• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    XLACHTAN: Není, žejo :) Se podívej, jakou výšku ta klapka hledí má na U a na 3.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    XLACHTAN: není. U nebo u ruských zbraní П, je totožný s polohou hledí na 300m, cože je něco jako battle zero.


    How To Use AK 47 Sights: A Step-By-Step Guide (Updated 2021)
    https://shootingmystery.com/how-to-use-ak-47-sights-a-step-by-step-guide/
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    MAZDA: btw není tohle mýtus že 3 a U mají stejný POI?
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    MAZDA: střílím kolimátorem :D
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    XLACHTAN: Takže střílíš na 300 metrů? :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    PUFFY: Tohle neni jasani, dokonce ani na defund police, tohle je proste pripomenuti hlasek toho gungrabberskeho pablba Dienstbiera jr., ktery hrozne moc sermoval temi profesionaly, vycvikem a psychotesty jako argumentem, proc ma byt civil hodna bezbranna ovecka.

    A s troskou sarkasticke nadsazky, kdyby v CR meli zbrane mit fakt jen profesionalove na vysoke urovni, tak by na ne dosahli jen Bodie a Doyle.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: Obecne si myslim, se tema zbrani muze ovlivnit leda tak nejake komunilni nebo jinak lokalni volby, casto zminovanej priklad je lobing Cernyho proti Štěchoj.

    A to zvlaste proto, ze strelci nejsou vubec nijak politicky homogeni skupina, kuprikladu ja se hadam s 95% místních diskutujících politicky neshodnu ani na otázce dopravních značek:-) Takže když začne velký lobing tady, Lexu, Ligy že mám volit novou a lepší stranu veřejného blahobytu nebudete to mít vliv na moje politické preference.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PUFFY: nemyslel jsem tebe, myslel jsem některé lidi z odkazu na fórum v tvém příspěvku; omlouvám se ti, jestli jsi to takhle špatně pochopil.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: chtěl jsem ti oponovat a najít příklady politických stran, které to mají jako prioritu, ale pak mi došlo, jakým hnojem bych se musel brodit :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    CERMI_FOX: "far" uz neni ani tak nejake vseobecne platne oznaceni, ale ze jsou proste "far" z pozice Tvoji. Alespon tak to moderne chapu, kdyz vidim, na koho se ve svete lepej nalepky "far right" a kym :-)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    MAZDA: mno :D tak dobře no, jsem zastánce Učka :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: Zbraně obecne nejsou moc priorita politiku, celkem logicky když jsou to 3 procenta populace většinově v pokročilém duchodovém věku
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NAVARA: nejsou far left, podle programu zatím předpokládají existenci soukromého podnikání (lze dovodit z požadavku na zavedení sektorových daní pro telco a banky) a soukromého vlastnictví, dokonce i soukromého vlastnictví bytů a výrobních prostředků.

    Ale teď vážně, taky se toho bojím. Rozumný lidi i úplní trotli, vizte PUFFY, budou asi všude, důležité je celkové směrování té strany, to se asi z fóra nedozvím. V jejich programu jsem jako poslední bod našel "Na zbraně nesahat. Platné zákony o držení zbraní považujeme za vyvážené.", ale dle umístění to nebude priorita (což je logický vzhledem k cílovce)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Moc nadějí bych si nedělal, že by si far-left parta nechala ujít možnost efektivně odzbrojit populaci…
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: na konci článku je "Ptejte se svých poslanců, kandidátů i celých stran, jak hodlají v agendě zákazu olova postupovat".
    Jak může lokální politik nějak ovlivnit zákaz z EU? Co vznike z úřednického trialogu těžko nějaký členský stát může změnit.

    Btw jaký na tohle mají názor piráti, jakožto někdo, kdo má aspoň maličkatou teoretickou šanci porazit Babiše?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    zBrAnĚ Do RuKoU jEn PrOfEsIoNáLům

    Policista čelí obvinění ze zabití. V rozrušení střílel, i když nemusel - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/policista-obvineni-zabiti-strelba-gibs-chatova-oblast.A210421_082205_budejovice-zpravy_jbr
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    XLACHTAN: I když si nastavíš klapku hledí na "1"? :D
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    MAZDA: já na mířidla přes kolimátor vidím :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PAN_MYVAL: Ano, používá lower z AR15, ale princip fungování zbraně je čistá AR18. Dokonce bych se nebál říct, že lower z AR18 je jen nějakou genezí AR15, kde se místo kování a obrábění uplatnilo lisování plechu. Proto za mě BR180 je možná hybrid, ale zcela jistě ne "čistá" AR15.

    Ad páka napravo a drill s Sa 58 - to je to kouzlo Sa 58, že nebýt páka vpravo, tak ji otáčet nemusíš, protože do nábojiště a komory vidíš bez problémů, že jo.
    Pokud mám na kose jakékoliv optické zařízení, můžu C-clamp provádět bez ohledu na mířidla, protože na původní mířidla přes optiku stejně nevidíš.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Léta jsem masochisticky čtenář FP, protože v záplavě progresivních úchyláren se tam občas najde naprostá perla - ať od terénního korespondenta z Třetího světa, nebo od nějakého vojenského historika. A teď se našla jedna relevantní pro nás všechny:
    The Forever Wars Helped Warp Citizen-Soldiers Into Warriors
    Potřebujeme občany-vojáky, nikoli válečníky. Posedlost "válečníky" je pomýlená a škodlivá.

    Už jsem na tohle téma četl víc věcí a coby amatérský historik a sociolog konfliktů s tím naprosto souzním, ale tady je to prostě vysvětlené úplně brilantně. A zvláště v dnešní době, kdy "válečnický étos" nabírá sílu i v ČR z jedné strany od tacticool kurzů a youtuberů, a z druhé strany od policie, která odhodila veškerý devadesátkový stud za SNB a z toho plynoucí sebekontrolu a mění se k asertivnějšímu a horšímu. "Válečník" znamená psychicky deformovaného člověka ze své podstaty neschopného žít v míru.

    A s tím souvisí rebelská modifikace otřepaného klišé o ovcích, vlcích a ovčáckých psech:
    "Existuje i čtvrtý druh zvířátka - beran. Stejně jako ovčácký pes je ozbrojený, ale brání výhradně svou rodinu a nesnaží se ovládat ostatní. Ovčácký pes totiž 99% svého života nestráví ochranou ovcí, ale jejich ovládáním. Nejsem ovčácký pes - jsem beran. Neotravuji ostatní lidi - ale pokud mi někdo zkusí sáhnout na 'moje lidi', spláče nad výdělkem."
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    MAZDA: AR-180 od Brownellsů právě používá lower receiver z AR-15, narozdíl od původní AR-15. Všechny ty zbraně jsem cíleně vypsal tak, aby to byl hybrid AR-15 a nějaké jiné zbraně, a pointa + pun je právě v parodii na filosofickou otázku dědovy sekery - "když vyměním nejdřív topůrko a potom i klín, je to pořád ta samá sekera?", zde ve variantě "kolik dílů z AR-15 a jiné zbraně se musí proházet, aby jedna AR-15 být přestala a druhá začala."

    Páka napravo není ergonomický problém, kosa se jen naklopí o 90° a obslouží levou rukou jako cokoli jiného. Není to vůbec žádný rozdíl oproti zbytku produkce, protože ÚP stejně vždycky nakláníš o 90°při přebíjení abys viděl do komory, zda je to zásek nebo prázdný zásobník.

    Pažba je opravdu nejdůležitější, důležitější než blbůstky a montáže na optiku. Mít správný length of pull je nebe a dudy. A to jsem neměl Sklopku ale Pádlo. Railové předpažbí je potřeba mj. kvůli pistolové pažbičce*gripu jako AFG, a horní předpažbí které má boční i horní rail navíc umožní C-clamp úchop kde palec nemáš nahoře kde by překryl mířidla, ale položený na levém railu a jeho mezeře (není-li to jasné, mohu zítra večer nafotit).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam