• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: U nás ne. Tam byly plné sklady 🥺
    Ostatně, těch Maximů co se najednou objevily...

    Co mi teď došlo, tak je fakt, že jsem za celou válku neviděl žádné SKS, zato hromadu Mosinek.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    MAZDA: asi toho na rozdávání už taky moc nezbylo.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Když si vzpomenu, jak se rozdávaly AK74 bez jakékoliv evidence... Na 2 samopaly jeden truhlík střeliva...
    Neumím si dneska představit něco takového v podmínkách ČR, protože netuším, co by se rozdávalo.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    ERGOSUM: CERMI_FOX: není to tak docela pravda, že jim to nevadí. Sice si můžou jít podle seznamu, ale to až poté, co zpacifikují ten prostor. Tady ale jde o to přechodné období, kdy například potom, co Rusáci vtrhli na Ukrajinu, proti nim nastupovali v rámci domobrany například IPSC střelci se svými vytuněnými AR-15 na závody a používali je až do chvíle, než jim konečně někdo mohl dodat pro válku o dost vhodnější a v oblasti rozšířené pušky Schmeisser vz. 47. :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ERGOSUM: diktátorovým gardám laufy legálních držitelů, kteří s nimi nesouhlasí, vadí stejně asi jako pohádka o sněhurce. Prostě půjdou v seznamu jméno za jménem a posbírají si to.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Když jde o dlouhé zbraně, tak mě napadá, že městem, nebo obcí pochodující skupina okupantů, Diktátorovy gardy, nebo kriminální gang, nebudí zdaleka takovou hrůzu, když na ně míří z oken dlouhé laufy.

    Nasnadě je otázka, komu to vadí a proč.

    A pokud jsou lidé, kterým to vadí, je o důvod víc si je nechat.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Podívejte. Tyhle úvahy co by šlo ještě zkousnout a nebyl to vyloženě průšvih jsou cestou do pekel. I když někdo příjde s podmínkou, každý rok vysadit stromek, nebo si zazpívat na záchodě. Není možné ustoupit.
    Pokud tak učiníme, bude následovat další požadavek. Jednou jste ustoupili a když se správně zatlačí, jistě ustoupíte zase.Tak to budou zkoušet zas a zas.

    Cíl (jejich) není zvýšit bezpečnost, ale odstranit legální zbraně. A jestli umře někdo, kdo se nemohl v důsledku toho bránit? Vždyť to byl budoucí vrah. On by toho chudáka útočníka chladnokrevně zavraždil. Takhle až (jestli) ho chytíme ho polepšíme a všichni budou šťastni.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VOMAJDA: "kdo se bojí, nesmí do lesa " to je v současné situace vtip tak černý, že by mohl sbírat bavlnu :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    VOMAJDA: .308 je v myslivosti jedna z těch slabších ráží… - jo, to me ted bavi, jak se ted na Xitteru operuje s "velice vykonnou a presnou" razi "vojenskych utocnych pusek" .308 a pritom myslivci maj bezne jeste vetsi bomby.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    CERMI_FOX: adept vs. host je tak, jak to píše Redsnake. Nicméně, lze to udělat tak, že si domluvíš adepturu v nějakém MS a oni tě pak po obdržení lístku rovnou vezmou za člena, ale bude to hrozně individuální a liší se to spolek od spolku, tohle není vůbec nijak centralizovaný.


    BAAL: kdo se bojí, nesmí do lesa 😀
    Já teda za sebe musím řict, že jsem žádnou zdraví a životu nebezpečnou střelbu na honu ještě neviděl. Ale zase na druhou stranu nechci vůbec tvrdit, že se nic takovýho neděje. V každé skupině najdeš lidi šikovný i lidi méně zdatný, tak to prostě je. A .308 je v myslivosti jedna z těch slabších ráží…
    BAAL
    BAAL --- ---
    REDSNAKE: Jednu dobu jsem o tom docela uvažoval a právě ta představa jak dělám nahaněče 10 poloslepejm dědkům co se netrefí ani do mísy na záchodě co mojim směřem budou pálit z .308 mě spolehlivě odradila. To bych se necejtil bezpečně ani v profi gearu do Iraqu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CERMI_FOX: Jako adept nosis caj dedkum, delas nahanece atd. Jako host si strelis, ale to vetsinou musis mit co nabidnout na vymenu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VOMAJDA: jasně, asi se to už láme a ty spolky prostě vymírají.
    Nicméně loveckého psa nemůže mít každý a ještě méně lidí ho chce. No a co se týče doby, tak to je rok lístek, pak rok dva host, to jsou už dva tři roky. Nebo počítám špatně a adept je to samé jako host?
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    CERMI_FOX: S tou myslivostí máš pravdu tak napůl. Leckde je dneska fakt snadný vstoupit do místního MS, protože členská základna stárne a spousta lidí nechodí střílet, ale prasata a spol. je nutno regulovat. Pokud máš loveckýho psa, vezmou tě v podstatě kamkoliv. Někde tě pak třeba na rok/dva vezmou jen jako hosta a stálým členem se staneš až po zkušebce, ale už jako host tam normálně lovíš.

    Co se čekání na lovecký lístek týče, trvá to jen něco málo přes rok, což je délka kurzu + jeden rok jako adept v MS.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MAZDA: tak taky návrhy na zákaz či možnost jen s papírem chovu některých plemen psů se objevují každou chvíli.

    NJAL: členství v nějakém takovém klubu by byl v kontextu čr celkem opruz a podobný shadow ban a to zvlášť na vesnici - si vem, jaký je problém dostat se do mysliveckého spolku, pokud tam dotyčný už nemá nějaké vazby. Plus nutnost čekat několik let na získání lístku, než mu vůbec umožní se členem stát (protože reálně tam nikdo nechce rozšiřovat členskou základnu). Věřím, že pár předsedů takových klubů by si v souvislosti s nově získanou mocí nad ostatními začlo hrát na uliční výbory. To by podobným magorům imho nestálo za to svoje řádění by udělali jiným způsobem než legálně drženou palnou zbraní.
    Nebo by se to ošvejkovalo jako vždycky, udělal se generální klub pro všechny, kdo zaplatí pětistovku, a někdo na tom skvěle vydělal
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    NYIBELUNGER: Mě třeba štve, že nějakou posranou "výjimku na zásobníky" musíme řešit. To je až výmysl EU a novinka posledních pár let.

    Je dobře, že se legislativě věnuje odbor na MV v současném složení, protože má 1) zdravý rozum 2) moc hezkou statistiku, kterou se nebojí použít.

    Mimochodem, je 6x pravděpodobnější, že Tě zraní pes, než že se staneš objetí TČ s legální zbraní.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NYIBELUNGER: na nejaky psychotesty kapacity jsou i dnes a lidi na ne chodi, tady se bavime o pravidelnem psychotestu vsech 300k+ drzitelu a na to kapacity fakt nejsou 🤷‍♂️
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MAZDA: jsme ho tam celkem rozebrali a zda se ze pochopil, ze vymejsli kundoviny
    BAAL
    BAAL --- ---
    NYIBELUNGER: Me osobne teda prijde ze tyto povinne svazy a cechy nikdy nefungovali pro nikoho a nic, viz hospodarska komora, ktera ted prosazuje aby kazdy podnikatel byl povinne clenem a sypal kazdy rok penize, CAK kde Jindrich Rajchl je stale advokatem atd atd

    Mas pravdu v tom, ze nez se hadat s nejakyma dedkama nekde v klubu, jak za svazarmu byla zlata doba, tak bych asi radeji tu pusku nemel.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NYIBELUNGER: Jak dlouho mas ZP?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    LUCKYBSD: Z tohohle je mi regulérně na blití. A nejvíc asi z toho volání po kádrování.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam