisic naboju a to nejen z CZ-75, ale i z Glocku, CZ-83, Makarova, Tokareva a .38 Special revolveru...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Btw když už se tu řeší ty zkoušky - odměna komisaře se daní? Je včetně DPH nebo to se k tomu připočítává?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja jsem rada, ze jsem se nenechala vyhecovat a vyuzila jsem moznosti si nastrelit pistoli. Pac nastrel sel z peti asi jen dva do terce. Ostra strelba uz na pohodu, ale bylo potreba se nadechnout, lip to chytnout a odmirit
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Tréma byla strašná, byl jsem vynervovanej jako prase, snad mi i něco upadlo při rozborce z ruky, prostě peklo. Stejně jako v autoškole - jízdy pohoda a při zkoušce se mi klepaly ruce. Mě tyhle státní formální zkoušky hrozně deptají, ještěže mám snad všechno, co budu potřebovat (motorek se bojím a na pořádný obytňák nebo letadlo nemám prachy :) )

    NJAL: tak to je Dčko, takže na to se snad ptát nebudou :)

    IRONIC: tuhle radu jsem naštěstí měl dopředu, tak jsem si dával pozor
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    Po nas chtel komisar pred zlomenim brokovnice se nejprve podivat za sebe, aby nedoslo k popaleni cizi osoby od horke nabojnice, ktera by z toho mohla vyletet... jinak ja to udelal sice napoprve, ale z 20ti jsme byli jen 3... pak tam bylo 6 opakujicich a z nich to udelali 2... Jmeno komisare rikat nebudu, ale kdo tusi, tak vi, tenhle je legendarni...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NJAL: jojo, já měl taky trému převelikou. Držet reálnou pistoli, u toho ti někdo kouká pod ruce, hrozí že neuděláš zkoušku, to mi fakt jako trémistovi nepřidalo...No, není to úplná dávačka, jak se někdy tvrdí.
    NJAL
    NJAL --- ---
    REDSNAKE: Cekam, kdy nekdo prijde s tim, ze komisar se ptal, jaky je spravny postup na three rounds a minute ;-) I kdyz teda podle nejakych storek se pttali zejmena v devadesatkach z hlediska obycejneho strelce na neuveritelny veci...

    A pak je nevesela vec trema, to jsem nastesti pro mne byl jen pozorovatel, manik dal test, manipulaci, ale z tremy 2x nenastrilel a sel s neporizenou domu.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Mě na poprvé také vyhodili od praktické, protože když mi pan komisař dal úkol, připravit zbran k nošení a já nabil náboj do komory a stáhl kohout přes palec, mi bylo vysvětleno, že jsem úplný blázen, že bych se mohl postřelit a mám jít domů.

    Jak píše čermi, přišel jsem za měsíc, pana komisaře jsem se při briefingu před zkouškou zeptal, že se mi stalo toto, zda tedy preferuje na ozub nebo dolu, on řekl že mu je to putna a zkouška proběhla bez problémů.
    STENNY
    STENNY --- ---
    REDSNAKE: "U moderního revolveru bych se neobával náboje pod kohoutem, protože pádová bezpečnost už je dostatečná" ode mě taky padlo. Ne, musel jsem to tam naaranžovat, because reasons :)
    Na podobných otázkách vyházel cca polovinu uchazečů...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    STENNY: aha, tys měl revolver k dispozici? Myslel jsem, že z krátkých je tam jen pistol. Každopádně mě by ta otázka dost znervozněla, předtím jsem revolver viděl jen na obrázku. Na druhou stranu revolver není zrovna složitej na ovládání, takže bych to, jak se používá a funguje, snad vymyslel na místě, kdyby byl k dispozici :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CERMI_FOX:
    STENNY: ona to není úplně nesmyslná otázka, jen je tak sto let stará, protože svého času se pod kohoutem nosila prázdná komora z bezpečnostních důvodů. Tak možná se ptal proto.
    STENNY
    STENNY --- ---
    CERMI_FOX: Chvíli jsem se mu pokoušel vysvětlit, že to by v první řadě byla obrovská taktická chyba, nakonec jsem se dopátral, že se ptá na směr otáčení válce, jak říká Redsnake, a popis "tak, aby se při stisku spouště natočil pod kohout" nestačil, tak jsem s revolverem cvaknul do bezpečného prostoru a naaranžoval pak školní náboj do té správné komory.
    Zlatý standard naprosto retardované otázky, zcela neužitečné v jakémkoli myslitelném kontextu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    STENNY: a na to je správná odpověď? tedy krom "nechci nosit ani revolver a už vůbec ne s jedním nábojem" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam