• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CERMI_FOX: což pouze vyvolává otázku, zda hygienické limity, které dálnice/letiště/střelnice/fabrika prakticky nemůže nepřekročit (nebo jen za cenu extrémních nákladů v duchu nikoli Paretova 20:80, nýbrž "honíme poslední 1% za 1000x cenu), nejsou přesně jedna z vyšinutých degenerací naší civilizace, kvůli kterým to tu nakonec můžeme zavřít.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NECROMAN: Kobercema vylozeny stavy ktery pochytaj nespalenej strelnej prach a nasledne staci nestastne jiskricka a uz to jede. Oficialni verze to neni ale na zaklade my zkusenosti - svyho casu jsem to mohl podpalit ja perkusakem, tez chytl koberec na stavu ale nebylo to nijak zvlast dramaticky a povedlo se to uplacat a uhasit. Tentokrat tolik stesti ocividne nemeli.
    (Perkus se tam bezne strilel, dokonce mel vyhrazeny stav, takze jsem nedelal nic shady).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    BAAL: už se ví, proč to vlastně hořelo?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    resila jsem podobnou vec v praci
    stavba 1 povolena, hlukove limity prekroceny, vsichni o tom vedeli, povoleno
    stavba 2 povolena s vedomim stavby 1
    v prubehu vystavby stavby 2 zmenen charakter stavby
    a voila, po x letech se stavba 2 rozhodla, ze ji hluk vadi (protoze zmenou charakteru ma vyssi ochranu) a resi to hygiena a jde po stavbe 1... jako tvl.. jeste to bude zajimavy
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: jenže takhle to nefunguje - dálnice začne vesele překračovat hlukové limity a neřeší se to, případně se rovnou vydávají cinklá měření.
    Případně obec/stát/provozovatel slíbí, že vybuduje nějaké řešení nadměrného hluku a pak se na to vykašle, protože slibem nezarmoutíš a stát není svým občanům zodpovědný.

    Zároveň platí, že i člověk bydlící vedle zdroje hluku platí daně (v mém případě jako kráva) a stát by měl budovat infrastrukturu a zlepšovat životní prostředí pro své ovčany.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PAN_MYVAL: resp. určitou schválenou hlukovou zátěž
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CERMI_FOX: tak to spíše před 40-50 lety - po revoluci a po Schengenu to velmi rychle vyskočilo.

    Ale i tak je to stavba, od které je nutné počítat se hlukem. "Já jsem si koupil dům u dálnice protože jsem si myslel, že tam nebude jezdit moc aut" je dost chucpe, ne?

    A odtamtud hlavně vede už jen krůček k "já jsem si koupil dům u střelnice protože se tam zrovna nestřílelo a já si myslel, že tam bude ticho".

    Takže bych to pojal jinak: stavby s hlukovou zátěží mají určitý hygienický limit, se kterým byly schváleny - a každý, kdo si chce koupit pozemek kde by tento schválený limit přesahoval jakékoli nižší limity, buď přijme věcné břemeno zapsané do KN, nebo má smůlu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: ano i ne. Protože třeba u dálnice se hluk časem zvyšuje a pokud to koupili např před 20 lety, tak hluk byl nepoměrně menší, protože byla menší hustota provozu. Dává v tom případě smysl to řešit.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BAAL: tahle země urgentně potřebuje zákon "hygienického statusu quo", že pokud někde dlouhodobě existuje hluková zátěž, nikdo si nemůže koupit pozemek a pak si stěžovat, že předchozí hluková zátěž mu teď přesahuje hygienické normy.

    Developeři, kteří levně skoupí nadlimitně hlučné pozemky vedle letiště/dráhy/dálnice/střelnice/fabriky/JZD a pak požadují zavření "hygienicky nadlimitního" provozu, kvůli kterému to kurnik tak levně koupili, patří... Do basy. Když budu civilizovaný. Řekněme za podvod a vydírání.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Googlil jsem co je se Suchdolem, protože mi trochu chybí střílení ale ne dost abych někam jel hodinu si dát 100 ran, mno a nevím zda z toho být veselej nebo ne...

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Sněmovna by měla dnes začít projednávat velkou novelu zbraňové legislativy. Samotné pdf s vyznačenými změnami a důvodovou zprávou má 183 stran, uff:
    https://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=223091
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    Ahoj, aké najlepšie strelivo kat. A1 sa dá zohnať na nosenie v ČR?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    jen si tu něco odložím

    STENNY
    STENNY --- ---
    ISCH: teď jsi mi připomněla ještě jeden dobrý tip ohledně psů a pepraku: peprakem se do psa cíleně nejlíp trefuje, když ještě poskakuje kolem, vrčí a štěká. Pokud pes běží lajnou na tebe a vypadá problematicky, tak je užitečné sprejem ještě před střetem položit oblak tam, kudy poběží. Předem. Peprak je levný, stehy jsou drahé.
    ISCH
    ISCH --- ---
    JINX: Pes je docela jednoduchý zvíře (obecně).
    Útočí a) na povel, za b) v ohrožení
    Blbý teda trochu je - pokud neovládáš dost psí řeč těla - odhadnout, co považuje za nebezpečí :D

    K tomu, co napsali ostatní:
    - doporučuju výchovu dětí (na cizí pejsky se nesahá, nemáváme kolem nich hračkama, neběháme k nim a od nich)
    - v případě, že je pes vyslanej a běží, zařvat "lehni" - a tím myslím fakt ZAŘVAT - na některý psy to funguje (některý zdůrazňuju), když nesplněj povel, tak jim alespoň občas začne šrotovat software
    - osobně se mi osvědčilo nezvedat ohroženej objekt, ale narvat ho za sebe (když objekt spolupracuje, tak je to docela fajn) a užít hrubou sílu (marteny jsou kamarád)

    Pepřák na psa již vyzkoušen - doporučuji, pokud se zvládneš trefit na dva metry a pak ještě uskočit, psovi v agonii totiž na rozdíl od člověka moc nedochází, co se stalo a mívá tendenci chňapat po všem.

    Pokud Ti jde o ty děti, tak fskt doporučuju prevenci (vyhýbání se místem s výskytem) a výchovu.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    PAN_MYVAL: § 6 b) ; tj. kategorie C
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Ze ZoZ nějak zmizely normální brokové kozlice a dvojky?

    Odjaktěživa to byla kategorie C. Jenže teď v kategorii C vůbec neexistuje žádný bod pro zbraně s hladkým vývrtem hlavně! Jen okrajový zápal, lefošky, perkusy, tlumiče! A dokonce ani v C-I také nic.

    V kategorii B jsou jen
    "f) dlouhé opakovací nebo samonabíjecí zbraně s hladkým vývrtem hlavně, jejichž délka hlavně je menší nebo je rovná 600 mm,"

    Takže to teď jako brokové kozlice a dvojky s hlavní >600mm patří do kategorie D skrze catch-all klauzuli, nebo je to nějaká díra v zákoně, nebo jsem něco přehlédl?!
    STENNY
    STENNY --- ---
    JINX: spreje na medvědy nejsou nijak silnější, než ty běžně. A s menší nádobkou klesá i tlak, tím pádem dosah... peprak na medvedy v menším balení je ESP Tornádo.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Týden, když se nebudeš dvakrát denně drhnout kartáčem…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam