• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    ATLAN
    ATLAN --- ---
    ERGOSUM: Jakýkoli slib, bez ohledu na formulaci musí být skládán a chápán v dobré víře ve člověka. Pro zneužití, jak jsi to formuloval, lze využít absolutně cokoli, jakkoli to formuluješ. Pro příklad se myslím stačí zamyslet nad prakticky jakoukoli částí lidské historie.

    U slibů, které považuji ve své podstatě za apel na naše lepší stránky (čest, pravdomluvnost, integritu), dávám proto přednost jednoduchosti a jisté naivitě, která podle mě nejlépe vyjadřuje celý princip věci.

    Precizní a neprůstřelné formulace preferuji v zákonech a nařízeních, případně učebnicích matematiky.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Já tam vidím tři roviny.
    Myšlenka záloh mi příjde správná a dává smysl.
    Už jsem příliš často zažil, jak něco s velkým potenciálem nabralo kurz do pekel. V tomto směru jsem tedy dost obezřetný než slibovat pomoc či nečinnost při nějaké (a teď nevím jaké) lotrovině.
    Je sorta lidí, kterým je nějaký slib, nebo podpis up...ozaděn. A ti za "pásku na rukávě" slíbí a podepíší cokoliv.

    Ten slib je tedy směrován na ty, kteří si svého slibu váží a doufají, že toho nebudou litovat. Já bych se tedy přimlouval, aby pokud má slib být, byl formulován tak, aby nebylo moc prostoru pro zneužití.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    COUDAK: není. Tohle je výcvik pro účely vnitřní bezpečnosti (nutná obrana & krajní nouze, zásah proti šílenému střelci, atd.)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    KENJIRO: jestli jsem to dobře pochopil (už je pozdě na mě), tak se to týká hlavně pro obranu státu ve válečném stavu. Není náhodou někde v zákoně napsána v případě válečného stavu stejně branná povinnost? Takže je to úplně nepodstatná věc.

    A s mými zkušenostmi po pár letech u policie se mi i docela příčí taková přísaha. A to jsem opravdu normální, žádný paranoik. Jen opatrný.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CERMI_FOX: no když koukám, kolik lidí už tady křičí "tohle nikdy nepodepíšu!", tak předpokládám, že hnědočeši se budou moct přeskočit vzteky, že mají slíbit třeba respekt a úctu k lidským právům :-D
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: co by mělo uvědomělému slušnočechu vadit? Oni naopak velmi rádi o sobě tvrdí, že brání republiku a že jsou vlastenci
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Co se týče toho slibu a proč tam je.

    Jistě si dovedete představit, že do něčeho, co se jmenuje „stanovená záloha státu“ a je to o výcviku se zbraní, se nejrychleji a nejnadšeněji přihlásí lidi typu „uvědomělý hnědočech“ ('hnědou' teď nemyslím barvu kůže, ale stav mysli). Ti samozřejmě budou nejen hrozně nadržení bojovat proti nepřátelům ČR, hlavně proti čmoudům, sluníčkářům a neomarxistům, ale taky se tak okamžitě začnou veřejnosti prezentovat - a tím také začnou takto veřejnosti prezentovat koncept stanovené zálohy státu. Prostě tihle lidi okamžitě využijí systém k tomu, aby se zviditelnili, a tím celý systém zviditelní jako partu takovýchhle lidí. Podrobněji jsem ten problém popsal už před časem zde.

    Takže smyslem slibu je tam vložit něco, co normálnímu člověku nebude vadit, zatímco uvědomělý hnědočech to buď nepodepíše, nebo se dá rychle vylejt pro porušování.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Prováděcí předpisy ještě nejsou schváleny.

    Odkaz na návrh jsem dával tady [KENJIRO @ PALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club]
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    PAN_MYVAL: No podobné myšlenky mi právě proběhly hlavou. Proto se mi do toho absolutně nechce.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELWERINE: Stát je tu od 1918 a doufejme na věčné časy, vláda od 2017 a doufejme že letos končí. Zájmy státu a vlády nemusí být to samé (Masaryk určitě nestavěl ČR, aby zvednul byznys Agrofertu) a zatímco některé představitele vlády bychom rádi viděli v teplácích, ČR v Haagu ne.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    SHADDIE: same shit. Sorryjako.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ELWERINE: Neplést si stát a vládu ;-)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    KENJIRO: tato pasáž:

    "Slibuji, že se jako člen stanovené zálohy státu budu chovat tak, abych nesnižoval její vážnost a neohrožoval její dobré jméno."


    je naprostý bod úrazu. Z řady jiných států, kde podobné právní normy už mají, víme, že za "snižování vážnosti a ohrožování dobrého jména" se počítá:
    1) jakákoli kritika vedení (popř. nadřízených, sponzorů apod. vedení)
    2) jakékoli zveřejňování nepohodlné korupce vedení nebo viz bod 1)
    3) jakákoli účast na jakýchkoli skupinách nebo platformách, které se nelíbí mediálnímu mainstreamu (tzn. v době "Wake" ideologie fakticky cokoli, co není levicové)
    4) jakákoli veřejná účast na čemkoli, co se nelíbí vedení organizace, jejím sponzorům či nadřízeným, neboi jen aktivistickým novinářům kteří pak použijí strategii Motte-bailey-fallacy aby donutili vedení organizace vykopnout za "poškozování dobrého jména" všechny, mezi něž bylo tou fallacy položeno rovnítko s nějakými hnusáky

    Jenže halt někteří pachatelé dobra si stále neuvědomují, že první a nejdůležitější pravidlo veškeré politiky zní:
    "Zákony nepíšeme s představou toho, jak bychom je my mohli používat k prosazování dobra a zabraňování zlu, nýbrž s představou toho, jak by je oponenti mohli zneužít k páchání zla a odstraňování dobra, až se dostanou k moci oni. Protože oni se k ní dostanou."
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    KENJIRO: lepší. I když nesnižovat dobré jméno zálohy státu... To ještě jde? :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    COUDAK, PUFFY: až EU prosadí nějaké další omezení zbraní a budeš pro jejich vlastnictví muset být členem pasivních záloh
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KENJIRO: Hele a proc tam jako musi bejt nejakej slib? To je dany ze zakona?
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    OTAKAR: tak při čem? už jsem se lekl, že opravdu vymysleli nějakou blbost.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    COUDAK: To neskládáš při zkouškách na zbroják.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    KENJIRO: Slibuji, že se jako člen stanovené zálohy státu budu chovat tak, abych nesnižoval její vážnost a neohrožoval její dobré jméno.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    COUDAK: nechápu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam