Po přečtení toho, co se tu napsalo, a také zvážení toho, že drtivá většina lidí k tomu mlčí, jsem se rozhodl ve věci slibu neprosazovat nic. Ani aby tam byl, ani aby tam nebyl. Prostě si nad tím myju ruce.
Pokud tam žádný slib nebude, tak jak si to zde místní libertariáni přejí a hlasitě se toho dožadují, tak můj odhad dalších událostí je takový, že:
- zhruba za měsíc až dva od zavedení akreditovaných kurzů se na facebooku začnou množit fotky členů Národní domobrany a podobných pošuků s komentáři typu "koukejte, my jsme tady stanovená záloha státu, připravená bránit vlast před migrany, sluníčkáři, neomarxisty, vlastizrádci a přisluhovači NATO a EU"
- zhruba za další měsíc se budou všechna média hemžit články o tom, jak tu za státní peníze probíhá bojový výcvik extrémistů
- po volbách dostane křeslo ministra vnitra STAN a celou stanovenou zálohu státu buď zruší, nebo podmíní slibem a kontrolou v takové míře, že z toho všichni místní libertariáni dostanou infarkt
- a pracně budovaná pojistka proti omezování zbraní ze strany EU bude v <|>.
Ale vzhledem k tomu, že asi čtyři lidi tu řvou, že žádný slib nechtějí, a ostatní mlčí (tj. buď souhlasí, nebo je jim to fuk), tak za mne dobrý. To je prostě demokracie. A demokracie možná není nejlepší způsob vlády (jak říkal už Churchill), ale rozhodně je nejspravedlivější. Demokracie lidem vždycky dá, co chtějí. A oni pak mají, co chtěli.