• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    NAVARA: ok, to je asi pravda, vylít se dají, ale až jako trest poté co se objeví ty jejich fotky na facebooku. Preventivně nevyleješ nikoho a budeš se muset holt spolehnout na to, že někdo, kdo je dost blbej na to, aby se takhle prezentoval bude dost chytrej na to, aby si smysl toho slibu vyložil správně a vůbec se ani nepřihlásil. No a pokud je budeš vyhazovat až poté, co ten slib poruší tak jsi ve fázi "the damage has already been done."

    Navíc se domnívám, že takový hypotetický hnědočech nebude mít ani dojem, že tímto svým postupem cokoliv slíbeného porušuje. Ve svých očích bude pravděpodobně vlastencem, který jen vyjadřuje svůj světonázor, což v jeho očích není nic škodlivého nebo dehonestujícího dobré jméno pasivních záloh.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VOMAJDA: závěr v KENJIRO - "nebo se dá rychle vylejt pro porušování"
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    KENJIRO: nereagoval jsem, protože mi to přišlo ok, ale teď mám dotaz:

    Jak existence slibu zabrání tomu, aby se do měsíce na sociálních sítích začaly objevovat fotky s tebou zmíněným obsahem a popiskem následované články v médiích atd.?
    STENNY
    STENNY --- ---
    KENJIRO: Dal jsem ti palec a považoval jsem to za vyčerpávající odpověď. Pokud ji mám rozvést, tak: "Tahle podoba slibu mi připadá OK, zejména ve chvíli, kdy mě jako sankci můžou nanejvýš vyhodit z pasivních záloh."
    Nemám nějaký výrazný názor na to, zda slib ano nebo ne, protože mám dojem, že řeči se vedou a voda teče (tj. že zneužitelné/rizikové jsou vlastně nějakým způsobem obě varianty a neumím posoudit, které riziko je výraznější), takže jsem se nevyjadřoval víc.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    HABRENKA: tak tak. Novy slib zrejme vychazel inspiracne z toho, ktery ja uz jsem slozila, takze s takovym obdobnym nemam problem.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KENJIRO: taky myslim ze ta posledni verze co si postoval je ok, nevyjadroval jsem se k tomu proto ze sem nemel zatim moc cas studovat ty podminky okolo a nechtel jsem to komentovat dokud nechapu celej kontext
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ELWERINE: ja si myslim, ze chlap potrebuje spis pochvalit, protoze jen souhlas je vzdycky malo... co vy na to...
    ono kdyz tri lidi nadavaj, cast mlci a 15 lidi souhlasi, tak by to chtelo spis pochvalit, ze to dela kenjiro dobre, ze si toho vazime a ze vime, ze je soudnej, aby to melo tu protivahu... ja se priznam, ze nemam kapacitu, jsem unavena a vsechno mne sere a ze to tak asi maj vsichni, no...
    taky si myslim, ze kenjiro ma tu kapacitu i odstup a ze je skoda, aby rezignoval kvuli par rejpalum ;-), ja treba mlcela, protoze zatim nejsem schopna vubec posoudit, nakolik se mne to bude tykat. navic jakekoli sliby mi vadi a nedelaji dobre a k vlastenectvi a pod mam ambivalentni vztah. musim zapracovat na projevovani pozitivni zpetne vazby :D
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: dal jsem ti tedy ještě zpětně plusko
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    HABRENKA: nepripomina ti to neco? nedas se, no ne?!!!!???!!!!??? ... (smutny povzdech)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    KENJIRO: Nedej se, i když jsem se ozval, že je to pro mě divné. Může to být užitečné. Sic mě to nepřesvědčilo budou zde lidé, mezi nimi i ty, kteří tomu lépe rozumí než já. Já pouze jednou sliboval státu a vím jak se ke mě stát zachoval a utíral si se mnou prdel. Jen má osobní zkušenost :-)

    Proto jsem k takovým věcem více méně skeptický, ale ve výsledku jsem ochoten volit cestu menšího zla. Jsme přeci češi. My si cestu skrz nařízení vždycky najdem ;)

    A ti co řvou, budou řvát i dále. Ti co nejsou znalí problematiky zločinů a zákonů (maminky s dětma co se doma nudí, ti co v životě nedrželi zbraň, Ti co se prostě bojí všeho).
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KENJIRO: to neni demokracie, to je "75% souhlasi, ale 25% je slyset a nesouhlasi, tak na to serem ne...", coz je vlastne takova vizitka toho, jak si tady zijem...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    KENJIRO: minimálně 13 lidí se ti kladně vyjádřilo. Ti s nejdelším příspěvky jsou tři... Jak ti fungují počty?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KENJIRO: imho jsi dostal na ten navrh slibu plusiky, ktere vyjadruji, ze takto je to lepsi, nez ten puvodni navrh

    mne osobne ta tvoje verze prijde vyrazne lepsi.. trochu tapu nad tim slovem vlastenec.. to ma dneska takovej nadech debila s ortelem, ze mi to tam asi vadi.. ale asi nic zasadniho
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Po přečtení toho, co se tu napsalo, a také zvážení toho, že drtivá většina lidí k tomu mlčí, jsem se rozhodl ve věci slibu neprosazovat nic. Ani aby tam byl, ani aby tam nebyl. Prostě si nad tím myju ruce.

    Pokud tam žádný slib nebude, tak jak si to zde místní libertariáni přejí a hlasitě se toho dožadují, tak můj odhad dalších událostí je takový, že:

    - zhruba za měsíc až dva od zavedení akreditovaných kurzů se na facebooku začnou množit fotky členů Národní domobrany a podobných pošuků s komentáři typu "koukejte, my jsme tady stanovená záloha státu, připravená bránit vlast před migrany, sluníčkáři, neomarxisty, vlastizrádci a přisluhovači NATO a EU"

    - zhruba za další měsíc se budou všechna média hemžit články o tom, jak tu za státní peníze probíhá bojový výcvik extrémistů

    - po volbách dostane křeslo ministra vnitra STAN a celou stanovenou zálohu státu buď zruší, nebo podmíní slibem a kontrolou v takové míře, že z toho všichni místní libertariáni dostanou infarkt

    - a pracně budovaná pojistka proti omezování zbraní ze strany EU bude v <|>.

    Ale vzhledem k tomu, že asi čtyři lidi tu řvou, že žádný slib nechtějí, a ostatní mlčí (tj. buď souhlasí, nebo je jim to fuk), tak za mne dobrý. To je prostě demokracie. A demokracie možná není nejlepší způsob vlády (jak říkal už Churchill), ale rozhodně je nejspravedlivější. Demokracie lidem vždycky dá, co chtějí. A oni pak mají, co chtěli.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: nevím proč toto píšeš mně, protože očividně reaguješ na něco úplně mimoběžného s mými tvrzeními...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    2ND: pokud to chceš urychlit a usnadnit, můžeš napsat příslušné OSZBM do nepovinného pole "adresát/k rukám", ale není to nutné. Ono si to opravdu najde správný cíl podle předmětu žádosti a tvojeho bydliště.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: samozřejmě že to možné je. Viz např. když je ženská nevěrná manželovi, ale on jí věrnost zachovává; nebo extrémní případ: když se ženská rozvede s chlapem, ale on jí přesto zachovává věrnost protože drží manželský slib = nenajde si jinou babu a nekašle na ni (je pár takových případů zejména z ortodoxních kruhů).

    Věrnost je unilaterální a individuální - věrný je každý sám za sebe a bez ohledu na okolnosti.
    SWIST
    SWIST --- ---
    2ND: Já třeba ještě do předmětu připíšu pod jakou Prahu spadám.. Ale nevím jestli to má nějaký zásadní vliv.. :D
    2ND
    2ND --- ---
    REDSNAKE: Diky. Nechtel jsem delat ostudu, ze poslu krajskemu rediteli bezvyznamne zadosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam