• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ELWERINE: ja si myslim, ze chlap potrebuje spis pochvalit, protoze jen souhlas je vzdycky malo... co vy na to...
    ono kdyz tri lidi nadavaj, cast mlci a 15 lidi souhlasi, tak by to chtelo spis pochvalit, ze to dela kenjiro dobre, ze si toho vazime a ze vime, ze je soudnej, aby to melo tu protivahu... ja se priznam, ze nemam kapacitu, jsem unavena a vsechno mne sere a ze to tak asi maj vsichni, no...
    taky si myslim, ze kenjiro ma tu kapacitu i odstup a ze je skoda, aby rezignoval kvuli par rejpalum ;-), ja treba mlcela, protoze zatim nejsem schopna vubec posoudit, nakolik se mne to bude tykat. navic jakekoli sliby mi vadi a nedelaji dobre a k vlastenectvi a pod mam ambivalentni vztah. musim zapracovat na projevovani pozitivni zpetne vazby :D
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    HABRENKA: nepripomina ti to neco? nedas se, no ne?!!!!???!!!!??? ... (smutny povzdech)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    KENJIRO: Nedej se, i když jsem se ozval, že je to pro mě divné. Může to být užitečné. Sic mě to nepřesvědčilo budou zde lidé, mezi nimi i ty, kteří tomu lépe rozumí než já. Já pouze jednou sliboval státu a vím jak se ke mě stát zachoval a utíral si se mnou prdel. Jen má osobní zkušenost :-)

    Proto jsem k takovým věcem více méně skeptický, ale ve výsledku jsem ochoten volit cestu menšího zla. Jsme přeci češi. My si cestu skrz nařízení vždycky najdem ;)

    A ti co řvou, budou řvát i dále. Ti co nejsou znalí problematiky zločinů a zákonů (maminky s dětma co se doma nudí, ti co v životě nedrželi zbraň, Ti co se prostě bojí všeho).
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KENJIRO: to neni demokracie, to je "75% souhlasi, ale 25% je slyset a nesouhlasi, tak na to serem ne...", coz je vlastne takova vizitka toho, jak si tady zijem...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    KENJIRO: minimálně 13 lidí se ti kladně vyjádřilo. Ti s nejdelším příspěvky jsou tři... Jak ti fungují počty?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KENJIRO: imho jsi dostal na ten navrh slibu plusiky, ktere vyjadruji, ze takto je to lepsi, nez ten puvodni navrh

    mne osobne ta tvoje verze prijde vyrazne lepsi.. trochu tapu nad tim slovem vlastenec.. to ma dneska takovej nadech debila s ortelem, ze mi to tam asi vadi.. ale asi nic zasadniho
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Po přečtení toho, co se tu napsalo, a také zvážení toho, že drtivá většina lidí k tomu mlčí, jsem se rozhodl ve věci slibu neprosazovat nic. Ani aby tam byl, ani aby tam nebyl. Prostě si nad tím myju ruce.

    Pokud tam žádný slib nebude, tak jak si to zde místní libertariáni přejí a hlasitě se toho dožadují, tak můj odhad dalších událostí je takový, že:

    - zhruba za měsíc až dva od zavedení akreditovaných kurzů se na facebooku začnou množit fotky členů Národní domobrany a podobných pošuků s komentáři typu "koukejte, my jsme tady stanovená záloha státu, připravená bránit vlast před migrany, sluníčkáři, neomarxisty, vlastizrádci a přisluhovači NATO a EU"

    - zhruba za další měsíc se budou všechna média hemžit články o tom, jak tu za státní peníze probíhá bojový výcvik extrémistů

    - po volbách dostane křeslo ministra vnitra STAN a celou stanovenou zálohu státu buď zruší, nebo podmíní slibem a kontrolou v takové míře, že z toho všichni místní libertariáni dostanou infarkt

    - a pracně budovaná pojistka proti omezování zbraní ze strany EU bude v <|>.

    Ale vzhledem k tomu, že asi čtyři lidi tu řvou, že žádný slib nechtějí, a ostatní mlčí (tj. buď souhlasí, nebo je jim to fuk), tak za mne dobrý. To je prostě demokracie. A demokracie možná není nejlepší způsob vlády (jak říkal už Churchill), ale rozhodně je nejspravedlivější. Demokracie lidem vždycky dá, co chtějí. A oni pak mají, co chtěli.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: nevím proč toto píšeš mně, protože očividně reaguješ na něco úplně mimoběžného s mými tvrzeními...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    2ND: pokud to chceš urychlit a usnadnit, můžeš napsat příslušné OSZBM do nepovinného pole "adresát/k rukám", ale není to nutné. Ono si to opravdu najde správný cíl podle předmětu žádosti a tvojeho bydliště.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: samozřejmě že to možné je. Viz např. když je ženská nevěrná manželovi, ale on jí věrnost zachovává; nebo extrémní případ: když se ženská rozvede s chlapem, ale on jí přesto zachovává věrnost protože drží manželský slib = nenajde si jinou babu a nekašle na ni (je pár takových případů zejména z ortodoxních kruhů).

    Věrnost je unilaterální a individuální - věrný je každý sám za sebe a bez ohledu na okolnosti.
    SWIST
    SWIST --- ---
    2ND: Já třeba ještě do předmětu připíšu pod jakou Prahu spadám.. Ale nevím jestli to má nějaký zásadní vliv.. :D
    2ND
    2ND --- ---
    REDSNAKE: Diky. Nechtel jsem delat ostudu, ze poslu krajskemu rediteli bezvyznamne zadosti :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    2ND: tu datovku máš správně, Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy ID: rkiai5y

    Oni si to už nějak předaj. Já když si nejsem jistej, volám přímo na to oddělení, rádi mi vždycky poradili.
    2ND
    2ND --- ---
    Ahoj, dotaz, Kdyz chci poslat zadost pres datovku na OSZBM Praha 4 a 10, tak na jake ID datovky to posilam ?
    Tady na strankach https://www.policie.cz/clanek/krphmp-vnejsi-sluzba-odbor-sluzby-pro-zbrane-a-bezpecnostni-material.aspx maji jen jednu datovku rkiai5y ?
    Opravdu se posila kazda zadost na krajske reditelstvu, pobocky nemaji svoje schranky ? JSem se po ctvrt roce rozhoupal poslat ty A-I zadosti co mi tu kdosi radil v lednu, ale nevim kam :D
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: nikoli. Věrnost znamená že člověk sám je neporušuje, nikoli že bojuje proti ostatním kteří je porušují.

    Jinak v tom slibu bych preferoval věrnost "Ústavě ČR" a nikoli "ČR" jako takové, protože jaká právní entita se rozumí ČR? Jménem ČR vystupuje vláda, takže se tím fakticky rozumí poslušnost vymáhání čehokoli co si vláda vymyslí.

    To dává smysl u vojáků a policistů, kteří mají povinnost tupě poslouchat rozkazy (a všichni víme jak to pak dopadá). Což je ve slušnějších státech kompenzováno vojenským právem, které říká že voják je povinen odmítnout zločinný rozkaz a velitele, který jej vydal, zbavit velení a nahlásit vyšším šaržím (jakkoli tohle jaksi nefunguje, pokud zločinný rozkaz vydala šarže nejvyšší). Ale u, Kenjirovými vlastními slovy, "přípravky"?
    ATLAN
    ATLAN --- ---
    ERGOSUM: Tak řekněme, že se náš vkus prostě liší. Oba vlastně používáme stejné argumenty, jen činíme opačné závěry - mě přesně proto co říkáš přijde naivita slibu nejen vhodná, ale i žádoucí.

    A s tou precizností je podobný problém. Co tobě přijde dobře formulované a jasné, jinému se tak zdát nemusí. Jedinou cestou je pak vysoce formalizovaný typ komunikace (např. tzv. právničtina) a před tím já dávám přednost jednoduchosti a prosté mluvě. Protože u slibu se vždycky musíš spolehnout na ochotu a dobrou vůli skládajícího, jinak to stejně nemá smysl řešit.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    KENJIRO: ano, tento důvod jsem přesně čekal. A to je přesně ten pohled "píšeme s pohledem na to, jak bychom to my mohli použít k dobru, a absolutně odmítáme vidět jak to BUDE zneužito až se k moci dostanou ti, kteří to zneužít chtít budou."

    Před pár lety byla v novinkách LEXu zmínka, že vysoce postavená prokurátorka nebo analytička OSN nebo kýho čerta vynesla verdikt, že sebeobrana se střelnou zbraní porušuje lidská práva, protože každý má právo na život a sebeobrana není lidské právo"? A pick kozu do vazu - každý držitel zbraně inherentně porušuje lidská práva.

    Žijeme v době, kdy i novináři New York Times jsou označováni za "fašisty" oborovými a univerzitními sdruženími právníků pouze za to, že nesouhlasí s nejextrémnější levicovou ortodoxií. Kdy mohou lidé dostat padáka jen za to, že měli v minulosti zřízen účet na sociální síti která není dostatečně po chuti levičákům - bez ohledu na to co tam psali nebo nepsali.

    Kdy se na univerzitách učí, že rasismus je nikoli "rozdílné zacházení na základě rasy", nýbrž "nesouhlas s nápravou historických křivd" skrze sociální dávky a pozitivní diskriminaci, a kdy původní skutečný antirasismus typu "color-blind" byl orwellovsky prohlášen za institucionální rasismus.

    Kdy jakýkoli nesouhlas s posouváním Overtonova okna, bořením tabu i kulturních zvyklostí a narušováním tisíciletého statusu quo, např. zaváděním manželství homosexuálů (kterým v ČR prokazatelně nejde o práva, protože odmítli návrh na zrovnoprávnění a dokonce si proti němu platili inzeráty), je považován za "diskriminaci" a porušování lidských práv, a kde soudy výslovně říkají, že povinnost souhlasit s cizími názory je "cena za život v multikulturní zemi kterou všichni musíme jednou zaplatit" (ELANE PHOTOGRAPHY, LLC v. WILLOCK, 2013-NMSC-040, §91).

    Ale pořád se nepochopitelně najdou lidé, kteří mají takový obrovský strah z nácků a "co by na to řekla média", že raději inklinují k nastavení systému v duchu starého hesla "každý, kdo není komunista, je nácek a pryč s ním".
    Resp. "každý, komu média přiřknou likvidační nálepku, se prohřešil a pryč s ním a jeho zbraněmi - bez šance na obhajobu".

    Nemám problém s pasáží o lidských právech, protože jsem zarytý Konstitucionalista a tudíž naprosto respektuji Ústavu a LZPS.
    Nemám problém ani s lidskými právy, protože uznávám lidská práva (=negativně vymezená) obsažená ve Všeobecné Deklaraci Lidských Práv v jejím původním znění z roku 1948.

    Jenže podmínka "neohrožoval její dobré jméno" jednoduše znamená povinnost nikdy neříkat a nedělat nic, co vadí komukoli v médiích včetně těch nejextrémnějších, nejprogresivnějších levičáků.
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    mmch. co vim, tak na pana B. z Plzeňska se vybralo 160k a penize dostal, dobra zprava. Jinak teda, chapu zabavnost tyhle hypoteticky roviny, ale neprijde vam trochu ze ve chvili, kdy budete muset resit praktickou stranku vasi prisahy, to bude ta vase uplne posledni starost? :D (pokud se teda nestihnete uklidit nekam, kde budete mit cas premejslet nad tim, jak se k cely prisaze vlastne postavite...).
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ATLAN: "za apel na naše lepší stránky (čest, pravdomluvnost, integritu)"

    No a právě proto by slib neměl ty méně naivní odrazovat a naivnější nutit jednat proti svému svědomí.

    Právě z toho důvodu by precizní měl být. Jinak bude mít přesně opačný účnek.
    ATLAN
    ATLAN --- ---
    ERGOSUM: Jakýkoli slib, bez ohledu na formulaci musí být skládán a chápán v dobré víře ve člověka. Pro zneužití, jak jsi to formuloval, lze využít absolutně cokoli, jakkoli to formuluješ. Pro příklad se myslím stačí zamyslet nad prakticky jakoukoli částí lidské historie.

    U slibů, které považuji ve své podstatě za apel na naše lepší stránky (čest, pravdomluvnost, integritu), dávám proto přednost jednoduchosti a jisté naivitě, která podle mě nejlépe vyjadřuje celý princip věci.

    Precizní a neprůstřelné formulace preferuji v zákonech a nařízeních, případně učebnicích matematiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam